

البته برخی نیز هستند که بدون توجه به بهداشت و سلامت آجیل، این محصولات ناسالم را مصرف می کنند.
حال این پرسش مطرح می شود، اگر ظاهر آجیل نشان دهنده کیفیت آن نیست، پس چگونه می توان آجیلی سالم و بهداشتی تهیه کرد؟ آیا مصرف آجیل های بدطعم می تواند برای سلامت مصرف کننده مضر باشد؟ مهم ترین نکته در زمان خرید آجیل تست کردن طعم و مزه آن است.
آجیل های فله ای
آجیل و خشکبار از جمله تنقلاتی هستند که اگر در شرایط نامناسب محیط، چون گرما و رطوبت بالا به مدت طولانی قرار گیرند آلوده به نوعی قارچ می شوند. این قارچ قرار است با نفوذ به داخل مغزها، آن ها را آلوده کرده و با تولید نوعی سم به نامآفلاتوکسین عوارض سریع یا طولانی مدتی را در مصرف کننده ایجاد نمایند.
از عوارض سریع آن می توان به تضعیف سیستم ایمنی بدن، صدمات کبدی و در نهایت سرطان کبد و از اثرات طولانی مدت آن نیز می توان به بروز ناهنجاری های جنینی، جهش زایی، انحراف کروموزوم ها و غیره اشاره کرد.
معمولاً این سم در آجیل های فله ای که به صورت سنتی نگهداری و عرضه می شوند به مقدار زیاد یافت می شود؛ البته بد نیست بدانید این روزها عده ای از فروشندگان سودجو، برخی از اقلام صادراتی آجیل چون پسته را که به دلیل آلودگی به آفلاتوکسین از صادرات ایران حذف شده است به عنوان محصولات درجه یک مخلوط با مغزهای دیگر به صورت درهم عرضه می کنند که متأسفانه تشخیص آن بسیار مشکل است بنابراین با توجه به این که برخی مراکز عرضه آجیل، محصولات کهنه و آفت زده خود را نیز به صورت مخلوط عرضه می کنند توصیه می شود که از خرید آجیل های مخلوط فله ای اجتناب کنید. این آجیل ها اغلب طعم ناخوشایندی دارند و مصرف آن ها حتی به مقدار اندک، می تواند مصرف کننده را به عوارض ناشی از سم آفلاتوکسین دچار کند.
آجیل های براق
موضوع دیگری که این روزها باید به آن توجه داشت، مواد براق واکس مانندی است که برخی قنادی ها یا آجیل فروشی ها برای افزایش زمان ماندگاری و جذاب شدن به آجیل می افزایند. به گفته کارشناسان علم تغذیه، مصرف طولانی مدت این مواد افزودنی می تواند به بخش های مختلف بدن به ویژه کبد آسیب رسانند. حال اگر زیبایی آجیل های براق شما را وسوسه کرده اند حداقل آن هایی را که در بسته بندی های بهداشتی و دارای تاریخ مصرف و مجوز بهداشت هستند انتخاب کنید.
آجیل های رنگی
نکته دیگر رنگ هایی است که برای تخمه، بادام، پسته و ... استفاده می شوند. این رنگ ها عمدتاً غیرمجاز و با پایه فلزات سنگین بوده و گاهی حساسیت های شدیدی را برای مصرف کننده ایجاد می کنند.
این رنگ ها بسته به نوع رنگ احتمال بروز سرطان و بیماری های کبدی و کلیوی را خصوصاً در افراد آسیب پذیری چون کودکان، خانم های باردار و سالمندان افزایش می دهد. بنابراین چنانچه هنگام مصرف تخمه، پسته و بادام دست ها و لب ها رنگین شدند، این امر علامت مصرف رنگ های شیمیایی در تهیه آن هاست که باید از مصرف این گونه تنقلات خودداری کنید.
توصیه ها
1- آجیل شور برای افراد با فشار خون بالا و بیماران قلبی عروقی و آجیل شیرین برای بیماران دیابتی و افراد دارای اضافه وزن بسیار مضرند؛ بنابراین بهتر است به مقدار مناسب از آجیل های خام بی نمک استفاده کنید.
2- آجیل های بو داده فسادپذیرند و بو دادن آجیل، طعم کهنگی آن را پنهان می کند؛ بنابراین مغزها را به صورت خام خریداری کنید و هر بار به مقدار مصرف بو دهید.
3- از خرید مغزهای پوست کنده اجتناب کنید؛ چرا که این مغزها با توجه به راحتی مصرفشان زیاد میل می شوند و این امر می تواند سبب افزایش دریافت انرژی و اضافه وزن شود.
4- نگهداری طولانی مدت آجیل تغییرات شیمیایی و اکسیداسیون خفیف چربی ها را در پی داشته و موجب بوی کهنگی و طعم نامطلوب آجیل می شود؛ بنابراین آجیل را در اندازه ای بخرید که در 2 هفته عید مصرف شود.
5- در صورتی که روی مغزهای آجیل سوراخ هایی مشاهده کردید از مصرف آن ها بپرهیزید؛ چرا که در داخل سوراخ ها لارو حشرات به صورت کرم هایی به اندازه دانه برنج وجود دارد.
6- از مصرف مغز گردوی سیاه شده در داخل آجیلتان اجتناب کنید. سیاه شدن گردو عمدتاً به دلیل رشد کپک ها و قارچ هایی است که می توانند با ترشح سموم خطرناک توکسین برای سلامت مخاطره آمیز شوند.
آجیل شب یلدا و چهارشنبه سوری مفیدتر از آجیل عید نوروز است
آجیل شب یلدا و شب چهارشنبه سوری برخلاف آجیل عید نوروز، خام است و نمک ندارد. این آجیل به آجیل شیرین معروف است و از آنجایی که بو داده نیست از نظر متخصصان تغذیه مفیدتر است.
آجیل شب یلدا شامل انواع مغزها همچون پسته، گردو، بادام و فندق و همچنین میوه های خشک مثل توت، انجیر، خرمای خشک، برگه هلو و شیرینی باسلوق است.
این آجیل حاوی مغزهای بونداده و شیرین است. این در حالی است که آجیل عید نوروز حاوی مغزهای بوداده همچون پسته، بادام، فندق و به ویژه تخمه شور است.
در این میان مغز پسته به افرادی که گیاه خوار هستند، توصیه می شود. زیرا در آن مقادیر بالایی از آهن و کلسیم وجود دارد به طوری که در هر 100 گرم از آن 110 میلی گرم کلسیم و مقدار زیادی آهن وجود دارد.
مغز پسته برای افرادی که دچار کم خونی هستند، خانم های باردار و بیماران قلبی بسیار مفید است.
علاوه بر این بادام از دیگر مغزهای موجود در آجیل شب یلدا است که از نظر تغذیه ای ارزش غذایی بسیاری دارد به طوری که هر 100 گرم از آن 21 گرم پروتئین دارد و بهتر از بادام زمینی است زیرا مغز بادام حاوی پروتئین است.
در هر مغز بادام در حدود 240 میلی گرم کلسیم وجود دارد که از این رو افرادی که در معرض پوکی استخوان هستند و قادر به مصرف شیر نیستند، می توانند از این مغز استفاده کنند.
گردو یکی دیگر از مغزهایی است که در آجیل ها از آن استفاده می شود. در هر 100 گرم گردو، حدود 68 گرم چربی وجود دارد که قسمتی از این چربی شامل اسیدهای چرب غیراشباع است. از آنجا که گردو حاوی مقادیر بالای اسیدهای چرب امگا 3 (به خصوص اسید آلفالینولئیک) و فیتواسترول هاست، برای قلب مفید است.
علاوه بر این مغز فندق نسبت سایر مغزها دارای چربی بیشتری است. در کنار چربی، پروتئین بالایی نیز در این مغز موجود است به طوری که هر 100 گرم از فندق حاوی 14 گرم پروتئین است.
متخصصان تغذیه مصرف مخلوط این مغزها را در حجم کم اما با یکدیگر توصیه می کنند و بهتر است که این مواد غـذایی در میان وعده صبح و یا بعد از ظهر استفاده شود و از مصرف آن ها در ساعت های نزدیک به خواب فرد به دلیل دیرهضم بودن آن ها اجتناب کرد.
نخودچی و کشمش، نیز یک ترکیب پر پروتئین است. کشمش تمامی خواص انگور را دارد با این تفاوت که در طول فرآیند خشک شدن، درصد پتاسیم و قند آن افزایش یافته است از این رو استفاده از کشمش به افرادی که مبتلا به دیابت هستند، توصیه نمی شود.
خشکباری مانند توت و انجیر را به آجیلتان اضافه کنید زیرا توت برای افرادی که در حال کاهش وزن هستند، مناسب است و قند موجود در آن چاق کننده نیست. همچنین برای جذب آن، بدن نیاز به ترشح انسولین ندارد به این دلیل استفاده از توت به افراد مبتلا به دیابت نیز توصیه می شود.
انجیر برای زنان در معرض کم خونی بسیار توصیه می شود زیرا هر 100 گرم انجیر خشک دارای 250 میلی گرم کلسیم و 4 میلی گرم آهن است و به این دلیل استفاده از آن برای رفع کمبود آهن و جلوگیری از پوکی استخوان توصیه می شود.
برچسب روی خامه را حتماً بخوانید
روند تولید خامه بسیار ساده است؛ در خط تولید، با دستگاهی به نام سپراتور، چربی را از شیر کامل جدا و این چربی جمع شده را به مقدار لازم با حجم مشخصی از شیر (شیر چربی گرفته شده یا پس چرخ) مخلوط و خامه را تولید می کنند.
در واقع فرمولاسیون تهیه خامه به هیچ وجه پیچیده نیست. بر اساس استانداردهای جهانی، ممکن است در برخی از کشورها به خامه مواد افزودنی دیگری هم اضافه شود، موادی مانند رنگ دهنده ها، طعم دهنده ها یا پایدارکننده ها. این ها بخشی از گفته های دکتر سیدامیرمحمد مرتضویان، متخصص صنایع غذایی و دانشیار انستیتو تحقیقات تغذیه کشور و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره خامه است. شما می توانید با خواندن ادامه گفت و گو با ایشان، اطلاعات بیشتری را در مورد این محصول به دست آورید.
آقای دکتر! در ایران هم افزودنی ها به مواد اولیه خامه اضافه می شود؟
بر اساس استانداردهای داخلی، کارخانه ها مجاز به افزودن چنین موادی (رنگ دهنده، طعم دهنده و پایدارکننده) به خامه ها نیستند و معمولاً در ایران غیر از خامه ساده، خامه هایی مانند خامه خرما، خامه عسل و خامه کاکائویی داریم.
آیا به خامه های صبحانه، شکر هم می افزایند؟
نه، به خامه های ساده، شکر یا همان ساکاروز اضافه نمی کنند و شکر فقط به خامه های طعم دار افزوده می شود.
پس چرا طعم خامه شیرین است؟
به دلیل قند موجود در شیر، ته مزه شیرینی را با خوردن خامه حس می کنیم.
واقعاً موادی مانند خرما، عسل یا کاکائو برای طعم دار کردن خامه ها به آن ها اضافه میشوند یا خامه های طعم دار با استفاده از رنگ و طعم دهنده های مجاز، تولید می شوند؟
دو روش مختلف برای طعم دار کردن خامه ها وجود دارد؛ هم می توان با مواد طبیعی مانند شیره خرما، عسل و پودر کاکائو، خامه های طعم دار تولید کرد و هم از رنگ ها و طعم دهنده های مجاز خوراکی برای این منظور کمک گرفت.
کدامیک از این دو روش تولیدی در ایران رایج تر است؟
روش اول، یعنی استفاده از مواد اولیه طبیعی. استاندارد ملی و وزارت بهداشت از مشتری حمایت می کند. به همین دلیل از موادطبیعی برای تولید خامه های طعم دار استفاده می شود. البته، استفاده از اسانس و رنگ خوراکی در کشورهای دیگر، رایج است.
اگر کارخانه ای قصد استفاده از رنگ و اسانس برای تولید خامه های طعم دار داشته باشد، باید از وزارت بهداشت پروانه تولید بگیرد. در این حالت، وزارت بهداشت پس از بررسی ویژگی های سلامت و بهداشت افزودنی هایی که قرار است به خامه اضافه شوند، پروانه بهداشتی برای محصول صادر می کند.
مردم چطور می توانند از طبیعی بودن یا نبودن افزودنی های موجود در ترکیب خامه آگاه شوند؟
خیلی ساده و با خواندن برچسب مواد تشکیل دهنده روی کالا. روی برچسب مواد تشکیل دهنده خامه، حتماً نوشته شده که مواد اولیه طبیعی برای تولید آن استفاده شده یا افزودنی هایی مانند رنگ دهنده، طعم دهنده و اسانس.
چرا برخی از خامه ها شل تر و برخی سفت تر هستند؟
ویژگی های بافتی خامه ها شامل شلی و سفتی، احساس دهانی، حس چرب بودن در دهان، کش آمدن، جریان یافتن، قابلیت قاشق برداری و مالش پذیری روی نان، می شوند. تفاوت در این ویژگی های بافتی هم به ده ها عامل مختلف مانند فرمولاسیون شیر اولیه، درصد چربی (هرچه چربی خامه ها بیشتر باشد، سفت تر می شوند)، وجود پایدارکننده های احتمالی، فشار و دما و نوع تولید، چگونگی روش پاستوریزه کردن، سرعت بسته بندی، سرعت و روش سرد کردن پس از پاستوریزه کردن و... بستگی دارد. تمام این عوامل می توانند دست به دست هم دهند تا خامه ها ویژگی های بافتی خاصی پیدا کنند.
تفاوت خامه های اسپری ای با خامه های معمولی چیست؟
گاهی می توان گاز بی اثری را داخل کپسولی با فشار بالا حبس کرد و محصولی مانند خامه، روغن، عطر یا... را هم درون آن کپسول ریخت. در این صورت با فشار دادن دکمه کپسول و همزمان با خارج شدن گاز، محصول مورد نظر هم از آن خارج می شود. این کار، کاری لوکس است که تنوع فروش و سبد خرید مشتری را بالا می برد و از طرفی هم می تواند باعث آسان تر شدن انجام برخی کارها مانند استفاده از خامه برای تزئین کیک و شیرینی شود.
خامه هایی که به صورت اسپری در بازار وجود دارند، نسبت به خامه های معمولی مزیت یا ضرر خاصی ندارند؛ چون به هر حال محصول نهایی، خامه است.
به نظر شما محصولات خامه مانندی را که با پایه سفیده تخم مرغ در قنادی ها تهیه میشوند، می توان خامه دانست؟
نه، همان طور که گفتم، خامه یکی از فرآورده های شیر است نه سفیده تخم مرغ، البته برای مصارف قنادی می توان خامه قنادی را خرید و به صورت خالص آن را زد و حالت حجم پذیری به آن داد یا آن را با محصولات دیگری مانند سفیده تخم مرغ برای افزایش حجم، ترکیب کرد ولی این کار درستی نیست زیرا ترکیب خامه با چنین موادی باعث تغییر ویژگی های بافتی و طعم آن می شود. این کار از نظر بهداشتی مشکلی ندارد اما به طور حتم کیفیت فرآورده را پایین می آورد.
به نظر شما خامه را چطور باید نگهداری کرد؟
باید حتماً در دمای یخچال نگه داشت. همه انواع لبنیات، به جز شیرهای استریل و محصولاتی که به شدت گرما دیده اند یا اسیدی هستند (مانند دوغ) را باید در دمای یخچال نگه داشت. حداکثر دمای نگهداری لبنیات، 10 درجه سانتی گراد است.
فساد خامه را چطور می توان تشخیص داد؟
امکان اکسید شدن چربی خامه در اثر باز شدن بسته بندی آن وجود دارد. معمولاً تغییر طعم و بوی خامه به صورت تلخ و ترش شدن از راحت ترین روش های پی بردن به فساد آن است؛ فسادی که باعث به مخاطره افتادن سلامت مصرف کننده می شود. خامه حاوی آب، املاح، ویتامین ها و پروتئین نیز است و می تواند به شدت به وسیله میکروب ها فاسد شود، بنابراین بهتر است خامه هایی با بسته بندی های کوچک تر بخرید و آن ها را پس از باز شدن درشان سریع مصرف کنید.
تحقیقات نشان داده، پرخوری در تعطیلات می تواند باعث اضافه شدن یک یا حتی 2 کیلوگرم وزن در سال شود. اگر این مقدار را طی چند سال جمع کنیم به رقم خیلی بزرگی می رسیم اما با تمرکز بر تغذیه سالم، فعالیت و تفریح و در نظر داشتن چند نکته ساده زیر می توانیم سلامت خود را در طول تعطیلات تضمین کنیم.
واقع بین باشید
تعطیلات وقت مناسبی برای وزن کم کردن نیست. به جای این کار فقط به ثابت نگه داشتن وزن تان اکتفا کنید.
زمانی را به ورزش اختصاص دهید ورزش باعث کمترشدن استرس هایی می شود که ممکن است در طول تعطیلات با آن مواجه شوید و همین طور مانع از افزایش وزن تان می شود. هرچه میزان خوردن تان زیاد می شود، بیشتر ورزش کنید تا جبران پرخوری خود را بکنید. 10 تا 15 دقیقه پیاده روی تند 2 بار در روز راه حلی ساده و عالی است.
ته بندی کنید قبل از رفتن به مهمانی، با خوردن اسنک های سبک مثل سبزی های خام یا یک میوه، خود را سیر کنید. با این کار کمتر به خوردن در مهمانی فکر می کنید.
قبل از پر کردن بشقاب، تمام غذاها و خوراکی ها را بررسی کنید
آن
غذاهایی را که از همه بیشتر دوست دارید را انتخاب کنید و سعی کنید اولویت
های بعدی را کمتر در ظرف خود بچینید. حتما سعی کنید که جایی برای سبزی ها و
میوه در ظرف تان خالی بگذارید.
تا جایی بخورید که احساس رضایت کنید
خودتان را سیر
نکنید. تنقلات را در وعده های کوچک و کم بخورید. یک توصیه خوب این است که
زودتر از بقیه غذای تان را تمام کنید و بعد به مبل یا صندلی تکیه دهید و
بشقاب تان را روی میز بگذارید و از حرف زدن لذت ببرید.
در نوشیدن ماء العشیر زیاده روی نکنید
این روزها
ماءالشعیر طرفدارهای زیادی پیدا کرده و به جای نوشابه در مهمانی ها از این
نوشیدنی استفاده می کنند. با این که این نوشیدنی از نوشابه سالم تر است ولی
هنوز هم مقدار زیادی کالری و شکر دارد. پس در خوردن آن زیاده روی نکنید.
وعده بعدی را سبک بخورید اگر روزی 500 کالری بیشتر از استاندارد بدن تان بخورید، طی 2 هفته یک کیلوگرم چاق می شوید اما با تنظیم تعادل بین خورد و خوراک تان می توانید از این اتفاق جلوگیری کنید. اگر یک بار در یک وعده زیاده روی کردید در وعده بعدی کمتر بخورید.
تمرکزتان را از غذا به حاشیه های آن منحرف کنید
دور
هم جمع شدن دوستان و خانواده در این روزها فقط معنی خوردن نمی دهد. بازی
کردن یا قدم زدن های گروهی بهتر از یکجا نشستن و خوردن است. چه اشکالی دارد
به هوای نشان دادن دکوراسیون جدید اتاق های تان باعث شوید مهمان های تان
کمی از جای شان تکان بخورند؟
غذای خودتان را همراه ببرید
اگر به خانه دوستانی می روید که با آن ها رو دربایستی ندارید، غذای خودتان را همراه ببرید.
غذاهای کم چرب و سالم بپزید
حالا که وقت بیشتری
دارید، می توانید با دقت بیشتری مواد اولیه آشپزی تان را انتخاب کنید. با
این کار سلامت خود و خانواده تان را ارتقا دهید.
نکته تکمیلی
با چند نکته ساده زیر هم می توانید غذاهای سنتی را طوری درست کنید که سالم تر باشند:
آبگوشت: موقع پاک کردن گوشت، تمام چربی های آن را بگیرید. این کار باعث می شود در هر بشقاب از غذا حدود 60 گرم چربی کمتری داشته باشید.
دورچین ها: به جای این که دور غذای تان را با نان تزئین کنید، با حلقه های پیاز، سیر، کرفس یا سبزی ها پر کنید. این کار هم شکیل تر است و هم رنگ و روی بهتری به غذا می دهد.
پوره سیب زمینی: از شیرخشک، آب مرغ، سیر یا پودر سیر و پنیر پارمسان به جای شیر و کره استفاده کنید. مزه بهتر و متفاوتی به غذا می دهد.
یک دسر سریع و سالم برای تعطیلات:
4 موز، یک و نیم
پیمانه شیر خشک یا شیر سویا، یک ونیم پیمانه ماست کم چرب، کمی پودر جوز
هندی تازه. تمام مواد به جز، جوز هندی را در مخلوط کن بریزید تا به شکل
پوره یکدستی درآید. با پودر جوز هندی هم آن را تزئین کنید.
دسرها: اگر کیک تان پف نکرد می توانید به جای 2 سفیده تخم مرغ از یک تخم مرغ کامل استفاده کنید. موقع درست کردن چیزکیک و پای های کرم دار، به جای خامه از شیر خشک استفاده کنید و روی دسرتان را با میوه تازه، سس میوه یا کمی پودر شکر تزئین کنید.
با درنظر گرفتن این چند نکته از تعطیلات تان بیشتر لذت ببرید. با تحرک و خوردن غذای سالم، می توانید بدون استرس از خوراکی های مورد علاقه خودتان لذت ببرید. با این کار ذهن و بدن تان از شما ممنون خواهند شد.
به این مارها نگاه کنید و چشماتونو یه خورده حرکت بدین. حرکت می کنند نه ؟!

در محل تقاطع مربع های تصویر زیر تنها دایره های سفید وجود دارند.
ولی بعضی از دایره ها را برای لحظه ای کوتاه سیاهرنگ می بینید!

این شکل از سمت راست شامل چند تا مستطیل هست ؟ حالا از سمت چپ بشمارید ...

آیا در تصویر زیر دایره ای می بینید؟ با نگاه اول مطلقا شما هیچ دایره ای نخواهید دید اما باید بدانید که 16 دایره در این تصویر وجود دارد ؛ پس با دقت بیشتر به فاصله بین هر دو مکعب ها نگاه کنید… در بین هر دو مکعب یک دایره وجود دارد که مجموعا 16 دایره میشود.

این یک تصویر جالب است ! فقط کافیه یه مقدار چشماتونو حرکت بدین.

این چنین شکل هندسی رو چه جوری میشه توجیه کرد؟

به پاهای این دو نفر توجه کنید. پاهای این دو مرد دقیقا کجاست؟ متوجه این نوع خطای دید میشوید!
این تصویر چه سوژه ای را نشان می دهد؟
به دایـره میانی خیره شوید پس از چندین ثانیه خواهید دید که به تدریج سایه های اطراف ناپدید خواهند شد !
.:: This Template By : web93.ir ::.