مرغ و ماهی

آیا همیشه مرغ را قبل از پختن در سینک ظرفشوییتان میشویید؟ اگر اینطور است پس دیگر باید این عادت را ترک کنید. شستن مرغ نه تنها هیچ میکروب یا عامل بیماریزایی را از بین نمیبرد بلکه میتواند ریسک آلودگی را هم بیشتر کند. با شستن مرغ تازه در سینک ظرفشویی و پاشیدن قطرات آب به اطراف، شما تمام میکروبها و باکتریها را در سراسر آشپزخانهی خود پخش میکنید که شامل سطوح کانتر نیز میشود. تنها راه موثر برای خلاص شدن از شر میکروبها، پختن مرغ است و این قانون در مورد ماهی خام و گوشتهای دیگر هم صدق میکند.
گوشت قرمز

علاوه بر نکتهای که در بالا در مورد مرغ گفتیم، با شستن گوشت خام رطوبتی به گوشت اضافه میکنید و این رطوبت اضافی وارد شده به بافت گوشت، بخاری در آن ایجاد میکند که بر مزهی گوشت هم اثر میگذارد. پس اگر یک گوشت مرغوب میخواهید باید آن را از رطوبت دور نگه دارید. اگر نمیتوانید عادت ِ شستن گوشت را ترک کنید، قبل از پختن آن را با یک دستمال کاغذی کاملا خشک کنید تا رطوبت اضافی آن گرفته شود و همیشه سینک ظرفشویی و سطوح اطراف آن را ضد عفونی کنید. اگر میخواهید گوشت را مارینه کنید، حتما آن را در یخچال نگهداری کنید و همیشه مراقب باشید مایع و موادی که گوشت را در آن مارینه میکنید نیز آلودگی نداشته باشد.
سبزیجات بسته بندی و شسته شده

اگر روی بسته بندی درج شده «شسته شده» پس دیگر نیازی نیست دوباره آنها را بشویید. پس با خیال راحت مستقیما از آنها استفاده کنید.
قارچ

قارچ هم مانند گوشت خام در صورت شسته شدن و تماس طولانی مدت با آب، بافت یکدست و مزهی خود را از دست خواهد داد. قارچ تا زمانی که با سطح آلودهای تماس پیدا نکند خطری ندارند و بیشتر سرآشپزها هم توصیه میکنند هرگز قارچ را نشویید بلکه آن را با دستمال کاغذی مرطوب تمیز کنید چون قارچ مانند یک اسفنج آب جذب میکند. قارچ خاصیت جذب کنندگی زیادی دارد بنابراین اگر هم قصد شستن آن را دارید باید خیلی سریع روی دستتان آن را بشویید تا آب به خود نکشد.
تخم مرغ

خیلیها عادت دارند قبل از استفاده از تخم مرغ آن را بشویند. درست است که تخم مرغ از بدن مرغ خارج شده و معلوم نیست روی چه سطحی افتاده اما جای نگرانی وجود ندارد. در بیشتر کشورها استانداردهای سفت و سختی برای تمیز کردن تخم مرغها وجود دارد. تمام تخم مرغهایی که بصورت صنعتی فروخته میشوند با آب گرم و صابون تمیز شدهاند و کاملا تمیزند. همیشه تخم مرغ را کاملا بپزید تا زردهی آن ببندد، این کار برای پیشگیری از مسمومیت با سالمونلا یا سایر میکروبهایی که ممکن است داخل پوست تخم مرغ باشند ضروریست.
پاستا

خیلیها پاستا را بعد از پخته شدن آبکشی میکنند که اشتباه بزرگی است چون پاستا چیزی ندارد که بیمارتان کند اما دلیل دیگری هم وجود دارد که آن را هرگز آب نکشید؛ آب کشیدن پاستا فقط باعث میشود نشاسته از روی آن شسته شود و سُسی که میخواهید همراه پاستا سرو کنید به آن نچسبد. اما غلاتی چون برنج یا کینوآ باید حتما پیش از پخته شدن، با آب شسته شوند تا بافتشان یکنواخت شده و طعم بهتری پیدا کنند.
۱: وقتی از خواب بیدار میشوید حرکات کششی انجام دهید. این کار گردش خون و گوارش شما را تقویت میکند و کمردردتان را تسکین میدهد.
۲: صبحانه را فراموش نکنید. تحقیقات نشان میدهد که اگر قصد کاهش وزن داشته باشید، خوردن یک صبحانهی خوب یکی از مثبتترین قدمهاست. افرادی که صبحانه نمیخورند معمولاً دچار افزایش وزن میشوند. یک صبحانهی سالم و متعادل میتواند شامل میوهی تازه یا آبمیوه، سیریال با فیبر بالا، شیر یا ماست کمچرب، نا تُست گندم کامل و یک تخممرغ آبپز باشد.
۳: مسواک بزنید. خیلیها نمیدانند چطور باید دندانهایشان را درست مسواک بزنند. مسواک زدن اشتباه هم میتواند به همان اندازهی مسواک نزدن به دندانها و لثهها آسیب بزند. خیلیها دیر به دیر دندانهایشان را مسواک میزنند، از نخ دندان استفاده نمیکنند و برای ویزیت و چک کردن وضعیت دهان و دندانشان پیش دندانپزشک نمیروند.
برای درست مسواک زدن کافی است مسواکتان را همانطور که مداد را دست میگیرید در دستتان نگه دارید و حداقل به مدت دو دقیقه دندانهایتان، روی لثهها، زبان و سقف دهانتان را مسواک بزنید. نیازی هم به یک مسواک خارقالعاده ندارید، یک مسواک عادی ولی محکم بخیرید و آن را ماهی یکبار عوض کنید.

۴: با تمرینات نوروبیک مغزتان را تقویت کنید. محققان آمریکایی واژهی نوروبیک را برای کارها و فعالیتهایی که مغز را ازطریق مسیرهای بیوشیمی خودش فعال میکند و مسیرهای جدیدی ایجاد میکند که به تقویت و حفظ مدارهای مغزی کمک میکند.
با دست دیگرتان مسواک بزنید، مسیر جدیدی را برای رفتن به محلکار امتحان کنید و لباسهایتان را به کمک حس لامسه انتخاب کنید نه حس بینایی. افرادی که چابکی ذهنی دارند به میزان کمتری به بیماریهایی مثل آلزایمر و بیماریهای مرتبط با زوال مغز دچار میشوند.
۵: چیزی که میبخشید را به دست آورید! آدم بخشندهای هستید ولی هیچوقت چیزی به دست نمیآورید؟ این مشکل خیلی زود منجر به خستگی عاطفی خواهد شد. پس به جای دیگران به خودتان ببخشید، درغیراینصورت به نقطهای خواهید رسید که دیگر چیزی برای بخشیدن ندارید. و اگر کسی چیزی برای بخشیدن به شما ندارد پس دلیلی هم ندارد انتظار بخشش از شما داشته باشد!
۶: معنویتر شوید. طبق تحقیقی که در دانشگاه هاروارد انجام گرفت، مشخص شد بیمارانی که برای درمان خود دعا میکردند سریعتر از آنهایی که دعا نمیکردند معالجه میشدند، حتی اگر دعا کردنهایشان آگاهانه هم نبوده باشد.
۷: از موادغذایی بودار استفاده کنید. سیر، پیاز، ترهفرنگی و پیازچه حاوی موادمغذیای هستند که برای سلامتی بسیار مفیدند. تحقیقی که در موسسهی سلامت کودکان در کیپتاون انجام گرفت مشخص کرد که خوردن سیر خام به مقابله با عفونتها و بیماریهای حاد دوران کودکی کمک میکند. دقت کنید که گرما خواص این موادغذایی را از بین میبرد، بنابراین بهتر است آنها را به صورت خام استفاده کنید. اگر از بوی آنها خوشتان نمیآید میتوانید از قرص آنها استفاده کنید.
۸: یک لیوان چای سبز در روز بسیار برای سلامتی مفید است. تحقیقات متعددی این را تایید کردهاند ولی یک تحقیق جدید نشان داده است که پلیفنولهای موجود در چای سبز، شراب قرمز و زیتون به محافظت از شما دربرابر سرطان سینه هم کمک میکنند. همچنین گفته میشود که آنتیاکسیدانهای موجود در آن برای محافظت دربرابر آلایندههای محیطی مثل دود دخانیات مفید است.

۹:با خوردن شیر و ماست در روز کلسیم موردنیاز روزانه را به بدنتان برسانید. این موادغذایی استخوانهای شما را محکم نگه میدارند. یادتان باشد که تراکم استخوان شما بعد از سی سالگی کمتر میشود. شما روزانه به ۲۰۰ میلیگرم نیاز دارید که بهتر است آن را با منیزیم ترکیب کنید تا جذب بدنتان شود.
۱۰: بلوبری، توتفرنگی و تمشک حاوی مادهی مغذی به نام آنتوسیانیدین هستند که آنتیاکسیدانی بسیار قوی است. این میوهها بهعلاوهی انگور قرمز همچنین حاوی رسوراترول هستند که گفته میشود دربرابر بیماریهای قلبی و سرطان از بدن محافظت میکند.
۱۱: غذاهای تند و ادویهدار که حاوی چیلی و فلفل هندی هستند اندورفین را در بدن تحریک میکنند، یعنی همان هورمون حس خوب. اندورفین تاثیری بسیار قوی و مخدرمانند دارد که باعث بهتر شدن حال و روحیه شما میشود. ولی مراقب میزان بالای گوشت و غذاهای پرچربی که اغلب در رستورانهای هندی سرو میشود باشید.
۱۲: قبل از جراحی داروهای گیاهی استفاده نکنید. بعضی مکملهای گیاهی مثل جنسینگ، سیر، گلمینا و … خونریزی حین جراحی را افزایش میدهند. از اینرو بهتر است قبل از جراحی کلیهی داروها، ازجمله داروهای گیاهی خود را قطع کنید و در صورت استفاده از دارویی حتماً پزشک خود را مطلع کنید.
۱۳: گوجهفرنگی سوپراستار میوهها و سبزیجات است. این مادهی غذایی حاوی لیکوپن است که با سرطان مقابله میکند. همچنین سرشار از ویتامین C است. خبر خوب اینکه گوجهفرنگی پخته هم به همان میزان مغذی است، به همین خاطر میتوانید تا دلتان میخواهد از آن در انواع پاستا، سوپ و سالاد استفاده کنید. همچنین محققان دریافتهاند که گوجهفرنگی و سیب خطر آسم و بیماریهای مزمن ریوی را کاهش میدهند. هر دوی این موادغذایی حاوی آنتیاکسیدان کورستین هستند. برای استفاده از فایدهی این موادغذایی پنج سیب در هفته یا یک گوجه فرنگی هر یک روز درمیان استفاده کنید.
۱۴: برای جلوگیری از بالا رفتن سطح استرس خود، سعی کنید قندخونتان را بالا نگه دارید. غذاهای سالم و مغذی و کمحجم در وعدههای بیشتر در طول روز مصرف کنید و میوه و سبزیجات همیشه دمدست داشته باشید. چای گیاهی هم میتواند به تمدد اعصابتان کمک کند. مصرف کربوهیدراتهای تصفیهنشده، آجیل و موز تولید سروتونین که یکی دیگر از هورمونهای حال خوب است را در بدن افزایش میدهد. وقتی استرستان زیاد است خوردن میزان کمی پروتئین که حاوی آمینواسید تریپتامین باشد هم میتواند کمکتان کند.
۱۵: تا میتوانید ویتامین C مصرف کنید. همهی ما به حداقل ۹۰ میلیگرم روزانه از این ویتامین نیاز داریم و بهترین راه برای دریافت آن با خوردن دستکم پنج وعده میوه و سبزیجات در روز است.

۱۶: همهی خانمهای باردار و همچنین آنهایی که سیستمایمینی ضعیفی دارند باید به طور مرتب اسیدفولیک مصرف کنند. اسیدفولیک از بروز اسپینابیفیدا در نوزادانی که هنوز متولد نشدهاند جلوگیری میکند و در جلوگیری از سرطان هم نقش دارد. این ماده در سبزیجات با برگهای سبز، جگر، میوهها و سبوس یافت میشود.
۱۷: ویتامین A و بتاکاروتین به تقویت سیستم ایمنی درمقابل بیماریها کمک میکنند. همچنین روند درمان بیماریهایی مثل سرخک را تسریع میکنند. منابع خوب ویتامین A لبنیات، سبزیجات سبز و زرد، انبه، فلفل چیلی و روغن پالم قرمز میباشد.
۱۸: هیچوقت موقع ورزش از نوشیدنیهای انرژیزا و نوشابه استفاده نکنید و فقط به اندازهی نیاز آب ساده بنوشید. حواستان باشد که در هیچ چیز افراط نکنید، نوشیدن زیاد آب هم میتواند خطرناک باشد. بااینکه برای دویدنهای طولانی به نوشیدنیهای انرژیزا نیاز پیدا میکنید ولی در تمرینات ورزشی کوتاهتر بدنتان ابتدا قند موجود در نوشابه را میسوزاند و بعد سراغ چربیهایتان میرود. درمورد بقیهی شیرینیجات هم وضع به همین منوال است.
۱۹: کربوهیدراتهای با شاخص گلیسمی بالا مثل نان، شکر و عسل انرژی فوری به شما میدهد و متابولیسمتان را بالا میبرد. اگر میخواهید چربیسوزی کنید، بهتر است از لوبیا، برنج، پاستا، سویا، عدس، نخود و جو استفاده کنید که شاخص گلیسمی پایینتری دارند.
۲۰: هوشمندانه زندگی کنید. احتمالاً شنیدهاید که زندگی کوتاهتر از آن است که بخواهید سخت بگیرید. ولی شاید بد نباشد که خلاف این عمل کنید. زندگی کوتاهتر از این است که روی کارهای ساده تمرکز نکنید. با کم کردن سرعت زندگیتان و تمرکز کردن روی چیزهای ساده، ذهنتان را از هر آنچه که نگرانتان میکند پاک خواهید کرد.
دوباره روی حسها و تجربیاتتان تمرکز کنید: مثلاً جنسپوست زبر توتفرنگی را لمس کنید و به طعم ترشی میوهای که میخورید دقت کنید. وقتی دوستتان با شما دست میدهد به حسی که پوستش به دست شما منتقل میکند توجه کنید. یاد بگیرید که روی کارهای خیلی ساده حین انجام آنها تمرکز کنید، چه گلکاری و باغبانی باشد چه اتوکشی لباسها.
۲۱: وقتی حرکات کششی انجام میدهید سعی کنید حداقل ۲۵ ثانیه بدنتان را در آن حالت نگه دارید. عمیق نفس بکشید تا بدنتان بتواند راحتتر خون سرشار از اکسیژن را به ماهیچههایتان برساند. به هیچعنوان خودتان را مجبور به قرارگیری در یک وضعیت سخت و ناراحت نکنید.
۲۲: اول تمرینات با وزنه را انجام دهید. متخصصین میگویند اول باید تمرینات با وزنه را انجام دهید زیرا در مقایسه با تمرینات هوازی سختتر هستند. بنابراین در ابتدای ورزش که بدنتان سرحال و باانرژی است راحتتر از پس این تمرینات بر خواهد آمد. تمرینات قلبی-عروقی هم باید آخر تمیرنات انجام شوند زیرا با رساند جریان خون به عضلات به ریکاوری بدنتان و بیرون کردن اسیدلاکتیک که حین تمرینات با وزنه در عضلات جمع میشود کمک میکند. اسیدلاکتیک است که حس گرفتگی و سختی در عضلاتتان را ایجاد میکند.

۲۳: با تمرینات اینتروال چربیسوزی کنید. برای بالا بردن سطح تناسباندامتان و کم کردن سریعتر وزن از تمرینات اینتروال بهره ببرید. تردمیل یا دستگاه استپ را روی برنامهی اینتروال قرار دهید تا سرعت و شیب را به صورت متناوب بالا و پایین ببرد. این کار نهتنها باعث میشود حوصلهتان از ورزش سر نرود، بلکه میتوانید در مدتزمان کوتاهتری نتیجهی بهتری بگیرید.
۲۴: اگر مچ پا، زانوها و لگنتان بهخاطر دویدن روی آسفالت درد گرفته است، زمینهای خاکی را امتحان کنید. سطوح نرمتر مثل خاک نسبت به سطوح سختتر مثل آسفالت فشار بسیار کمتری به مفاصلتان وارد میکنند. همچنین پستی بلندیهای سطوح خالی باعث میشود سرعتتان را کمی پایینتر بیاورید و روی جایی که پایتان را قرار میدهید تمرکز کنید که این برای تقویت چابکی و تمرکزتان عالی است.
۲۵: با متناوب کردن سرعت و شدت در تمرینات ایروبیک متابولیسمتان را بالا ببرید. اینکار نهتنها باعث میشود از ورزشتان خسته نشوید، بلکه بدنتان را هم بیشتر تحریک میکند. مثلاً اگر همیشه با سرعت ۶.۵ کیلومتر بر ساعت روی تردمیل راه میروید یا هر یک کیلومتر را در ۱۵ دقیقه میپیمایید، برای یک دقیقه سرعتتان را به ۸ برسانید. اینکار را هر ۵ دقیقه یکبار تکرار کنید.
۲۶: حداقل یک ساعت بعد از ورزش کربوهیدرات مصرف نکنید. اینکار بدنتان را مجبور میکند از چربیهای بدن تغذیه کند. طی آن یک ساعت میتوانید از مایعات بدون قند و میوهها استفاده کنید.
۲۷: با مربیخصوصی تمرین کنید. باید تنفس درست و نحوهی صحیح انجام حرکات ورزشی را یاد بگیرید. با کمک گرفتن از مربیخصوصی میتوانید زمان کمتری در باشگاه بگذرانید و در عین حال نتیجهی بسیار بهتری بگیرید.
۲۸: سراغ سیگار نروید و اگر هم میکشید تمام تلاشتان را به کار بگیرید که ترکش کنید. گول این حرفها که مادربزرگ من تا ۹۰ سالگی سیگار میکشید را نخورید چون صاحبان کارخانههای سیگار هم آن را باور نمیکنند. سیگار و انواع دخانیات علاوه بر مشکلات شناختهشدهای قلبی و سرطان، کاهش تراکم استخوان را هم تسریع کرده و جریان خون را هم مسدود میکند.
۲۹: تاریخچهی خانوادگیتان را مطالعه کنید. اگر بیماری ارثیای در خانوادهتان وجود دارد باید از آن باخبر باشید. طبق گزارشات کلینیک مایو، فهمیدن علت مرگ پدر و مادربزرگهایتان اطلاعات مفیدی برای نجات زندگیتان در اختیارتان قرار میدهد.
۳۰: خودتان مرتب سینههایتان را معاینه کنید. بهترین زمان معاینهی سینهها یک هفته بعد از تمام شدن عادتماهانهتان است.
۳۱: سالی یک بار تست پاپاسمیر انجام دهید. بااینکه شاید برایتان خوشایند نباشد ولی بسیار ضروری است. زمان بسیاری به صورت سالانه بهخاطر سرطان دهانهی رحم جان خود را از دست میدهند ولی اگر این بیماری زود در فرد تشخیص داده شود، شانس زنده ماندن تقریباً ۱۰۰ درصد است. بهویژه اگر فعالیت جنسی را از سنین کمتر شروع کردهاید، پارتنرهای متعدد داشتهاید یا سیگار میکشید باید بیشتر مراقب باشید.
۳۲: هورمونهایتان را بشناسید. تحقیقات جدید نشان میدهد هورمون درمانی کوتاه مدت (کمتر از ۵ سال) با افزایش خطر سرطان سینه مرتبط نیست ولی اگر آن را بیشتر از ده سال طول بدهید ممکن است مرتبط شود. سرطان سینه در زنانی که هورموندرمانی میکنند زودتر تشخیص داده میشود زیرا این زنان نسبت به دیگران نسبت به بیماری هوشیارتر هستند.
۳۳: بیشتر از ۲۴۰ نوع مادهی حساسیتزا وجود دارد که بعضی از آنها بسیار نادر و بعضی بسیار متداول هستند. اگر به گردهها حساسیت دارید حتماً موقع رانندگی شیشههای ماشین را بالا بکشید، فن داخل ماشین را روشن کنید و سعی کنید بین ساعت ۵ تا ۱۰ صبح که گردهها در بیشترین میزان خود هستند بیرون نروید. برای تعطیلات جاهایی بروید که کمتر گرده دارد مثل کنار دریا و از علفی که بهتازگی کوتاه شده هم دور بمانید.
اگر به گربه، سگ یا هر حیوان خانگی دیگر حساسیت دارید، با وصل کردن فیلتر هوا در داخل خانه به رنج خود پایان دهید. تا میتوانید حیوانتان را بیرون خانه نگه دارید و موهایش را بیرون خانه شانه کنید که البته بهتر است یک نفر دیگر اینکار را انجامد دهد.

۳۴: شنا کردن یکی از مفیدترین ورزشها برای مقابله با آسم است ولی دوچرخهسواری، قایقرانی، ماهیگیری و پیادهروی هم ورزشهای فوقالعادهای هستند. آسم نباید جلوی شما را برای ورزش کردن بگیرد. یک درصد از شناگران المپیک مبتلا به آسم بودهاند و ۴۱ نفر آن مدال گرفتهاند.
۳۵: اشعههای آفتاب حتی از پشت شیشههای بسیار ضخیم و زیر آب هم میسوزانند. تا ۳۵ درصد از اشعات UVB و ۸۵ درصد از اشعات UVA از شیشه ی ضخیم عبور میکنند درحالیکه ۵۰ درصد از UVB و ۷۵ درصد از UVA میتواند از یک متر آب و لباس نخی خیس عبور کند. این یعنی وقتی داخل ماشین هستید یا برای شنا به دریا رفتهاید باید از کرم ضدآفتاب استفاده کنید.
۳۶: اگر میخواهید پوستتان جوان بماند، از لوسیونهای آفتاب عطردار که بوی روغن نارگیل یا پرتقال میدهند دوری کنید. این لوسیونها حاوی پسورالِن هستند که روند پیری را تسریع میکند. همچنین سعی کنید از آفتاب گرفتن و سولاریوم خودداری کرده و درعوض برای برنزه شدن از اتوبرنزها استفاده کنید.
۳۷: کرمهای ضدآفتاب نمیتوانند جلوی ابتلا به آفتابسوختگی یا سرطان پوست را بگیرند چون بیشتر افراد نمیدانند چطور باید آن را درست مصرف کنند. سعی کنید کرم ضدآفتاب را به طور کامل روی پوستتان پخش کنید و هر چند ساعت یکبار آن را تمدید کنید.
۳۸: تا میتوانید بخندید. همیشه شنیدهاید که خنده بر هر درد بیدرمان دواست. واقعاً هم اینطور است. تحقیقات ژاپنی نشان داده است که خندیدن سیستمایمنی بدن را تقویت کرده و به بدن برای مقابله با واکنشهای حساسیتزا کمک میکند.
۳۹: روابطی که به دردتان نمیخورد را تمام کنید. نباید وقتتان را در بنبستها تلف کنید. سعی کنید دنبال چیزهای معنادارتری باشید. وقتی خودتان را اسیر یک رابطهی ناسالم میکنید، موقعیتهای خوب دیگر را هم از دست میدهید.
۴۰: افراد قوی کمک میگیرند. فشردن دندانهایتان رو ی هم و حرص خوردن دردی را دوا نمیکند. کمک گرفتن نشانهی قوی بودن شماست و مطمئن باشید دیگران بهخاطر این شجاعت به شما احترام خواهند گذاشت. در روابط مشکلدار آن طرفی که از رفتن پیش متخصص سر باز میزند معمولاً طرف مشکلدارِ رابطه است.
۴۱: حمام کردن با آب خیلی داغ پوستتان را خشک خواهد کرد و باعث میشود زودتر پیر شوید. آب ولرم برای حمام کردن مناسبتر است. بعد از حمام که پوستتان هنوز رطوبت دارد روی آن لوسیون بزنید تا بهتر جذب پوست شود. اضافه کردن کمی روغنزیتون به شامپو بدنتان هم میتواند به شاداب نگه داشتن پوستتان کمک کند.
۴۲: با خشک کردن درست بدنتان میتوانید گردش خونتان را تقویت کرده و به غدد لنفاوی خود کمک کنید. کمک به عملکرد غدد لنفاوی باعث میشود عفونی نشوند. برای خشک کردن بدنتان حوله را از بالاتنه به سمت کشالهی ران بکشید و برای خشک کردن بالاتنه از کمر به سمت زیربغلها.
۴۳: در کشور ما ۱۲ درصد از جمعیت بالای ۱۸ سال مبتلا به دیابت نوع ۲ هستند. تحقیقات جدید نشان میدهد که این نوع دیابت اغلب بخشی از یک سندرم متابولیک (سندرم X) است که شامل فشارخون بالا و سایر عوامل خطرزای بیماریهای قلبی است. اکثر افراد مبتلا بهخاطر بیماریهای قلبی جان خود را از دست میدهند. بنابراین همیشه سطح قند و فشارخون و همچنین کلسترول خود را کنترل کنید.
۴۴: استرس و رابطهی جنسی اصلاً با هم جور درنمیآیند. تحقیقات نشان میدهد که استرس، بچهها و کار مهمترین عوامل برای پایین آمدن میلجنسی هستند. با تکنولوژیهای جدید کار کردن از خانه را امکانپذیر میکند هم مرز بین کار و زندگی شخصی از بین رفته است. مردم معمولاً ساعات طولانیتری کار میکنند و کار همه جای زندگیشان را تحتتاثیر خود قرار داده است، ازجمله زندگی جنسیشان را. وقتش رسیده که رابطهی جنسی را به یکی از اولویتهای زندگیتان تبدیل کنید.

۴۵: خواب خوب و استراحت بدن را التیام میبخشد و خطر مشکلات قلبی و روانی را پایین میآورد.
ماجرا اما تنها به رنگ و بو ختم نمیشود، خیلی از این مواد غذایی بعد از مصرف، عوارض ناگواری برای مصرف کننده دارند، مثل دلپیچه، دل درد، حالت تهوع و ... به گفته متخصصان در صورت استفاده طولانی مدت میتواند منجر به ابتلا به سرطان شود.
جالب اینجاست که خیلی از مواد غذایی که به عنوان اصلی، در بازار و فروشگاهها فروخته میشوند، نشان استاندارد دارند، این در حالی است که گفته میشود بیشترین میزان جعل و تقلب نشان استاندارد، مربوط به صنایع غذایی است و در مقابل قانونی که بتواند جرایم در حوزه مواد غذایی را متوقف کند، چندان بازدارنده و قوی به شمار نمیروند.
تقلبهای بازار غذایی، تکاندهنده است، مثل زمانی که درباره تقلب آبلیمو، روغن زیتون و عسل میشنویم و وقتی مشخص میشود یک سودجو از کندویی که تنها ٣ تا ١٤ کیلو عسل دارد، ٨٠ کیلوگرم عسل برداشت کرده، یا نفر دیگری ١٠ تن آبلیمو را از ٤ لیتر اسیدسولفور و گوگرد درست کرده، یا کسی که روغنهای تقلبی را به عنوان روغن زیتون به دست مشتری داده است.
قوانین بازدارنده نیست، پیش از این یکی از مسئولان در شورای عالی استاندارد به جام جم گفته بود که یکی از ایراداتی که در قوانین استاندارد وجود دارد این است که هزینه تخلفات پایین است و برای متخلف، سوءاستفاده از شرایط، به صرفه است.
از آن طرف رئیس انجمن صنایع غذایی هم میگوید که نظارتی در خصوص استاندارد مواد غذایی انجام نمیشود و همین موضوع تقلب، شکل سازمان یافتهای به خود گرفته است. همه اینها در حالی است که بر اساس ماده ١١ قانون استاندارد:«هر کس مشخصات فرآوردههای مشمول استاندارد اجباری را پس از تهیه، تولید یا ساخت تغییر دهد یا از ظروف و وسایل بستهبندی مخصوص فرآوردههای استاندارد شده برای بستهبندی، عرضه و فروش فرآوردههای خارج از استاندارد استفاده کند، یا به قصد تقلب یا به هر کیفیتی در قوطی، بسته، جعبه و لفاف محتوی فرآوردههای مشمول استاندارد اجباری دخل و تصرف کند یا به جای جنس استاندارد شده جنس دیگری تحت همان عنوان عرضه کند یا به فروش برساند یا به قصد تقلب از برگهای آزمایش و تشخیص مشخصات فرآوردهها و همچنین پروانه کاربرد علامت استاندارد ایران در غیرمورد استفاده کند یا علامت استاندارد ایران را بدون دریافت پروانه بر روی محصولات خود به کار برد، به حبس از ٦ ماه تا ٢سال و جزای نقدی از یک میلیون تا ٥٠میلیون ریال محکوم میشود.» در صورتیکه تقلب غذایی به مصرفکننده آسیب بزند، مدت معالجه بالای ٢ماه نباشد، مجازات مرتکب ٦ماه تا ٢سال حبس تعزیری و ٥٠٠ هزار تا ٢میلیون ریال جزای نقدی است، اگر مدت معالجه بالای ٢ماه باشد، مجازات یک تا ٣سال حبس تعزیری و یک میلیون تا ٢میلیون ریال جریمه نقدی است، اگر منجر به نقص عضو شود، مجازات ٣سال تا ١٠ سال حبس تعزیری و ٢میلیون تا ٥میلیون ریال جریمه نقدی است.»
کاکل ذرت جای زعفران

زعفران محصولی قیمتی است اما برخی از سودجویان، کاکل ذرت را رنگ میکنند و جای زعفران میفروشند. این ماده شبیه زعفران است و با این ترفند، از خلوص زعفران کم میشود.
روغن پماد و کرم به جای روغن زیتون
روغن زیتون یکی دیگر از رکوردداران تقلب در بازار ایران است. روغن زیتون تقلبی بدون استفاده از میوه زیتون و با ترکیب پارافین، روغن مایع و اسانس زیتون ساخته میشود، اما تقلب در این کالا به همین موضوع محدود نمیشود و نوعی روغن زیتون در بازار ایران وجود دارد که اصولا مصرف خوراکی ندارد و در سایر کشورها برای تولید خمیر دندان، پماد و کرم مورد مصرف قرار میگیرد. این نوع روغن زیتون که با فعل و انفعالات شیمیایی و از تفاله زیتون (پومیت) استخراج میشود بسیار خطرناک و سرطانزاست و مطابق قوانین کشور واردات و عرضه آن بهعنوان روغن خوراکی ممنوع است.
اسید سیتریک و کاه در آبلیمو
لیموترش به نسبت سایر مرکبات، محصولی گران به حساب میآید، همین هم شده تا از اسید سیتریک به جای لیموترش استفاده کنند و محصول نهایی را به عنوان آبلیموی طبیعی به مشتری بفروشند، تا جایی که در برخی آبلیموهای موجود در بازار، هیچ لیمویی وجود ندارد و فقط آب با اسیدسیتریک، ترکیب شده است.
کاه هم یکی از افزودنیهای آبلیمیو است. مقداری کاه زبر را با آب ولرم مخلوط میکردند و مدتی به حال خود میگذاشتند تا تبدیل به مایع زردرنگی شود، این مایع زردرنگ را به لیموی چرخ شده اضافه میکنند و آبش را میگیرند. در آخر هم جوهر لیمو به آن اضافه میکنند.
تفاله جای چای
تفالههای چای گزینه خوبی برای متقلبان است. آنها به قهوهخانهها میروند، تفالهها را میگیرند، خشک و به آن پرمنگنات پتاسیم یا مرکورکروم اضافه و بعد از بستهبندی روانه بازار میکنند. گاهی هم برگ چای را با خاک چای و پوست باقلای سیاه، خاک اره و پوست نوعی کدوتنبل مخلوط میکنند و میفروشند.
خاک اره و آرد نخودچی جای ادویه
خاک اره نرم، نرم کرده پوست گردو و فندق، آرد نخودچی نرم، نرم شده هسته خرما، تفاله زیتون و... را به عنوان فلفل سیاه میفروشند. برای تند کردن مزهاش از خردل سیاه استفاده میکنند. آرد یا نان خشک، پوست پسته و گل افرا را هم با زردچوبه قاطی میکنند و به بازار میفرستند. تفاله غوره و زرشک با آب شاهتوت هم میشود سماق.
زاج و زردچوبه در نان
دیگر همه میدانند به نان جوش شیرین اضافه میکنند، این روزها اما در کنار جوش شیرین از زاج برای سفید و یکدست کردن خمیر هم استفاده میشود، گاهی زردچوبه هم به نان اضافه میکنند تا نان خوشرنگتر شود. تشخیص اینکه به نان زاج یا زردچوبه اضافه شده کار ما نیست.
نشاسته جای ماست
از گذشته برای قوام دادن ماست، از نشاسته استفاده میکردند، اما حالا میزان استفاده از این ماده زیاد شده، نشاسته حاوی جوششیرین است و اصلا مشخص نیست ماستی که مصرف میکنیم، چقدر نشاسته دارد. تشخیص اینکه ماست نشاسته دارد یا نه، کار ما نیست، مگر اینکه ید خالص به آن اضافه شود، اگر رنگش آبی شود، نشاسته دارد.
آرد سبوس و خرمای سرخ کرده در قهوه و کاکائو
آرد سبوس، گرد قهوه، بذر تمبرهندی، خرمای سرخ کرده و کاسنی را با هم مخلوط میکنند و میشود قهوه. گروهی از متقلبان هم سراغ آردنخودچی و جوی سوخته میروند و به قهوه اضافه میکنند. برای کاکائو هم از خاک رس، نشاسته و اکسیر فرو و مقداری اسانس کاکائو استفاده میکنند.
کالباس و سوسیس

نیترات و نیتریت سدیم، چاشنی کالباس و سوسیس شده است، چون هم رنگ و طعم بهتری به آنها میدهد و هم جلوی میکروبها را میگیرد. حالا دیگر همه میدانند برای درست کردن کالباس و سوسیس از خمیر پوست و استخوان و کمی گوشت چسبیده به استخوان مرغ استفاده میکنند. این مواد را آنقدر فشار میدهند که با میزان کمی از گوشت ترکیب میشود، این مواد را در فیلترهایی قرار میدهند تا مواد تبدیل به خمیر و در نهایت سوسیس و کالباس شود.
محلول نشاسته جای شیر
آب، محلول نشاسته یا جوششیرین به شیر اضافه میکنند و جای شیر واقعی به مردم میفروشند. از جوششیرین برای شیرهای فاسد شده هم استفاده میکنند، یعنی همین که به آن جوششیرین بزنند، از حالت فساد خارج و مثل روز نخستش میشود. شیری که به آن جوششیرین یا آب زدهاند را ما نمیتوانیم تشخیص دهیم، تشخیصش نیاز به کار آزمایشگاهی دارد.
کدوی له شده جای رب گوجه فرنگی
اسمش رب است، اما با مقدار زیادی پودر کدو یا کدوی پخته و له شده، قاطی شده است. البته ماجرا تنها به کدو ختم نمیشود، سیبزمینی پخته یا نشاسته هم جزو موادی است که به عنوان رب فروخته میشود، چون نشاسته، آب رب را میگیرد و باعث میشود سفت و غلیظ به نظر برسد.
شکر جای عسل
عسل هم مثل آبلیمو، بیشترین تقلبات غذایی در بازار را به خود اختصاص میدهد، تا جایی که گفته میشود ٩٠ درصد عسل بازار، تقلبی است. تقلب یعنی خوراندن آب شکر به زنبور. اما برخی این را تقلب نمیدانند و میگویند عسلهایی که با گلوکز و اسانس بدون دخالت زنبور عسل، ساخته میشود، تقلب است. گفته میشود عسلهای دستساز برای بیماران بسیار خطرناک است و موجب تشدید عوارض بیماریهایی مانند سرطان، دیابت و بیماریهای هورمونی میشود.
چگونه تقلبی را از اصلی تشخیص دهیم؟
عسل
برای تشخیص عسل اصل از تقلبی میتوانید سر گوگرددار کبریت را وارد عسل کرده سپس با فندک آن را روشن کنید. اگر روشن نشد، عسل خوبی خریدهاید. یک راه دیگر این است که با قاشق مقداری از عسل را در ظرف آب سرد بریزید، بهطوری که با فاصله از آب وارد آن شود. در این صورت اگر عسل مستقیما در یکجا جمع شود، مرغوب است اما اگر عسل هنگام ریختن در آب پخش شود، از خلوص کمتر و رطوبت بالاتری برخوردار است.
با این حال متخصصان میگویند، عسل طبیعی بو و مزه خاصی دارد و تنها به تجربه میتوان اصلبودنش را تشخیص داد. افراد عادی معمولا نمیتوانند این موضوع را به راحتی تشخیص دهند، بهخصوص اگر میزان گلوکز صنعتی به کاررفته در عسل کم باشد.
رب گوجهفرنگی
برای تشخیص ربهایی که در آن از سیبزمینی و کدوی لهشده استفاده میشود، میتوان یک قاشق از رب را در یک لیوان آب حل کرد، اگر رنگ آن قرمز بود، مرغوب است و اگر زرد و نارنجی بود، معلوم است که به آن کدو یا سیبزمینی اضافه شده است. همچنین میتوان رب را روی یک سطح صاف و سفید مثل پشت سینی بریزید و با شیء مسطح دیگری مانند شیشه یا ته لیوان، روی آن فشار آورید تا رب پخش شود و به صورت یک لایه نازک در میان دو سطح قرار بگیرد. در این صورت ناخالصیهایی مانند هسته، پوسته، ذرات خارجی و سایر مواد زاید به راحتی قابل تشخیص هستند. نشاسته هم آب رب را میگیرد و باعث میشود سفت و غلیظ به نظر برسد.
شیر
برای تشخیص شیری که در آن از شیرخشک کمتری استفاده شده است، سر سوزنی را وارد شیر کنید و بیرون بیاورید. اگر قطره شیر خیلی سریع چکید، کیفیت آن پایین است و اگر زمان بیشتری نیاز به چکیدن بود، کیفیت آن خوب است. بعضیها نیز برای افزایش ماندگاری شیر به آن جوش شیرین اضافه میکنند. این کار باعث میشود شیر حتی اگر فاسد شود، با جوشیدن هم بریده نشود.
شیری که برای افزایش غلظت به آن نشاسته اضافه میشود، هم بر اثر حرارت دیدن یک لایه ضخیم تهدیگ تشکیل میدهد؛ درحالی که تهدیگ شیر سالم متخلخل و نازک است. متخصصان میگویند، اگر داخل شیر آب اضافه شده باشد، خیلی راحت میتوان آن را تشخیص داد، زیرا در این صورت شیر خیلی آبکی و بیمزه خواهد شد اما اگر به آن موادی مثل وایتکس و جوششیرین اضافه شده باشد تا ماندگاریاش بالا رود، متاسفانه نمیتوان به راحتی این موضوع را تشخیص داد.

چای
یک پیمانه از چای را در آب سرد بریزید، اگر سریع رنگ گرفت، در چای از رنگ استفاده شده است اما اگر زمانی حدود ۲۰دقیقه برای رنگگرفتن آب زمان لازم بود، چای مرغوبی است. متخصصان میگویند، چای طبیعی اگر در آب سرد ریخته شود، خیلی کمرنگ پس میدهد. یعنی هر چقدر چای دیرتر دم بکشد، مرغوبتر است؛ زیرا این موضوع نشان میدهد رنگ مصنوعی به آن اضافه نشده است.
کره
اگر مقدار روغن نباتی مخلوط شده با کره کم باشد، خیلی روی عطر و طعم کره تاثیر نمیگذارد اما اگر میزان روغن نباتی موجود در آن زیاد باشد افراد با تجربه میتوانند آن را از روی طعم و بوی کره تشخیص دهند. کره به صورت طبیعی حاوی مقداری آب است و معمولا بیشتر از این مقدار نمیتوان آن را با آب مخلوط کرد چرا که آب از کره جدا میشود، مگر اینکه در کارخانه و با کمک دستگاه امولسیفایر این کار انجام شود.
کشک
کشک تقلبی را فقط در آزمایشگاههای پیشرفته میتوان تشخیص داد. با این حال متخصصان میگویند، اگر کشک را با آرد مخلوط کنند، از طعم آن میتوان به راحتی متوجه موضوع شد. همچنین کشک طبیعی در آب کاملا حل میشود اما آرد در آب رسوب میکند.
آبلیمو
تشخیص آبلیموی اصل از تقلبی بسیار مشکل است. تقلب در تولید آبلیمو معمولا با اضافه کردن جوهر لیمو، رنگ و اسانس صورت میگیرد بنابراین باید فقط از کارخانجات و برندهای معروف و مورد اطمینان آبلیمو بخرید زیرا در کارخانجات بزرگ اگر تقلبی هم صورت بگیرد موضوع بالاخره فاش خواهد شد. اما به محصولات کارگاههای متفرقه خیلی نمیتوان اعتماد کرد.
ادویه
بهتر است، ادویههای مختلف مثل فلفل سیاه، فلفل قرمز، دارچین، زردچوبه، سماق و... را به صورت درسته خریداری کرده و در خانه آسیاب کنید. اگر هم میخواهید پودر شده آنها را بخرید باید انواع بستهبندی شده و کارخانهای آنها را انتخاب کنید. باز هم تاکید میشود در مورد ادویههای تهیه شده در کارگاههای متفرقه احتمال تقلب وجود دارد. البته از روی عطر، طعم و رنگ ادویهجات هم میتوان به اصل یا تقلبی بودن آنها پی برد.
قهوه و کاکائو
بهترین کار این است که قهوه را به صورت پودر شده خریداری نکنید زیرا قهوه به صورت دانه کامل نیز موجود است و میتوانید از فروشنده بخواهید آن را جلوی خودتان آسیاب کند. کاکائو نیز از آنجایی که وارداتی است و در ایران به صورت دانههای کامل موجود نیست بهتر است از کارخانجات و شرکتهایی خریداری شود که به آنها اطمینان کامل دارید. البته از روی رنگ، طعم و بوی آن هم میتوان به اصل بودنش پی برد.
زعفران
اگر کلالههای زعفران بسیار براق باشد باید به آن شک کرد. در این صورت میتوانید زعفران را بین انگشتان دست یا روی کاغذ له کنید تا مشخص شود کاغذ و انگشتانتان چرب میشود یا خیر. یکی دیگر از راههای تقلب در زعفران استفاده از رنگ مصنوعی است. اگر رنگهای مصنوعی در زعفران به کار رفته باشد در آزمایشگاه قابل تشخیص است. تشخیص زعفران اصل از تقلبی از طریق عطر، طعم و رنگ آن امکانپذیر است. با این حال اگر میزان تقلب در زعفران کم باشد افراد عادی نمیتوانند این موضوع را تشخیص دهند.
سوسیس و کالباس
سوسیس و کالباس را باید فقط از کارخانههای بزرگ و معتبر بخرید. در این کارخانجات تعداد زیادی افراد مشغول به کار هستند و اگر تقلبی صورت گیرد و برای مثال از گوشت گربه و… استفاده شود موضوع خیلی زود به بیرون درز پیدا میکند. اما در مورد کارگاههای کوچک و متفرقه احتمال تقلب وجود دارد. در کل سوسیس و کالباس جزو مواد غذایی مفید به حساب نمیآیند و باید تا حدامکان کمتر مصرف شوند چون دارای مقدار زیادی نمک، چربی و مواد افزودنی هستند.
.:: This Template By : web93.ir ::.