+ ۱۳۸۹/۰۸/۳۰

تصاویری از ماشین نصب سنگ فرش خیابان

***********************

***********************

**************************

**************************

***************************


   برچسب‌ها: تصاویری از ماشین نصب سنگ فرش خیابان
   
+ ۱۳۸۹/۰۸/۳۰
نویسنده کتاب "من آقام یا الاغ؟!!" کیست؟ این سوالی بود که چندی پیش یک چالش رسانه‌ای ایجاد کرد ولی با برخی توضیحات برطرف شد گرچه توجه دوباره یک رسانه، نشان داد هنوز این سوال برای برخی پابرجاست.
به گزارش پیمانه به نقل از مهر، سال گذشته انتشارات افراز مجموعه داستانی با نام "من آقام یا الاغ؟!!" منتشر کرد که اتفاقا جزو پرفروش‌ترین آثار این ناشر است و تاکنون هفت بار چاپ شده و به گفته اعظم کیان افراز مدیر این انتشارات، چاپ هشتم آن هم به زودی به بازار کتاب عرضه می‌شود.

اما اینکه چرا این کتاب موضوع گزارش ما قرار گرفته است برمی‌گردد به شباهت نام نویسنده این کتاب (فرزاد حسنی) با مجری و بازیگری که چهره شناخته‌ شده‌ای هم هست؛ یعنی فرزاد حسنی.

چندی پیش برخی رسانه‌ها که در بین آنها یک سایت پربیننده خبری و یک خبرگزاری رسمی هم دیده می‌شد به اشتباه در کنار خبر و گفتگویشان با نویسنده این اثر، عکس فرزاد حسنی مجری را منتشر کردند و در مقدمه مطلبشان هم نویسنده کتاب "من آقام یا الاغ؟!!" را همان مجری تلویزیون و رادیو معرفی کردند.

این اشتباه رسانه‌ای که به ماه‌های دور برمی‌گردد با لینکی که نویسنده درباره خودش در وبلاگش نوشته بود "تقریبا" برطرف می‌شود. فرزاد حسنی نویسنده درباره خودش نوشته است: "فرزاد حسنی هستم. دروغ نمی‌گم اسم واقعیم همینه و اگر با اون مجری تلوزیونی تشابه اسمی پیدا کرده‌ام از عجایب روزگار نیست. تا جایی که می‌دونم تا به حال پنج نفر با این اسم و فامیل تو ایران وجود دارند و از این برند به نفع خودشون دارن بهره برداری می‌کنند یعنی از حق طبیعی استفاده از اسم و فامیلشون دارن بهره می‌برند...."

و چرا نوشتم "تقریبا"؟ دلیلش آن است که چند روز پیش یکی از سایت‌های غیررسمی در مطلبی باردیگر به این موضوع پرداخته و مدعی شده است که "ناشر این کتاب به دنبال تشکیک در هویت نویسنده آن است". این سایت در ادامه مطلب خود می‌نویسد: "مدیر نشر افراز در گفتگو با خبرنگار آنها شخص دیگری را به عنوان نویسنده کتاب "من آقام یا الاغ؟!!" معرفی ‌کرده است و به گفته ناشر نام وی نیز فرزاد حسنی است و با فرزاد حسنی بازیگر و مجری سابق که تاکنون مدعی نوشتن این کتاب بوده، رابطه نزدیک هم دارد! اما این ناشر از در اختیار گذاشتن اطلاعات بیشتر درباره وی اجتناب کرد."

این سایت در ادامه، نوک پیکان سوال‌های انتقادی خود را به سوی هر دو فرزاد حسنی و سپس ناشر و رسانه‌های هدف می‌گیرد و آنها را با جملات سوالی - تاکیدی متهم به سوءاستفاده می‌کند.

این سایت که در این بخش از گزارش، پاسخ روشنی برای مساله ای که خود طرح کرده است نمی‌دهد در ادامه نقدی درباره کتاب می‌آورد که در جایی از آن نوشته شده است: "این مجری سابق تلویزیون در صفحات متعددی به بسیاری از قوانین اجتماعی و مجریان قانون تعریض می‌کند." که از این جمله می‌توان اینگونه برداشت کرد که نویسنده گزارش معتقد است فرزاد حسنی مجری و بازیگر نویسنده این کتاب است؛ گرچه واقعیت چیز دیگری است.

نویسنده در پایان متن گزارشش اشاره می‌کند که ناشر این کتاب حامی جریان‌های سیاسی اپوزیسیون است چراکه ناشر آثار افرادی چون "پائولو کوئیلو" و "مرتضی کربلایی‌لو" است.

این مساله همانطور که اشاره شد از یک اشتباه رسانه‌ای آغاز شده بود که با دو گفتگوی فرزاد حسنی مجری با همشهری جوان و فرزاد حسنی نویسنده با ماهنامه آینده روشن به نظر می‌رسید که برطرف شده است ولی گزارش اخیر بار دیگر این اشتباه را تکرار کرد.

در همین رابطه با اعظم کیان افراز مدیر نشر افراز ناشر کتاب "من آقام یا الاغ؟!!" گفتگویی کردیم. وی در این باره به خبرنگار مهر گفت: اینکه نویسنده این کتاب همان فرزاد حسنی مجری تلویزیون و رادیو نیست مساله‌ای است که بارها بدان تاکید شده است و اینکه نام و فامیل این دو نفر یکسان است امری نیست که دست ناشر و یا حتی نویسنده باشد.

وی ادامه داد: فرزاد حسنی نویسنده کتاب در حوزه مطبوعات و به ویژه در فضای مجازی فعال است و دارای وبلاگی است که مطالبش را با نام منتشر می‌کند و عکسش هم آنجا هست و مخاطبانش کاملا می‌دانند که این دو شخصیت فقط با همدیگر تشابه اسمی دارند. در اینکه نویسنده کتاب "من آقام یا الاغ" فرزاد حسنی مجری است هیچ‌گاه ادعایی از سوی ناشر و نویسنده مطرح نبوده است و اصلا دلیلی هم ندارد که مطرح شود.

این ناشر تاکید کرد: گزارش این سایت مصداق توهین، افترا، تشویش اذهان عمومی و حاوی اکاذیب و مطالب خلاف واقع است که ما نیز تکذیبه‌ای برای آنها فرستاده ایم که رونوشت آن هم برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال شده است. البته هنوز جوابیه مورد نظر از سوی آن سایت منتشر نشده است.


فرزاد حسنی مجری و گوینده، فرزاد حسنی نویسنده

کیان افراز با اشاره به برخی اتهامات وارد شده به این ناشر عنوان کرد: در این مطلب آورده شده است: انتشارات افراز به هیچ جریان سیاسی وابسته نیست و صرفاً در راستای فعالیت‌های فرهنگی قانونی در چارچوب مقررات حاکم بر شرایط فرهنگی کشور فعالیت می‌کند و نویسنده مطلب کاملاً برخلاف واقع آن را نگاشته و آن سایت آن را منتشر کرده است.

وی افزود: این انتشارات بیش از سیصد عنوان کتاب در سال‌های اخیر با مجوز وزارت ارشاد منتشر کرده است که تعداد زیادی از آنها در جوایز کشوری که توسط نهادهای رسمی کشور برگزار می‌شود نامزد یا برگزیده‌ شده‌اند.

این فعال حوزه نشر تاکید کرد: در تازه‌ترین مورد سه کتاب از سیزده کتاب راه‌یافته به مرحله نهایی جایزه ادبی جلال آل‌احمد در سال جاری در انتشارات افراز منتشر شده ‌است و از قضا نویسنده‌ یکی از این سه کتاب همان ‌نویسنده‌ای است که نام او را در انتهای همان مطلب آورده‌اند. وی همچنین در سال 1387 برنده جایزه اول ادبی اصفهان (تحت تصدی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان) و در سال جاری اثر دیگری از او نامزد جایزه کتاب فصل شده است و حق مستقل ایشان برای اعاده حیثیت و هرگونه اقدام قانونی محفوظ است.

کیان افراز در پاسخ به این پرسش که در بخشی از گزارش به گفتگوی شما با این سایت اشاره می‌شود آیا شما این گفتگو را تایید می‌کنید بیان کرد: هیچ یک از مسئولان انتشارات افراز با هیچ خبرنگاری که خود را به عنوان نماینده این سایت معرفی کند گفتگو نکرده است. ضمن آن‌که هویت نویسنده‌ کتاب مورد اشاره هویت مشخص و معین به گواهی اوراق شناسایی ایشان است و هم در قرارداد درج شده و هم در کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران ثبت شده است. ناشر علتی نمی‌بیند که برای تبلیغ کتاب از هویت فردی استفاده کند که دست‌کم در حوزه کتاب فعالیتی نداشته است.

همانطور که اشاره شد مساله پیش آمده که واقعا با اشتباه چند رسانه رسمی و غیررسمی در انتخاب عکس آغاز شد با گزارش همشهری جوان، شماره 272 منتشر شده در 16 مرداد 89 با تیتر "من نویسنده نیستم" و گفتگوی فرزاد حسنی نویسنده با ماهنامه آینده روشن، شماره 3 (پیاپی 23 سال سوم) منتشر شده در مهرماه سال 89 با تیتر "خوب شد اسمم آل پاچینو نشد" روشنگری شده بود.

در گزارش همشهری جوان که بخشی از آن به نقل قول‌های مستقیم از فرزاد حسنی مستند شده است ، این مجری ‌و گوینده گفته است: من کتابی ننوشتم و تاکنون به این حوزه وارد نشده‌ام. آن قدر کار مانده و ترانه‌های به هم ریخته دارم که اگر وقت کنم آنها را سر و سامان می‌دهم.

این مجری و بازیگر در بخش دیگر صحبت‌هایش با اشاره به اینکه نویسنده کتاب "من آقام یا الاغ!!" را می‌شناسد عنوان ‌کرده است: من فرزاد و برادرش فرنود را می‌شناسم. هرچند نسبت فامیلی نداریم ولی چند باری همدیگر را دیده‌ایم. او وبلاگ‌نویس پرکاری است. خوشحال می‌شوم اگر این تشابه اسمی کمکی کرده باشد ولی نباید به سوءاستفاده تعبیر کرد. برخی رسانه‌ها بدون دقت این خبر را پررنگ کرده‌اند.

و اما فرزاد حسنی نویسنده نیز برای روشن شدن ابعاد قضیه گفتگویی با ماهنامه "آینده روشن" داشته است. این ماهنامه نوشته است: "از فرزاد پرسیدم چرا ازت خبری نبود و وقتی اینور اونور تو خبرا گاف داده بودن ، چیزی نگفتی؟

فرزاد در جوابم گفت من با روزنامه آفتاب یزد و خبرگزاری آنا و خبرگزاری کتاب ایران درباره کتابم مصاحبه کرده بودم .وقتی خبر آنلاین اون اشتباه رو کرد من اولین بار از طرف دوست خوب نویسنده ام یوسف علیخانی متوجه موضوع شدم و خودش هم در مورد اشتباه صورت گرفته با بچه های خبر آنلاین تماس گرفته بود و این اشتباه رو بهشون گوشزد کرده بود ولی مثل اینکه همکاران خبر آنلاین زیاد موضوع رو جدی نگرفته بودند یا تصور می کردند که یوسف با آنها شوخی می کند.

به هر حال بعد از اون هم چند روزنامه و مجله همون متن و مطلب رو تحت عنوان مصاحبه اختصاصی با عکسی اشتباه چاپ کردند. خوب تو کار رسانه این جور اشتباهات زیاد اتفاق می افته، چه می شه کرد. خیلی وقت ها تو حیطه خبر این اتفاق ها میفته که واقعا بعضی هاش از دست ما خارجه مثلا همین چند وقت پیش بود به گمانم یه همچین اشتباه خبری برای دو نماینده مجلس افتاده بود که هر دو اسم و فامیلشان مشترک بود اما از نظر دیدگاه در دو حوزه فکری متفاوت بودند و در روزنامه ها خبری به نقل از یکی از آنها با عکس دیگری منتشر شد که باعث تعجب خیلی‌ها شد."

این نشریه در بخش دیگر گفتگویش با حسنی نویسنده آورده است: "فرزاد در باره ویژگی های شاخص هم نام بودن بصورت کلی توضیحاتی داد و گفت: اصولا تشابه اسمی دو نفر که یکی از آنها به واسطه نوع شغل و کار خود انسان معروف تری است و در واقع یا مرد رسانه است؛ مثل هنرمندان و بازیگران و یا زیر ذره بین رسانه‌هاست مثل ورزشکاران یا سیاستمدارن، خیلی هم چیز جالبی نیست.

بی تعارف بگویم هم نام بودن با فرزاد که تو این 5-6 سال اخیر به عنوان یه پدیده در اجرا تو جامعه شناخته شده خیلی از مواقع به نفع من نبوده و تازه دردسرهایی رو هم برای من به همراه داشته .مثلا زمانی که فرزاد اجراهای زنده داشت به هر دلیلی بیشتر در معرض نقد و انتقاد قرار می گرفت و من که در مسیر دیگری حرکت می کنم از گوشه و کنار شاهد این انتقادات بودم و سیل ایمیل و اس ام اس بود که برام می رسید که این چیه گفتی یا چرا این کارو کردی و از این جور اتفاق‌ها همیشه تو این چند سال بوده و یا همین الان چون فرزاد به هر دلیلی که نمی‌دانیم امکان اجرا در تلویزیون را پیدا نمی کند، از محبوبیت بالایی برخوردار می شود اما من که عمری تو رسانه ها بودم می دانم که همین محبوبیت بلافاصله بعد از یک اجرا ممکن است به هر دلیلی تحت الشعاع قرار گیرد و بالا و پایین شود و بلافاصله می تواند بدون هیچ دلیل خاصی و صرفا به خاطر یک تشابه ساده روی کار حرفه ای من در یک حوزه دیگر تاثیر بگذارد. پس اگر از این زاویه به موضوع نگاه کنیم می بینیم که بر خلاف تصور خیلی ها این اتفاق خیلی هم چیز جالب و عجیب و امتیازآوری نیست. شاید به همین جهت باشد که من همیشه خدا رو شکر می‌کنم که اسم و فامیلم آل پاچینو نیست وگرنه دردسرهایم چندین برابر می‌شد."

همانطور که آورده شد تمامی اشخاصی که به نوعی با موضوع ارتباط مستقیم داشتند در این باره اعلام موضع رسمی و شفاف کرده‌اند. گفتگویم با فرزاد حسنی نویسنده به اینجا ختم می‌شود که وی تاکید می‌کند دلیلی برای تکرار مکررات وجود ندارد و گفتنی‌ها را در گفتگویش با ماهنامه آینده روشن مفصل گفته است. البته تلاش‌هایمان برای ارتباط با فرزاد حسنی مجری و گوینده به نتیجه نمی‌رسد و ناگزیر به اظهار نظرش در همشهری جوان بسنده می‌کنیم گرچه حسنی نویسنده تاکید می‌کند در آخرین صحبت‌هایی که با وی داشته، این مجری گفته است که دیگر در این باره صحبت نخواهد کرد چراکه همه چیز مشخص است.

هدف از نگارش این گزارش مشخص‌تر شدن ابعاد موضوعی بود که با یک اشتباه رسانه‌ای آغاز و با اصرار رسانه‌ای دیگر بر درست بودن آن اشتباه ادامه یافت. آنچه مسلم است نویسنده کتاب "من آقام یا الاغ؟!!" که تاکنون به چاپ هفتم رسیده است شخصی به نام فرزاد حسنی است که داستان نویس و فعال مطبوعاتی است و این کتاب هیچ ارتباطی با فرزاد حسنی مجری و گوینده رسانه ملی ندارد و پس از سوء‌تفاهم‌های ایجاد شده دراین باره، هر دو آنها موضع خود را مشخص کرده‌اند.

   برچسب‌ها: دو فرزاد حسنی و یک کتاب, عکس هر دو
   
+ ۱۳۸۹/۰۸/۳۰


(ده ماده غذایی که چهره شما را زیبا تر می سازد)

همان طور که می گویند شما همان چیزی هستید که میل می کنید درست غذا خوردن به حفظ یک زندگی سالم و در عین حال حفظ چهره ای سالم کمک می کند .وقتی احساس خوبی در مورد چیز هایی که میل میکنید دارید و زمانی که موادی که مصرف می کنید برا یشما مفید است . این شانس را دارید که از چهره ای که می خواهید بر خوردار باشید در اینجا ده ماده غذایی که نه تنها به شما کمک میکند احساس خوبی داشته باشید بلکه کمک می کند چهره ای فوق العاده نیز داشته باشید معرفی می شود:

آب

نوشیدن مقادیر کافی آب در هر روز به پوست کمک می کند که ظاهری صاف نرم انعطاف پذیر و جوان تر داشته باشید. وقتی بدن را هیدراته(دارای آب) نگه میدارید ظاهر کلی شما از نظر بافت پوست مو ناخن ها بهبود می یابد. اگر احساس رم می کنید ممکن است به دلیل افزایش میزان سدیم بدن شما باشد. افزایش دریافت آب به خروج سدیم از بدن کمک می کند.

ویتامین c

ویتامین c به بدن کمک میکند تا با عفونت ها و بیماری ها مبارزه نماید . این ویتامین سیستم ایمنی را تقویت کرده و نیز بهبود بیماری ها را تسریع میکند.آیا می دانید که ویتامین c برای ساختن کلاژن ضروری است؟کلاژن به پوست کمک می کند تا الاستیک و در عین حال محکم باقی مانده و در نتیجه پوست بدون چروک باقی بماند.مرکبات توتها گوجه فرنگی گل کلم و کلم بروکلی همگی از جمله مواد غنی از ویتامین c هستند.

چای سبز

چای سبز غنی از آنتی اکسیدان ها است. همچنین نشان داده شده است که مسبب کاهش سطح کلسترول تقویت عملکرد ایمنی و کاهش ریسک ابتلا به برخی از انواع سرطان ها می شود.با مصرف چای سبز شما متوجه کاهش وزن خود می شوید . در حالی که از کافئین دریافتی خود نیز احساس رضایت می کنید.

سویا

پروتئین های سویا غنی از آمینو اسید ها ویتامیتE و بسیاری از آنتی اکسیدان ها هستند. این موارد موجب می شوند که پوست مرطوب و بدون چروک باقی بماند.

اسید های چرب ضروری

اسید های چرب ضروری (SAFE) مانند امگا ۳ و امگا ۶ که به عنوان چربی های خوب شناخته می شوند به عملکرد سلولی کمک می کنند.مانند سایر غذا های مفید اسید های چرب ضروری به سلول ها کمک می کنند تا اعمالشان را به درستی انجام داده و از این رو سبب پاکسازی پوست جلوگیری از ایجاد لک های پوستی کاهش چروک ها بهبود و سلامت مو و رشد ناخن می گردند.

شیر

شیر غنی از کلسیم ویتامین هایB12 B2 و D است و کلسیم به همراه ویتامینD که افزایش دهنده جذب کلسیم میباشد به حفظ استخوان های محکم و دندان هایی سالم کمک می کند. ویتامین هایB12 B2برای رشد گلبول های قرمز خون که حاملین اکسیژن مورد نیاز سلول ها هستند ضروری است این مواد کمک می کنند تا پوست و مو سالم تر و زنده تر به نظر برسند.

سبزیجات سبز

سبزیجاتی مانند اسفناج و کلم پیچ غنی از ویتامین های C E Aو آهن و فیبر هستند . ما قبلا در مورد فواید ویتامین C صحبت کرده ایم دریافت ویتامیتن های E وA نیز به همان میزان برای زیبایی چهره مهم است.

ماست

از آنجا که ماست یک فراورده لبنی است تماو خواص شیر برای آن قابل ذکر است. ماست همچنین حاوی باکتری های مفیدی است که به هضم مواد غذایی کمک کرده سیستم ایمنی را تقویت کرده و زمانی که به عنوان ماسک استفاده می شود می تواند سبب آب رسانی و پاک سازی پوست شود.

سیر

مطالعت نشان داده که این ماده غذایی اعجاب انگیز سبب کاهش فشار خون کاهش کلسترول و حتی پیشگیری از سرطان میشود . این ماده غذایی سر شار از آنتی اکسیدان ها است که کمک می کنند شما جوان بمانید.

شکلات

شاید شکلات بهترین ماده غذایی برای حفظ سلامتی در دنیا نباشد اما از طریق افزایش میزان اندورفین ها و سروتونین ها اثرات مثبتی بر خلق و خوی شما می گذارد. و سبب آرامش و احساسی خوشایند در شما می شود.

سه نکته برای داشتن پوستی لطیف

زنانی که با وجود عیب های صورتشان زیبا جلوه می کنند، زنانی هستند که می دانند، پاک کردن، تقویت کردن و غذا دادن، رساندن مواد مغذی به پوست، سه اصل اساسی برنامه مراقبت از پوست است.برای این منظور به نکات زیر توجه کنید: برای مالیدن کرم به صورت، نوک انگشتان را با ملایمت و به صورت دایره وار از پایین به بالا روی صورت حرکت دهید تا کرم جذب پوست گردد. صورت را ماساژ دهید تا کرم جذب شود. حدوداً ۲۰ دقیقه طول می کشد تا کرم کاملاً جذب پوست صورت شود. اجازه ندهید کرم بیش از ۲۰ دقیقه روی صورت شما باقی بماند، زیرا پس ازاین مدت باعث جذب دوده و گرد و غبار می شود و ممکن است سبب انسداد منافذ پوست شود.برای پاک کردن کرم از یک تکه پنبه یا دستمال کاغذی مرطوب استفاده کنید تا رطوبت پوست ازبین نرود. حوله مخصوص صورتتان را تمیز و نرم نگه دارید. هنگام خواب کرم روی صورتتان را پاک کنید و با کرم روی صورت به رختخواب نروید.
به عبارتی اگر از کرم های شب استفاده می کنید، نیم ساعت قبل از خواب به صورتتان کرم بمالید. ۲۰ دقیقه صبر کنید تا کرم کاملاً جذب پوست شما شود. سپس به آرامی با یک تکه پنبه مرطوب صورتتان را پاک کنید.

مرطوب کننده پوست را فراموش نکنید

« اگر فقط قدرت خرید یک محصول بهداشتی را دارید، یک مرطوب‌کننده خوب و مناسب بخرید.» دکتر روانارین، استاد دانشگاه نیویورک و رییس انجمن جراحان پوست آمریکا، پس از این توصیه می‌گوید: «گاهی وقت‌ها پوست شما تنها چیزی که لازم دارد، یک مرطوب‌کننده مناسب و یک شوینده ملایم است. پوست وقتی خشک است، چروک‌ها را بیشتر و واضح‌تر نشان می‌دهد و باعث می شود آدم پیرتر به نظر برسد.»
به نظر بیشتر متخصصان پوست، اگر شما ۲۰ تا ۳۰ ساله باشید، مرطوب‌کننده‌ها می‌توانند از پوست شما در مقابل پیری زودرس محافظت کنند. در این سن و سال، مرطوب‌کننده‌ها قادرند جایگزین بسیاری از محصولات بهداشتی و محافظتی پوست شوند.

مرطوب‌کننده خوب چه ویژگی‌هایی دارد؟

دکتر چارلز کراچ فیلد، استاد دانشگاه پزشکی مینه‌سوتا و متخصص پوست، در پاسخ به این سوال می‌گوید: «مرطوب‌کننده‌ها محصولاتی هستند که با داشتن ترکیبات مفید برای پوست، در تامین رطوبت مورد نیاز به پوست کمک می‌کنند. این‌که چه مرطوب‌کننده‌ای برای شما مناسب‌تر است، به مشخصات پوستتان بستگی دارد. اگر پوستتان معمولی یا خشک است، بهتراست از مرطوب‌کننده‌های حاوی آلفاهیدروکسی‌اسید استفاده کنید که در تولید رطوبت بیشتر به پوست کمک می‌کنند.»
دکتر کراچ فیلد همچنین توصیه می‌کند که مرطوب‌کننده‌ها را وقتی روی پوست‌تان بمالید که پوست‌تان کمی مرطوب است؛ چون این کار موجب می‌شود رطوبت در داخل پوست‌تان محبوس نشود. بنا به توصیه او، اگر پوست شما خیلی خشک باشد، باید از محصولاتی استفاده کنید که با روش امولسیون کیسه‌ای تهیه شده‌اند. در این تکنیک،‌ سلول‌های میکروسکوپی جایگزین لایه‌های رطوبت می‌شوند و با آبی که به تدریج در طول روز آزاد می‌کنند، پوست را مرطوب نگه می‌دارند. اگر پوست شما چرب است، توصیه می‌شود دنبال یک مرطوب‌کننده ملایم باشید و به هیچ وجه، استفاده از آن را پشت گوش نیندازید؛ چون به گفته دکتر کراچ فیلد، چربی اصلا رطوبت‌بخش نیست و حتی اگر پوست شما دارای چربی اضافی باشد، این چربی جایگزین رطوبت نخواهد شد.
منبع: پرشین وی

   برچسب‌ها: رازهای زیبایی پوست صورت
   
+ ۱۳۸۹/۰۸/۳۰












   برچسب‌ها: عکس, پرنده, کمیاب, جهان
   
+ ۱۳۸۹/۰۸/۳۰

ماهی ماده غذایی مفیدی است كه در مناطق شمالی و جنوبی كشورمان یعنی مناطقی كه در كنار دریا واقع شده‌اند، جزو مواد اصلی و اساسی برنامه غذایی مردم این مناطق محسوب می‌شود.
ماهی دارای ارزش تغذیه ای بسیار بالایی است و اكثر مواد مغذی مفید و ضروری برای انسان را به تنهایی داراست. ولی ویژگی مخصوص ماهی كه آن را بین سایر مواد غذایی حائز اهمیت خاص ساخته است، نوع چربی موجود در آن است.

ماهی

ماهی و محصولات دریایی با وجود آن كه جزو مواد غذایی حیوانی هستند، ولی از نظر تركیب چربی با سایر مواد حیوانی متفاوت‌اند. چربی موجود در مواد غذایی حیوانی به طور عمده حاوی تركیباتی به نام اسیدهای چرب اشباع شده هستند كه این تركیبات موجب بالا بردن كلسترول و سایر چربی‌های نامطلوب خون می‌شوند.
بنابراین افراط در مصرف چربی‌های حیوانی، سلامت قلب و عروق را به خطر انداخته و در نهایت منجر به سكته‌های قلبی و مغزی می‌شود. ولی ماهی و آبزیان با وجود آن كه از دسته مواد غذایی حیوانی هستند با این حال نوع چربی موجود در آنها مشابه مواد گیاهی است و از اسیدهای چرب اشباع نشده به نام امگا 3 در آبزیان وجود دارد كه اثرات بسیار مهمی‌در سلامت انسان به عهده دارد و در پیش‌گیری از بسیاری از بیماریها و كنترل و كمك به بهبود اختلالات و عوارض مختلف نقش مهم و سازنده‌ای به عهده دارد.
جالب است بدانیم كه چربی موجود در بافت‌های ماهی و آبزیان تنها موجب افزایش كلسترول و سایر چربی‌های نامطلوب خون و عوارض قلبی و عروق كمك مؤثری نیز می‌كند. ماهی از منابع بسیار خوب پروتئین محسوب می‌شود. پروتئین موجود در ماهی از نظر كمیت و كیفیت قابل توجه است، بدین معنی كه پروتئین موجود در ماهی به شكلی است كه به آسانی در دستگاه گوارش هضم و جذب می‌شود و به طور تقریبا كامل در بدن به مصرف می‌رسد.
ماهی یكی از منابع خوب آهن است و آهن در خونسازی و همچنین در حفظ مقاومت بدن در برابر میكروب‌ها نقش مهمی‌به عهده دارد. آهن موجود در ماهی به گونه‌ای است كه جذب آن در دستگاه گوارش آسان بوده و به خوبی در بدن به مصرف می‌رسد. علاوه بر آن آهن موجود در ماهی، جذب آهن منابع گیاهی را هم افزایش می‌دهد بنابراین نقش مهمی‌در پیشگیری از كم خونی ناشی (لینك)از فقر آهن به عهده دارد.
ماهی حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین‌های گروه "B" در تنظیم فعالیت سلول های عصبی و در نتیجه در سلامت سیستم عصبی و نیز در سلامت پوست تاثیر دارند. همچنین بعضی از انواع ویتامین‌های گروه "B"در خون سازی نیز مؤثرند. بنابراین با مصرف ماهی می‌توانیم به سلامت اعصاب، شادابی، طراوت پوست و پیشگیری از كم خونی كمك كنیم .
ماده مغذی دیگری كه در ماهی به مقدار كافی وجود دارد روی(لینك) می‌باشد. روی یك ماده مغذی است كه در رشد كودكان و نوجوانان و نیز در بلوغ جنسی نوجوانان تاثیر مهمی‌دارد. كمبود این ماده مغذی در دوران رشد موجب كوتاهی قد و در صورت كمبود شدید باعث كوتولگی می‌شود. همچنین در دوران بلوغ منجر به تاخیر در بلوغ جنسی می‌شود. ماهی این ماده غذایی مفید با دارا بودن روی به میزان كافی می‌تواند به رشد و تنظیم بلوغ جنسی كمك كند.
ماهی از منابع غنی فلوئور در سلامت و استحكام دندان‌ها و در پیشگیری و پوسیدگی دندان تاثیر مهمی‌دارد. پس با مصرف ماهی می‌توانیم به سلامت و استحكام دندان‌های خود كمك كنیم فلوئور همچنین در پیشگیری از استئوپروز یا پوكی استخوان(لینك) مؤثر است.
ماهی دریا از بهترین منابع ید به حساب می‌آید. ید یكی از مواد مغذی است كه تاثیر مهمی‌در سلامت انسان دارد. ید در رشد اثرات قابل توجهی دارد و كمبود آن موجب اختلال در رشد و كوتاهی قد می‌شود. بنابراین مصرف ماهی به مقدار كافی در دوران رشد ضروری است. ید همچنین در تكامل سیستم عصبی نقش مهمی‌دارد و چنانچه خانم‌ها در دوران بارداری مبتلا به كمبود شدید ید باشند، كودكانشان علاوه بر اختلال در رشد جسمی‌دچار عقب افتادگی ذهنی نیز می‌شوند و این مشكل تا آخر عمر گریبان‌گیر آنان خواهد شد. همچنین كمبود ید در شیر مادر می‌تواند منجر به اختلال در رشد جسمی‌ و ذهنی كودك شیرخوار بشود.
مصرف ماهی "2" تا"3" بار در هفته در برنامه غذایی مادران باردار و شیرده می‌تواند اثرات مثبتی در رشد جسمی‌و ذهنی جنین و نوزاد داشته باشد. نقش دیگری كه ید در سلامت انسان به عهده دارد تاثیر آن در متابولیسم مواد انرژی‌زا است. كمبود ید موجب كاهش متابولیسم مواد انرژی‌زا در بدن
شده و در نتیجه منجر به افزایش وزن و چاقی می‌شود. ید در تولید مثل نیز مؤثر است و افراد مبتلا به گواتر ناشی از كمبود ید دچار اختلال در تولید مثل خواهند شد. مصرف ماهی و آبزیان می‌تواند نیاز انسان را به ید تامین كرده و از بروز عوارض ناشی از كمبود ید پیش‌گیری كند.
ماهی از منابع خوب فسفر محسوب می‌شود. فسفر ماده ای است كه همراه كلسیم در سلامت و استحكام استخوان ها تاثیر مهمی‌دارد. ماهی‌هایی كه با استخوان مصرف می‌شوند مانند ماهی كیلكا و ساردین علاوه بر خواصی كه برای انواع ماهی‌ها ذكر شد حاوی مقدار قابل توجهی كلسیم نیز می‌باشند. بنابراین در رشد، استحكام و سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها مؤثرند.
ماهی و آبزیان با داشتن خواص تغذیه‌ای بسیار خوب می‌توانند قسمت اعظم نیازمندی‌های تغذیه‌ای ما را تامین كنند. علاوه بر آن به علت داشتن تركیبات خاصی كه در چربی بدن آنها وجود دارد در پیشگیری از بسیاری امراض و كنترل و درمان بیماری‌های مختلف نقش مهمی‌به عهده دارند.
ساردین ، ماهی های چرب آبهای عمیق:
فواید آن شامل تامین اسیدهای چرب ضروری است که برای تکامل سیستم عصبی و سلامت مغز و اعصاب لازم است و برای زنان حامله و شیرده بسیار توصیه می شود و تاثیر آن در درمان افسردگی به اثبات رسیده و همچنین حاوی اسیدهای چرب امگا 3 است.
آیا ماهی منبع خوبی برای چربی های امگا-3 است؟
ماهی ها، بخصوص ماهی های آبهای سرد، ماهی های چربی دار (با چربی زیاد) نظیر سالمون، ساردین، ماهی تن و ماهی قزل آلا بدن انسان را در مقابل بیماری های قلبی محافظت می نماید. اسیدهای چرب ضروری موجب جلوگیری از لخته شدن و چسبیدن پلاكتهای خونی (بفرم پلاكهای غنی از كلسترول) به سطح داخلی عروق میگردند.
اكثر حملات قلبی به علت ایجاد لخته های خونی در سرخرگها و سیاهرگها - و جلوگیری از جریان مناسب خون در رگها- صورت می پذیرد. اسیدهای چرب امگا-3 همچنین می توانند در كاهش التهاب در بیماریهایی نظیر آرتریت روماتوئید نقش داشته باشند.
بدن تمام ماهی های آبهای عمیق حاوی چربی های امگا-3 میباشد. بدن میگو، خرچنگ دریایی و صدف خوراكی نیزبه اندازه ماهی آبهای آزاد حاوی اسیدهای چرب امگا-3 میباشد. ماهی های غیر پرورشی اسید چرب امگا-3 خود را بواسطه خوردن جلبكها و پلانكتونها و ماهی های
دیگر بدست می‌آورند. اگر رژیم غذایی ماهی های پرورشی حاوی اسیدهای چرب امگا-3 نباشد رشد این ماهی ها متوقف میشود به همین علت پرورش دهندگان ماهی این ماده مغذی را به غذاهای ماهی می افزایند. از این رو میتوان گفت كه ماهی های پرورشی و دریایی از لحاظ مقدار اسید های چرب امگا-3 تفاوتی با هم ندارند.
بجز گربه ماهی های پرورشی برای بدست آوردن چربی های امگا-3 حتما مجبور نیستید ماهی بخورید. شما میتواند این ماده مغذی را با خوردن مواد غذایی نظیر غلات و حبوبات كامل مانند دانه های سویا(روغن گیری نشده) و دانه ها و مغزها بدست آورید. دانه های بذر كتان غنی ترین منبع غذایی این ماده های مغذی هستند. جیوه حاصل از آلودگی هوا ، بواسطه باران وارد رودخانه ها و اقیانوس ها شده و بوسیله باكتریها به متیل جیوه تبدیل میشود و ماهی ها بواسطه خوردن جلبكها و پلانكتونها این ماده غذایی را دریافت می نمایند. تقریبا بدن تمام ماهی ها حاوی متیل جیوه یا Methyl Mercury میباشد كه این ماده شیمیایی میتواند منجر به بروز آسیب های عصبی بخصوص در كودكان گردد. ماهی های بزرگتر حاوی مقادیر بیشتری از این ماده شیمیایی می باشند.

نقش ماهی در كاهش افسردگی
روغن ماهی و بیماری افسردگی حاد
افسردگی حاد یك بیماری شناخته شده و وخیم روحی است كه مربوط به تكرار دفعات بروز افسردگی، جنون( تغییرات سریع رفتاری، تحرك بیش از حد و شادمانی فوق العاده) یا هر دو می باشد. برای این بیماری معمولاً داروهایی استفاده می شود كه متأسفانه چندان مؤثر نیستند و احتمال بروز مجدد بیماری بسیار زیاد است.
دانشمندان عموماً بر این باور هستند كه این مشكل ناشی از فعالیت بیش از اندازه، در مسیر عبور سیگنال های ( پیام های) عصبی می باشد. اسیدهای چرب امگا-3 موجود در روغن ماهی قادرند از این فعالیت فوق العاده بكاهند و ثابت كنند كه در درمان این اختلالات سودمند هستند.
مصرف ماهی و افسردگی
یكی از محققان در یكی از مقالات خود چنین اظهار می كند كه به ارتباط متقاعدكننده ای میان مصرف ماهی و بروز افسردگی حاد دست یافته است. وی بر روی بروز سالیانه افسردگی حاد در بین 100 نفر در 9 كشور و ارتباط آن با مصرف ماهی مطالعه كرد و طبق تحقیقات خود متوجه شد ، بروز افسردگی در كشورهایی كه میزان مصرف ماهی در آن ها كم است، بالا می باشد. در نیوزیلند با مصرف تنها 20 كیلوگرم ماهی در سال، میزان بروز افسردگی 8/5 درصد بود، در حالی كه این میزان در كشور كره با مصرف سالانه بیش از 50 كیلوگرم ماهی تنها 3/2 درصد بود و در نهایت ژاپن با مصرف سالانه تقریباً 75 كیلوگرم ماهی دارای پایین ترین میزان( 12/0 درصد) بروز افسردگی می باشد.
این محقق خاطرنشان كرد كه ممكن است عوامل متعدد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و دیگر عوامل بر نتایج به دست آمده از تحقیقات او تأثیرگذار بوده باشد، اما به این مطلب نیز اشاره كرد كه تراكم بالای اسید دكوزاهگزانوئیك ( یك اسید چرب مهم و اساسی موجود در ماهی) در پلاسمای خون، موجب افزایش سروتونین و در نهایت كاهش بروز افسردگی و خودكشی شده است.
روغن ماهی موجب تخفیف علایم بیماری شیزوفرنی می شود.
شیزوفرنی یك بیماری حاد روحی است كه علائم آن شامل هذیان گویی، نابهنجاری های روانی و روگردانی ازاجتماع می باشد. شواهد بسیار زیادی نشان می دهند كه غیرطبیعی بودن تركیبات اسید چرب درغشای سلولی با بروز این بیماری درارتباط است.
پژوهشگران در یكی از مطالعات خود به ارزیابی تأثیر مصرف روغن ماهی بر شدت یا كاهش علایم بیماری شیزوفرنی در یك گروه 24 نفره از بیماران شیزوفرنیك پرداختند. آن ها در یك دوره 6 ماهه، روزانه 10 گرم كنسانتره روغن ماهی برای این بیماران تجویز كردند كه به میزان زیادی از شدت علایم این بیماری در طول این دوره كاسته شد. نكته جالب توجه اینجاست كه هیچ یك از این بیماران در زمان قبل از این دوره درمان، دچار نقص در جذب اسیدهای چرب نبودند.
محققان به این نتیجه رسیده اند كه بیماری شیزوفرنی به طریقی با یك متابولیسم غیرطبیعی اسید چرب در ارتباط می باشد و همواره بر روی آزمایش های كلینیكی برای شناسایی فواید نهفته در تجویز اسید چرب امگا-3 به منظور درمان این ناهنجاری، تأكید فراوان دارند.
مغز انسان به اسید دكوزاهگزانوئیك (DHA) نیاز دارد.
DHA ( اسید دكوزاهگزانوئیك) یكی از اركان اساسی بافت مغزی انسان را تشكیل می دهد و به ویژه در قشر خاكستری مغز و شبكیه چشم به میزان زیاد یافت می شود. اخیراً دانشمندان به ارتباط كمبود این اسید چرب مهم با افسردگی، از دست دادن حافظه، جنون و مشكلات بینایی پی برده اند. این اسید چرب برای جنین و نوزاد انسان، از درجه اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. محتوایDHA در مغز نوزاد انسان در طول سه ماهه اول زندگی سه برابر می شود. از این رو، دریافت آن به میزان كافی برای مادر در زمان بارداری وشیردهی الزامی است. متأسفانه، میانگین محتوایDHA در شیرمادران در كشور آمریكا دارای كمترین میزان در سراسر جهان می باشد. احتمالاً دلیل آن این است كه آمریكایی ها، ماهی كم مصرف می كنند.
برخی از پزشكان معتقد هستند كه بیماری هایی نظیر افسردگی پس از زایمان و ضریب هوشی پایین همه ناشی از جذب ناقص DHA است كه به وفور در كشورهای آمریكایی دیده می شود. این پزشكان همچنین اظهار می كنند كه مقادیر پایینDHA مربوط به میزان اندك سروتونین در مغز می باشد كه باز هم موجب افزایش گرایش به افسردگی، خودكشی و ستیزه جویی می شود.DHA به میزان زیاد در فیتوپلانكتون ها و ماهی های آب های سرد یافت می شود. كارشناسان تغذیه توصیه می كنند كه جهت تامینDHA كافی دو تا سه وعده در هفته ماهی مصرف شود و اگر هم امكان آن نباشد، حداقل روزانه 100 میلی گرمDHA مصرف كنند.
بسیار دیده شده است كه برای پایین آوردن كلسترول ، كاهش وزن بدن و نیز جهت جلوگیری از انواع حاد سرطان ، رژیم هایی با محتوای چربی بسیار پایین تجویز می شود ، اما اگرچه كاهش كلسترول، احتمال خطر مرگ از بیماری قلبی را كم می كند ، در مقابل ، می تواند موجب افزایش احتمال بروز مرگ و میرهای غیر طبیعی ، خودكشی و افسردگی شود.
همچنین دارو های كنترل چربی و كاهنده ی كلسترول ممكن است منجر به كاهش تراكم اسیدهای چرب غیر اشباع در بافت عصبی شوند. رژیم های مهار چربی عموماً منجر به افزایش جذب اسیدهای چرب غیر اشباع امگا-6 و كاهش جذب اسیدهای چرب امگا-3 می شود. اسیدهای چرب امگا-3 موجود در روغن ماهی برای فعالیت درست سیستم عصبی، مهم و حیاتی هستند و در رژیم هایی كه جهت كاهش كلسترول ، كاهش وزن و جلوگیری از سرطان تجویز می شوند، باید حتماً اهمیت جذب كافی اسیدهای چرب امگا-3 را در نظر باید گرفت.
وزارت بهداشـت و درمـان استرالیا طبق تحقیقات اخیر خوداعلام نموده که شهروندان استرالیایی می بایست در رژیمغـذایی خـود بیشــتر از ماهی استفاده کنند. ماهی دارایچــــربی بسیار پایینی می باشد، میزان پروتئین در آن بالابــــوده و منبع مناسب اسید های چرب امگا 3 می باشد.تحـــــقیقات گویای این مطلب هستند که استفاده مکرر ازماهی در وعده های غذایی– یک یا دو وعده در طول هفته– ریسک ابتلا به بیماری در هر سنی را کاهش می دهد.از این نوع بیماری ها می توان به آسم در کودکان و سرطان پروستات در بزرگسالان اشاره کرد. اگر بخواهیم که مزایای ماهی در طبخ از میان نرود، بهتر است آنرا بصورت آب پز، بخار پز، و کبابی مصرف کنیم.

مزایای مصرف ماهی
تنگی نفس (آسم) – کودکانی که در رژیم غذایی آنها ماهی وجود دارد نسبت به سایر کودکان، کمتر مبتلا به بیماری آسم می شوند.
مغز و چشم – به این دلیل که ماهی سرشار از اسید چربی به نام امگا 3 می باشد، سلامت بافت های ویژه مغز را تضمین نموده و سلامت شبکیه چشم را نیز به مراتب ارتقا می بخشد.
بیماری های قلبی-عروقی – اگر به طور هفتگی از ماهی مصرف شود، ریسک ابتلا به بیماری های قلبی و به ویژه سکته تا حد بسیار زیادی کاهش پیدا می کند چرا که ماهی از لخته شدن خون جلوگیری نموده، قابلیت ارتجاعی رگ های خونی را بهبود می بخشد، فشار خون را کاهش می دهد، چربی خون را پایین می آورد و کلسترول "خوب" خون را نیز افزایش می دهد.
از دست دادن حافظه – افراد مسنی که در طول هفته حداقل یک مرتبه از ماهی و یا سایر خوراک های دریایی استفاده می کنند، خطر کمتری در ابتلا به بیماری های مربوط به از دست دادن حافظه از جمله آلزایمر آنها را تهدید می کند.
افسردگی – افرادی که به طور مستمر از ماهی استفاده می کنند کمتر دچار افسرگی می شوند. (افسردگی ارتباط مستقیم با میزان امگا 3 موجود در مغز دارد.)
دیابت – ماهی به افرادی که مبتلا به بیماری دیابت هستند کمک می کند تا راحت تر بتوانند میزان قند موجود در خون خود را کنترل کنند.
بینایی – کودکانی که از شیر مادر تغذیه می کنند و مادران آنها در رژیم غذایی خود از ماهی استفاده می نمایند دارای قدرت بینایی بهتری نسبت به سایر کودکان می باشند. دلیل این امر ذخیره امگا 3 در شیر مادر و انتقال آن به کودک می باشد.
بیماری های التهابی – مصرف مکرر ماهی علائم بیماری هایی نظیر رماتیسم مفصلی، سوریاس، و بیماری هایی که منجر به ایجاد نقص در سیستم ایمنی بدن می شوند را تا حد بسیار زیادی کاهش می دهد.
وضع حمل زودرس – مصرف ماهی در طول دوران بارداری، امکان زایمان کودک نارس و همچنین زایمان زود هنگام را تا حد بسیار زیادی کاهش می دهد.
غذاهایی که سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند
میزان روزانه امگا 3 پیشنهادی که از طریق ماهی به بدن می رسد 200-600 میلی گرم برآورد شده است. این میزان برای گیاهان رقمی در حدود 1-2 گرم می باشد.
انواع ماهی های مختلفی که در این قسمت معرفی شده اند، در هر وعده شامل 60 گرم امگا 3 هستند.
ماهی آزاد (تازه) 1.200 mg
ماهی دودی 1.000 mg
ماهی تن 500 mg
ساردین 1.500 mg
ماهی قزل آلا (تازه) 350 mg
نیزه ماهی 300 mg
کوسه ماهی (فلس دار) 250 mg
کالاماری 200 mg
شاه ماهی، آبالون (نوعی صدف دریایی) 170 mg
انواع ماهی های دریایی 7 mg
در این قسمت میزان امگا 3 موجود در 60 گرم از سایر غذاها درج شده است:
دو برش نان سفید به همراه روغن ماهی 27 mg
یک تکه گوشت گاو و یا گوساله 40 mg
تخم مرغ به همراه روغن ماهی 200 mg
مارگارین غنی شده با روغن ماهی 60 mg
یک تخم مرغ معمولی 40 mg
بهترین منبع امگا 3 ماهی است نه قرص ها و کپسول های روغن ماهی.
روغن ماهی ریسک ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد
هزاران هزار مطالعه و تحقیقات مختلف بر روی تاثیرات ماهی و یا روغن ماهی بر روی کاهش فاکتورهای ریسک ابتلا به بیماری های قلبی انجام شده است. در بررسی که در ژورنال پزشکی بریتانیا چاپ و منتشر شد، به صورت اکید پیشنهاد شده بود که برای جلوگیری از حملات قلبی به ویژه در افرادی که مبتلا به نارسایی های عروقی هستند، مصرف ماهی و یا روغن ماهی ضرورت دارد. نحوه عملکرد امگا 3 و طرز کار آن در جلوگیری از بیماری های قلبی هنوز مشخص نشده، اما گمان می رود که ماهی با کاهش میزان تری گلیسرید و همینطور فشار خون از لخته شدن خون جلوگیری نموده و ماهیت ضد التهابی به رگ های خونی می بخشند.
برش های مختلف ماهی
انواع برش های ماهی عبارتند از:
فیله – جناح سینه و یا پهلوی ماهی که فاقد استخوان می باشد.
ماهی کامل – در این نوع برش، سر و باله ها از بدن ماهی جدا نمی شوند، اما اعماء و احشا و شش های ماهی بیرون کشیده می شوند.
استیک – برخی قسمت های ماهی از بدن آن جدا می شود.
پاک شده – درون ماهی به طور کلی بیرون آورده می شود.
راههای مناسب طبخ ماهی
نحوه طبخ ماهی به شیوه درست عبارت است از:
طبخ در فر – شکاف های کوچکی را در تمام قسمت های بدن ماهی ایجاد کنید، آن را درون یک ظرف روغنی شده قرار داه و سر تا سر آن آنرا با فویل بپوشانید. برای طعم بهتر می توانید از گیاهان معطر، آبلیمو، و روغن زیتون نیز استفاده کنید. آن را در درجه حرارات 180 درجه سانتیگراد قرار داده و مکرراً آنرا چرب نمایید.
نیمه سرخ شده – ماهی را خشک کرده و آنرا در آرد سوخاری بغلتانید. مقداری روغن یا یک غالب کره در داخل ماهیتابه بیندازید و با شعله آرام ماهی را سرخ نمایید.
بریان شده – شکاف هایی را در تمام قسمت های بدن ماهی ایجاد نمایید تا گرما به همه جای آن نفوذ کند. سپس آنرا در کباب پزی که قبلاً داغ کرده اید، بگذارید و بطور مرتب آنرا چرب کنید.
آب پز - این نوع طبخ برای ماهی های فلس دار مناسب نیست. ماهی را در آب نیمه جوش بیندازید، و بعد به آرامی آب را جوش بیاورید.
بخار پز – ماهی را درون بخارپز و یا بشقابی که بر روی یک قابلمه آب در حال جوش گذاشته اید، قرار دهید. در حالت دوم باید روی ماهی را بپوشانید.
مدت زمان مقتضی برای طبخ
برای محاسبه مدت زمان طبخ به منظور حفظ ویتامین ها و سایر مواد مغذی، باید میزان گوشت و ضخامت ماهی را اندازه گیری کنیم. مدت زمان های پیشنهادی عبارتند از:
ماهی به ضخامت 1 سانتیمتر: 3 دقیقه در فر، 4 دقیقه نیم سرخ شده، 5 دقیقه بریانی، 8 دقیقه آب پز، 3 دقیقه بخار پز.
ماهی به ضخامت 2 سانتیمتر: 11 دقیقه در فر، 7 دقیقه نیمه سرخ شده، 6 دقیقه بریانی، 10 دقیقه آب پز، 7 دقیقه بخار پز.
ماهی به ضخامت 3 سانتیمتر: 15 دقیقه در فر، 10 دقیقه نیمه سرخ شده، 9 دقیقه بریانی، 12 دقیقه آب پز، 11 دقیقه بخارپز.
ماهی به ضخامت 4 سانتیمتر: 20 دقیقه در فر، 13 دقیقه نیمه سرخ شده، 11 دقیقه بریانی، 13 دقیقه آب پز، 14 دقیقه بخار پز.
مدت زمان مقتضی برای طبخ انواع فریز شده
برای طبخ ماهی های فریز شده باید ضخیم ترین قسمت گوشت را اندازه گیری کرده و زمان طبخ را مطابق با آن تنظیم نمایید. پیشنهاد های اصولی به شرح زیر می باشد:
ضخامت 1 سانتیمتر: 17 دقیقه در فر، 7 دقیقه نیمه سرخ شده، 12 دقیقه بریانی، 10 دقیقه آب پز، 5 دقیقه بخار پز.
ضخامت 2 سانتیمتر: 22 دقیقه در فر، 11 دقیقه نیمه سرخ شده، 15 دقیقه بریانی، 15 دقیقه آب پز، 11 دقیقه بخارپز.
ضخامت 3 سانتیمتر: 35 دقیقه در فر، 15 دقیقه نیمه سرخ شده، 24 دقیقه بریانی، 22 دقیقه آب پز، 13 دقیقه بخار پز.
ضخامت 4 سانتیمتر: 39 دقیقه در فر، 18 دقیقه نیمه سرخ شده، 28 دقیقه بریانی، 28 دقیقه اب پز، 16 دقیقه بخار پز.
رعایت احتیاط
ماهی ها در بسته بندی های مختلف به بازار عرضه می شوند اما بهتر است در خرید آنها دقت بیشتری به خرج دهیم. برخی از ماهی ها به صورت غیر قانونی صید می شوند (با توجه به قوانین مصوب برای حمایت از پرندگان و چهارپایان) و برخی دیگر از انواع آنها در جریان ماهیگیری بازرگانی کشته می شوند.
نکات ضروری
مصرف یک یا دو وعده ماهی در طول هفته شما را در مقابل دسته ای از بیماری ها از آسم کودکی گرفته تا سرطان پروستات بزرگسالی، مصون نگه می دارند.
بهترین شیوه مصرف ماهی به صورت قرار دادن آن در فر، آبپز و بخار پز کردن و بریانی می باشد.
از ماهی هایی که دارای میزان بالایی جیوه هستند، مانند کوسه ماهی و مارلین خودداری کنید.
خانم های باردار، خانم هایی که قصد بارداری دارند، و کودکان زیر 6 سال باید در انتخاب ماهی دقت بیشتری به خرج دهند.
تحقیق از: علی دورقی دانش آموز سال اول مدرسه راهنمایی آیت الله طالقانی

   برچسب‌ها: فواید, ماهی
   
+ ۱۳۸۹/۰۸/۳۰

یک روانپزشک در یزد گفت: بروز آلزایمر بیشتر به صورت اختلال در حافظه کوتاه مدت است و معمولا در ۵۰ تا ۶۰ سالگی شروع می‌شود و به تدریج که پیشرفت می‌کند، از نظر روانی و رفتاری و انجام عملکردهای پیچیده تخریب می شود.

به گزارش ایسنا ، دکتر قاسم دستجردی بیان کرد: با افزایش سن همه ارگانهای بدن به مرور زمان دچار افت عملکرد می‌شوند و به طبع همان طور که پوست، قلب و دستگاه تنفس دچار افت می‌شود، مغز هم از این قائده مستثنی نیست.

وی اضافه کرد:‌ افت عملکرد مغز و افزایش سن یک امر اجتناب ناپذیر است؛ اما با انجام یک سری اقدامات، مسیر آن را می‌توان کندتر کرد، چرا که نمی‌توانیم به طور کامل از بیماری که شروع شده جلوگیری کنیم ولی با استفاده از داروها و اقدامات دیگر می توان از بروز این اختلال جلوگیری و مغز و ذهن را فعال و پویاتر نگه داریم.

دستجردی، داشتن تغذیه مناسب مثل مصرف سبزیجات و میوه جات که دارای آنتی اکسیدان هستند به خصوص اسفناج، کلم بروکلی، کاهو، توت فرنگی و‌ انگور در سنین جوانی را در جلوگیری از افت عملکرد مغز بسیار موثر دانست.

وی همچنین افزود: مصرف ماهی،‌ ویتامین‌ها به خصوص ویتامین E ، مصرف مناسب چای و قهوه کمک زیادی به جلوگیری از این بیماری می‌کند.

این روانپزشک خاطرنشان کرد: همچنین ورزش ذهن و تمریناتی که به افزایش تمرکز کمک می‌کند مانند حل جدول، بازی شطرنج، حل معما، یادآوری یک خاطره از سالهای گذشته از بروز این بیماری جلوگیری می‌کند.

وی یادآور شد: تحقیقات ثابت کرده است که در افرادی که زمینه ژنتیک برای ابتلا به بیماری آلزایمر دارند، مصرف سیگار این موضوع را تشدید می‌کند، بنابراین عدم مصرف سیگار و دیگر مواد مخدر ‌می‌ تواند از بوجود آمدن این بیماری پیشگیری کند.

salamatestan.com

+ ۱۳۸۹/۰۸/۳۰
تصاویر زیر ثبت لحظه باور نکردنی عکس العمل یک کودک ناشنوا است، زمانی که برای اولین بار صدای مادرش را می شنود.

به گزارش خبرنگار «تابناک اجتماعی»، جاناتان کودک 8 ماهه که ناشنوا به دنیا آمده است. پزشک معالج او با یک عمل جراحی حساس، عضو مصنوعی ریزی را در گوش میانی او کار می گزارد. بعد از این جراحی جاناتان برای اولین بار می تواند، صدای مادرش را بشنود.

درست در لحظه آزمایش نتیجه این جراحی، پدر جاناتان از این لحظه حساس و هیجان انگیز فیلمبرداری می کند. عکس العمل جاناتان بعد از شنیدن صدای مادرش بسیار دیدنی و منقلب کننده است.


چند لحظه قبل از شروع تست شنوایی جاناتان

 پستانک از دهان شگفت زده و شاد او می افتد و با دهانی باز و متعجب مادرش را نگاه می کند! او صدای مادرش را می شنود که می گوید؛ سلام جاناتان، سلام، صدای منو می شنوی؟


جاناتان لبخند میزند.

مادر تکرار می کند:سلام عزیزم. می تونی صدای منو بشنوی؟

جاناتان و مادرش هر دو میخندند...

مادرش سعی می کند سر او را که با هیجان و خوشحالی به عقب پرت می کند، کنترل کند.

این یک هدیه کریسمس به جاناتان کوچولو از طرف پزشک معالجش بود. پدر و مادر جاناتان هرگز نمی توانند احساس خودشان را در این لحظه خاص توصیف کنند.

این فیلم در مدت کوتاهی به یکی از پر بیننده ترین کلیپ های اینترنت تبدیل شد. چرا که حدود 1.4 میلیون بیننده به خود جذب کرده است./ترجمه: هلن صدیق بنای-همشهری



از هر 700 کودک یک نفر ناشنواست

دبیرعلمی دوازدهمین کنگره گوش، گلو، بینی و سر و گردن ایران گفت : از هر 700 کودک که متولد می‌شود یک نفر ناشنواست.

مسعود متصدی زرندی در حاشیه این کنگره که 2 هفته پیش برگزار شده بود، افزود: ازدواج‌های خویشاوندی و مسائل ژنتیک از علل عمده کاهش شنوایی در نوزادان است.

وی گفت: ناشنوایی در کودکان به عوامل ژنتیک بستگی دارد که ناشنوایی ناشی از مسایل ژنتیک در ایران شایع است.

متصدی زرندی افزود: عفونت‌ های گوش از شایع‌ ترین علل ناشنوایی و یا افت شنوایی است .

وی گفت: امیدواریم با برنامه ریزی مناسب در بخش سلامت و تشخیص به موقع کم شنوایی یا ناشنوایی اقدامات اساسی صورت گیرد تا در سال‌های آینده شاهد بیمار ناشنوا در کشور نباشیم.

متصدی زرندی افزود: ایران به عنوان نخستین کشور در خاورمیانه با جراحی‌‌های کاشت حلزون توانسته است ناشنوایی مادرزادی را درمان کند و در حال حاضر از بسیاری از کشورهای دیگر برای مداوای بیماران خود به ایران سفر می‌کنند.

وی گفت: هم اکنون با پیشرفت فناوری و روش‌های نوین جراحی در ایران ناشنوایی ریشه کن شده است و همه انواع کاهش شنوایی در کشور قابل درمان است .

متصدی زرندی افزود: هم اکنون ایران از بسیاری از کشورهای اروپایی در زمینه جراحی گوش جلو تر است و این امر برای ایران افتخار است.

جایگاه معلولیت ناشنوایی در ایران
ناشنوایی، بعد از عقب‌ ماندگی ذهنی، رتبه دوم معلولیت‌‌ها را در کشور به‌خود اختصاص داده است که با بهره‌گیری از روش کاشت حلزونی ساقه مغز دیگر هیچ کودکی ناشنوا نخواهد بود.

ازدواج‌‌های فامیلی حدود 40‌درصد از ازدواج‌ها را در ایران تشکیل می‌‌دهند که این امر احتمال بروز تعداد زیادی از بیماری‌‌های ژنتیک از جمله انواع ناشنوایی را در کشورمان افزایش می‌‌دهد. برابر آمار موجود،  ناشنوایی، بعد از عقب‌ماندگی ذهنی، رتبه دوم معلولیت‌‌ها را در کشور به‌خود اختصاص داده است.

در هر یک هزار تولد یک نوزاد با ناشنوایی مادرزدای به دنیا می‌آید. ناشنوایی اختلالی با ناهمگنی گسترده است که علل محیطی و ژنتیک بسیاری دارد و شایع‌ترین نقص حس عصبی،  در انسان است.

موارد ژنتیک به‌صورت سندرومی و غیرسندرومی است. حدود 80‌درصد موارد غیرسندرومی به‌صورت اتوزوم مغلوب به ارث می‌‌رسد که به‌دلیل شیوع ازدواج فامیلی در ایران،  مطالعه ناشنوایی‌‌های غیرسندرومی اتوزوم مغلوب در خانواده‌هایی که دارای ازدواج‌های مکرر فامیلی و تکرار ناشنوایی در فرزندان هستند،  مورد توجه بسیار محققین قرار گرفته است. با این حال علت بیش از 80‌درصد ناشنوایی‌‌های ژنتیک در کشورمان هنوز ناشناخته است.

کاشت شنوایی ساقه‌مغز
امروزه تصور عمومی بر این است که ناشنوایان با انجام جراحی کاشت حلزونی شنوایی و توانبخشی بعد از آن، شنوایی خود را به دست می‌آورند.

اگرچه این برداشت در بیشتر از 90درصد کودکان ناشنوا درست است ولی در عین حال کودکانی هم وجود دارند که فاقد ساختار معمولی گوش داخلی هستند و به‌دلیل نداشتن اندام حلزونی و یا نداشتن عصب شنوایی که ارتباط حد فاصل بین ساختمان حلزونی گوش و هسته‌های عصب شنوایی در ساقه مغز را برقرار می‌کند،  قادر به استفاده از کاشت حلزونی نیستند.

در این گروه از افراد می‌توان از دستگاه جایگزین دیگری به نام کاشت حلزونی ساقه مغز استفاده کرد.

کاشت شنوایی ساقه مغز، دستگاهی است که طی یک عمل جراحی در ساقه مغز این افراد ناشنوا کاشته می‌شود. این جراحی باعث می‌شود که فرد ناشنوا صدا را احساس کند.

ABI شامل یک الکترود کوچک است که در هسته‌های عصب‌شنوایی در ساقه مغز کار گذاشته می‌شود و می‌تواند مسیر شنوایی بالاتر از هسته‌ها را با سیگنال‌های الکتریکی تحریک کند.

بخش دیگر دستگاه یک میکروفن کوچک است که پشت گوش قرار می‌گیرد. میکروفن سیگنال‌های صوتی را به یک بخش رمزگشا که زیر پوست قرار گرفته، می‌فرستد. یک سیم کوچک این بخش را به الکترود کاشته شده وصل می‌کند.

در برابر صداهای مختلف، الکترود تحریکات متفاوتی را به ساقه مغز می‌فرستد که این تفاوت‌ها باعث می‌شود که فرد صداهای مختلف را بشنود و از هم تمیز دهد. در واقع می‌توان گفت که ABI به نوعی شبیه جراحی کاشت حلزون است با این تفاوت که در آن الکترودها مستقیماً در مغز قرار می‌گیرند.

این جراحی در بیماران مبتلا به نوروفیبروماتوزیس تیپ‌2 (NF2)،  بیمارانی که فاقد ساختمان گوش داخلی، حلزونی و عصب شنوایی هستند و در موارد ناشنوایی ناشی از قطع عصب شنوایی به دنبال جراحی یا وجود تومور مغزی استفاده می‌شود.

NF2 یک بیماری ژنتیک است که مشخصه آن رشد دو طرفه نورومای آکوستیک روی اعصاب شنوایی گوش‌هاست.

زمانی که برداشتن این تومورهای خوش خیم ضرورت پیدا می‌کند، ممکن است طی جراحی، قسمت‌هایی از عصب شنوایی به همراه تومور برداشته شود. در این موارد کاشت حلزونی نمی‌تواند کمکی کند چون عصب شنوایی آسیب دیده است.

بنابراین از ABI استفاده می‌شود تا الکترودها بدون عبور از عصب شنوایی، مستقیماً قسمت‌های مرکزی‌تر شنوایی را تحریک کنند. اگر چه این جراحی، شنوایی را به‌طور کامل به فرد برنمی‌گرداند اما در هر صورت بیمار را از دنیای سکوت و خاموشی بیرون می‌آورد و به علاوه لب‌خوانی را نیز برای فرد راحت‌تر می‌کند.

تاکنون حدوداً 600 مورد جراحی ABI در کل دنیا انجام شده که حدود 300‌مورد آن در ایالات متحده آمریکا بوده است. با وجود اینکه در زمینه این جراحی و ارزیابی تأثیر آن مطالعات اندک است اما شایان ذکر است که ABI بهترین گزینه درمانی در اینگونه بیماران است. نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد که 85درصد از افراد کاشت شده، پس از فعال کردن دستگاه می‌توانند بشنوند.

چه کسانی کاندیدای مناسبی برای این جراحی هستند؟
تشخیص بیماری نوروفیبروماتوزیس تیپ 2، جراحی برداشتن تومور دوطرفه عصب شنوایی، فقدان کامل حلزونی گوش داخلی و عصب شنوایی وسن حداقل 12 سال.

کاشت ABI نخستین گام به سوی بازسازی شنوایی بیمار است. توجه به این نکته مهم است که شرکت کردن در برنامه‌های توانبخشی بعد از جراحی ABI بسیار پراهمیت است. این برنامه‌ها حدوداً 2 ماه پس از جراحی آغاز می‌شوند.

در برنامه توانبخشی، طی جلسات مختلفی که بیمار با کارشناس شنوایی‌شناسی و کارشناس تنظیم دستگاه دارد، به وی آموزش داده می‌شود که چگونه اصوات جدید را تفسیر کند. این مراحل زمان‌بر است چون کلیدهای صوتی در ABI با آنچه در شنوایی طبیعی وجود دارد متفاوت است.

همانطور که گفته شد این پروتز، شنوایی را به‌طور کامل بازسازی نمی‌کند اما باعث می‌شود که آگاهی فرد از اصوات محیطی از قبیل صدای تلفن، بوق ماشین، زنگ درب و... بیشتر شود. به علاوه اگر این پروتز در کنار لب‌خوانی استفاده شود کمک زیادی به پیشرفت مهارت‌های ارتباطی فرد می‌کند.
+ ۱۳۸۹/۰۸/۳۰
بزرگترین تصویر پانورامای جهان؛ تصویر ۸۰ گیگاپیکسلی از شهر لندن

 

به گزارش فارنت و به نقل از گیزمودو، جفری مارتینز بزرگترین تصویر پانوراما دنیا را با در کنار هم گذاشتن ۷۸۸۶ تصویر از شهر لندن که تصویری ۸۰ گیگاپیکسلی را ایجاد کرده، خلق کرده است.

مارتینز پیش از این نیز رکورددار بزرگترین پانورامای جهان بود که آن را روی بلندی های شهر بوداپست مجارستان گرفته بود (اینجا ببینید) و به شما اجازه می داد تا لب پنجره آپارتمان های این شهر تصویر را جلو برده و در اصطلاح زوم کنید.

این بار نیز خود او بود که رکورد خودش را پشت سر گذاشت و از یک روز آفتابی لندن بزرگترین تصویر پانورامای جهان را خلق کرد. برای دیدن این تصویر می توانید به اینجا بروید و با بزرگنمایی تصویر این بار تا لب پنجره شهروندان لندنی جلو بروید!

با این روند رکوردشکنی مارتینز باید منتظر تصاویر بزرگتری از او باشیم و شاید روزی تصویری ۱۰۰ گیگاپیکسلی از او را ببینیم.

  منبع : فارنت

   برچسب‌ها: تصویر, پانوراما, بزرگ, دانلود
   
+ ۱۳۸۹/۰۸/۳۰
گنجشک با خدا قهر بود. روزها گذشت و گنجشگ با خدا هیچ نگفت. فرشتگان سراغش را از خدا می گرفتند

 

گنجشک با خدا قهر بود…

روزها گذشت و گنجشگ با خدا هیچ نگفت.

فرشتگان سراغش را از خدا می گرفتند و خدا هر بار به فرشتگان این گونه می گفت:

"می آید؛ من تنها گوشی هستم که غصه هایش را می شنود و یگانه قلبی هستم که دردهایش را در خود نگاه میدارد…"

و سرانجام گنجشک روی شاخه ای از درخت دنیا نشست.

فرشتگان چشم به لب هایش دوختند،

گنجشک هیچ نگفت و…

خدا لب به سخن گشود:

"با من بگو از آن چه سنگینی سینه توست."

گنجشک گفت:

"لانه کوچکی داشتم، آرامگاه خستگی هایم بود و سرپناه بی کسی ام. تو همان را هم از من گرفتی. این طوفان بی موقع چه بود؟ چه می خواستی؟ لانه محقرم کجای دنیا را گرفته بود؟"

و سنگینی بغضی راه کلامش بست…

سکوتی در عرش طنین انداخت، فرشتگان همه سر به زیر انداختند.

خدا گفت:

"ماری در راه لانه ات بود. باد را گفتم تا لانه ات را واژگون کند. آن گاه تو از کمین مار پر گشودی."

گنجشگ خیره در خدائی خدا مانده بود.

خدا گفت:

"و چه بسیار بلاها که به واسطه محبتم از تو دور کردم و تو ندانسته به دشمنی ام برخاستی!"

اشک در دیدگان گنجشک نشسته بود.

ناگاه چیزی درونش فرو ریخت، های های گریه هایش ملکوت خدا را پر کرد...

جایی در پشت ذهنت به خاطر بسپار که اثر انگشت خداوند بر همه چیز هست.

  منبع : نور آسمان

   برچسب‌ها: گنجشک با خدا قهر بود
   
+ ۱۳۸۹/۰۸/۳۰
روزی یک استاد دانشگاه تصمیم گرفت تا دانشجویانش را به مبارزه بطلبد. او پرسید: `آیا خداوند هر چیزی را که وجود دارد، آفریده است؟`

 

دانشجویی شجاعانه پاسخ داد: "بله."

استاد پرسید: "هر چیزی را؟"

پاسخ دانشجو این بود: "بله هر چیزی را."

استاد گفت: "در این حالت، خداوند شر را آفریده است. درست است؟ زیرا شر وجود دارد."

برای این سوال، دانشجو پاسخی نداشت و ساکت ماند. استاد از این فرصت حظ برده بود که توانسته بود یکبار دیگر ثابت کند که ایمان و اعتقاد فقط یک افسانه است.

ناگهان، یک دانشجوی دیگر دستش را بلند کرد و گفت: "استاد، ممکن است که از شما یک سوال بپرسم؟"

استاد پاسخ داد: "البته."

دانشجو پرسید: "آیا سرما وجود دارد؟"

استاد پاسخ داد: "البته، آیا شما هرگز احساس سرما نکرده اید؟"

دانشجو پاسخ داد:

 "البته آقا، اما سرما وجود ندارد. طبق مطالعات علم فیزیک، سرما عدم تمام و کمال گرماست و شئی را تنها در صورتی میتوان مطالعه کرد که انرژی داشته باشد و انرژی را انتقال دهد و این گرمای یک شئی است که انرژی آن را انتقال می دهد. بدون گرما، اشیاء بی حرکت هستند، قابلیت واکنش ندارند. پس سرما وجود ندارد. ما لفظ سرما را ساخته ایم تا فقدان گرما را توضیح دهیم."

دانشجو ادامه داد: "و تاریکی؟"

استاد پاسخ داد: "تاریکی وجود دارد."

دانشجو گفت:

"شما باز هم در اشتباه هستید، آقا. تاریکی فقدان کامل نور است. شما می توانید نور و روشنایی را مطالعه کنید، اما تاریکی را نمی توانید مطالعه کنید. منشور نیکولز تنوع رنگهای مختلف را نشان می دهد که در آن طبق طول امواج نور، نور می تواند تجزیه شود. تاریکی لفظی است که ما ایجاد کرده ایم تا فقدان کامل نور را توضیح دهیم."

و سرانجام دانشجو پرسید:

- "و شر، آقا، آیا شر وجود دارد؟

خداوند شر را نیافریده است. شر فقدان خدا در قلب افراد است، شر فقدان عشق، انسانیت و ایمان است. عشق و ایمان مانند گرما و نور هستند. آنها وجود دارند. فقدان آنها منجر به شر می شود."

 

و حالا نوبت استاد بود که ساکت بماند.

نام این دانشجو آلبرت انیشتین بود.


   برچسب‌ها: آیا خداوند شر را آفریده است
   

درباره وبلاگ

کافه فان / Cafefun.ir
سایت اطلاعات عمومی و دانستنی ها

موضوعات

تبليغات

.:: This Template By : web93.ir ::.

برچسب ها: اطلاعات عمومی ، آموزش ، موفقیت ، ازدواج ، دانستنی ، گیاهان دارویی ، تعبیر خواب ، خانه داری ، سخن بزرگان ، دانلود ، بازیگران ، روانشناسی ، فال ، اس ام اس جدید ، دکتر شریعتی ، شاعران ، آموزش یوگا ، کودکان ، تکنولوژی و فن آوری ، دانلود ، تحقیق ، مقاله ، پایان نامه ، احادیث ، شعر ، رمان ، عکس ، قرآن ، ادعیه ، دکوراسیون ، سرگرمی ، اعتیاد ، کامپیوتر ، ترفند ، ورزش ، کد آهنگ ، مقالات مهندسی ، طنز ، دانلود کتاب ، پزشکی ، سلامت ، برنامه اندروید ، زنان ، آشپزی ، تاریخ ، داستان کوتاه ، مدل لباس ، مدل مانتو ، مدل آرایش