مهران محسنی افزود: ورود این عامل بیماری زا به بدن انسان موجب بروز عفونت غذایی و عوارض ناشی از عفونت می شود. وی، کامپیلرباکتر را از دیگر ارگانیسم های بیماری زا عنوان کرد و یادآور شد: با توجه به این که این باکتری در جگر مرغ به وفور یافت می شود، افراد توجه داشته باشند که حتماً از نوع بسته بندی شده آن استفاده کرده و همچنین آن را از فروشگاه های معتبر خریداری کنند. محسنی، تب، سردرد و دردهای ماهیچه ای را از علائم بیماری ناشی از کامپیلرباکتر عنوان کرد و گفت: در صورت بروز این بیماری، فرد باید به طور کامل مداوا شود چرا که با عدم درمان کامل، عامل بیماری زا به مدت یک سال در بدن فرد باقی می ماند.
متخصص شیمی مواد غذایی در دانشکده داروسازی زنجان، نسبت به تهیه گوشت چرخ کرده و همچنین طبخ کامل آن نیز هشدار داد و افزود: باکتری بیماری زای یرسینیا در فرآورده های دامی یافت می شود و با باقی ماندن این باکتری در چرخ گوشت های قصابی با هر بار استفاده از چرخ گوشت، گوشت های چرخ کرده آلوده می شوند. وی، ورود این باکتری را به بدن موجب تورم روده دانست و اظهار کرد: در بسیاری از مواقع نیز دل پیچه های ناشی از ورود این باکتری به داخل روده ها با آپاندیسیت اشتباه گرفته می شود.
محسنی همچنین خطر استفاده از کنسروهای فاسد را عنوان کرد و گفت: عامل بیماری زای کلستیردیوم که منجر به بیماری بوتولیسم می شود، میکروارکانیسمی است که در قوطی های کنسرو تکثیر می شود. وی سرعت عمل این عامل بیماری زا را در فلج و به خصوص فلج اندام های تنفسی موثر دانست و تأکید کرد: از مصرف کنسروهایی که قوطی آنها برآمده خودداری و کنسروها را به مدت 20 دقیقه در آب بجوشانید.
این متخصص همچنین یادآور شد: در صورت اطمینان به فاسد بودن کنسروها، آنها را جوشانده سپس دور بریزید چرا که رها کردن کنسرو آلوده در سطل زباله و یا طبیعت، موجب انتقال باکتری کلستیردیوم می شود. وی در ادامه، باکتری باسیلوسراوس را از دیگر عوامل بیماری زای موجود در گرد و غبار هوا عنوان کرد و افزود: با توجه به این که این باکتری در هوا وجود دارد باید توجه داشت که مواد غذایی بدون پوشش مناسب در معرض باد و هوای آزاد قرار نگیرد. محسنی، اسهال و استفراغ را دو عارضه شایع ناشی از این باکتری دانست و خاطرنشان کرد: خورش ها، مستعدترین مواد غذایی در آلوده شدن با باکتری باسیلوسراوس هستند.
خانم دکتر، برای افزایش اندازه پستان ها معمولا از چه روشی استفاده می شود؟
جراح
برش کوچکی در ناحیه زیر پستان یا دور هاله می دهد و پروتز را از این برش
وارد می کند و زیر نسج پستان یا عضله سینه ای بزرگ می گذارد تا پستان
برجسته تر شود.
پروتز انواع مختلفی دارد؟
بله، پروتز ها انواع و
شکل های متفاوتی دارند و برحسب تجربه جراح و درخواست بیمار، برای هر خانمی
اندازه و نوع خاصی از آن استفاده می شود. شکل پروتز ها یا گرد است یا حالت
اشکی دارد. در نوع اشکی آن، ناحیه فوقانی باریک تر و طبیعی تر است و ناحیه
تحتانی بیشتر پر می شود و مورد توجه برخی از بیماران قرار می گیرد. عیب این
پروتز ها این است که اگر کمی در جای خود بچرخند حالت قرینه خود را از دست
می دهند و به تصحیح مجدد نیاز پیدا می کنند. پروتز های گرد در تمام جهات
یکسان هستند و استفاده از آنها راحت تر است.
این پروتزها از چه موادی تشکیل شده اند؟
پروتز ها از یک جدار سیلیکونی تشکیل شده اند که داخل آنها را با ژل یا سرم نمکی پر می کنند. در پروتز هایی که با ژل پر
شده اند، امکان نشت ژل از منافذ ریز جدار پروتز وجود دارد و گرچه به دلیل
چسبنده بودن ژل داخل آن پروتز کاملا خالی نمی شود و شکل خود را حفظ می کند
اما همان میزان ژلی که نشت کرده، گاهی باعث بزرگ شدن غدد لنفاوی و دردناک
شدن آن می شود.
خطر پروتز هایی هم که داخل آن با سرم نمکی
پر شده است، از نظر حساسیت برای بیمار کمتر است زیرا حتی در صورت باز شدن
جدار آنها، مایعی که به بیرون نشت می کند، سرم نمکی است که کاملا با بدن
سازگار است و بلافاصله جذب می شود. حسن دیگر این پروتز ها این است که به
برش کوچک تری برای جاگذاری نیاز دارند و حتی با یک برش کوچک در زیر بغل می
توان آنها را زیر پستان و در محل مورد نظر قرار داد. عیب این نوع پروتز این
است که در موارد نادری سرم داخل آنها از منافذی که در جدار پروتز ایجاد می
شود تخلیه میشود و باید جایگزین شود بنابراین برخی جراحان پروتز های حاوی
ژل را ترجیح می دهند.
نظر شما در مورد روش هایی مانند تزریق مستقیم ژل در پستان که با سرنگ انجام می شود، چیست؟
تزریق
ژل به دلیل تماس مستقیم ژل با نسج بدن و ریسک بالای عفونت و عوارض دیگر
توصیه نمی شود و در موارد زیادی پس از مدتی ژل تزریق شده در یک محل جمع می
شود و توده ای ایجاد می کند که برای تخلیه آن راهی به جز عمل جراحی وجود
ندارد.
بسیاری از خانم ها ترجیح می دهند با روش غیرجراحی اقدام به کوچک
یا بزرگ کردن سینه شان کنند. آیا استفاده از کرم ها و لباس های لرزاننده
ای که تبلیغ می شود، موثر است؟
مسلما هر روشی که نیازی به برش و
بیهوشی نداشته باشد، بهتر است ولی متاسفانه سوءاستفاده زیادی انجام می شود
و شرکت های متعددی ادعا می کنند که کرم یا وسیله ای اختراع کرده اند که
قادر است بدون عمل جراحی، پستان را بزرگ تر یا کوچک تر کند اما هیچ کدام از
این روش ها تاثیری ندارند و فقط به طور موقت پستان را متورم می کنند و پس
از قطع مصرف، ورم پستان از بین می رود و حتی از قبل هم بدتر می شوند. در
عین حال مشکلاتی مانند درد یا ترشح از پستان ایجاد می کند و تاثیر دراز مدت
آن بر سلامت پستان و ایجاد سرطان نامشخص است.
خانم هایی که مشکلشان فقط افتادگی پستان است، باید از چه روشی استفاده کنند؟ آیا روش غیرجراحی موثری وجود دارد؟
در این مورد هم روش ها و محصولات زیادی تبلیغ می شوند اما متاسفانه هیچ کدام از آنها اثر پایداری ندارند و بی خطر هم نیستند.
در
روش جراحی معمولا پوست اضافی پستان طبق نقشه خاصی برداشته و نسج پستان با
پوست باقیمانده جمع و هاله پستان به محل جدید که بالاتر از محل قبل است،
منتقل می شود. اگر پستان علاوه بر افتادگی، بزرگ هم باشد مقداری از نسج
اضافی آن هنگام جراحی برداشته می شود. اگر بیمار تمایل داشته باشد که هم
افتادگی تصحیح و هم اندازه پستان کمی بزرگ شود، جراح از پروتز مناسب هم
استفاده می کند تا به نسج پستان شکل مناسب بدهد.
عمل جراحی ای که برای
افتادگی های خفیف انجام می شود با بی حسی موضعی نیز قابل انجام است اما در
صورتی که افتادگی شدید باشد، به دلیل طولانی تر بودن مدت جراحی و نیاز به
دستکاری بیشتر، بیهوشی عمومی انجام می شود.
برای کوچک کردن پستان های بزرگ که باعث درد شانه و پشت می شوند، چه روشی را پیشنهاد می کنید؟ آیا آنها نیز به پروتز نیاز دارند؟
برای
کوچک کردن پستان معمولا از روش جراحی که در آن مقدار اضافی نسج پستان
برداشته می شود، استفاده می کنیم و به استفاده از پروتز نیاز نیست. در این
روش به طور معمول از خود بیمار در مورد اندازه نهایی مورد نظر، سوال می شود
و بر اساس آن، میزانی از نسج پستان که قرار است، برداشته شود، مشخص می
شود.
نوع برش روی پستان به میزان نسج برداشته شده بستگی دارد و پزشک
تکنیک جراحی را با توجه به میزان نسج اضافی پستان و تجربه خود انتخاب می
کند. این عمل جراحی معمولا با بیهوشی عمومی انجام می شود و با توجه به
تکنیک عمل و اندازه پستان بیمار، بین 2 تا 4 ساعت به طول می انجامد. اگر
عمل جراحی به خوبی پیش برود و بیماری زمینه ای وجود نداشته باشد، بیمار می
تواند روز پس از عمل مرخص شود و در منزل به یک هفته تا 10 روز استراحت نسبی
نیاز خواهد داشت.
بیمار باید قبل از تصمیم به عمل جراحی چه مسایلی را از پزشک جراح بپرسد؟
برخی
بیماران پس از جراحی از نتیجه ناراضی هستند و آرزو می کنند که ای کاش این
کار را انجام نداده بودند. بیمار باید انتظاراتش از عمل جراحی را مشخص و با
پزشک مطرح کند. در بسیاری از مواقع، خانم ها یا همسرانشان ممکن است انتظار
غیرواقعی از انجام عمل داشته باشند و پس از عمل جراحی، به دلیل برآورده
نشدن این انتظار، احساس نارضایتی می کنند.
گاهی هم به دلیل اطلاع نداشتن
از عوارض احتمالی، وقتی با عوارض مواجه می شوند، نمی توانند آن را تحمل
کنند بنابراین توصیه می شود بیمار و همسرش در 1 یا 2 جلسه مفصل با پزشک
صحبت و در مورد عوارض احتمالی و نتیجه نهایی عمل سوال های خود را مطرح کنند
و بعد با آگاهی کامل تصمیم بگیرند.
چه عوارضی به دنبال این عمل ممکن است پیش بیاید؟
عارضه
احتمالی جراحی کوچک کردن پستان، بی حس شدن هاله یا نوک پستان است که در
برخی بیماران پس از عمل به وجود می آید. این بی حسی گاهی به مرور زمان از
بین می رود و گاهی دایم باقی می ماند که ممکن است برای فرد ناخوشایند باشد.
باید توجه داشت که احتمال ایجاد عفونت در محل جراحی پایین است اما اگر در
بیماری که پروتز گذاشته پیش بیاید، ممکن است نیاز به خارج کردن پروتز و
گذاشتن مجدد آن پس از برطرف شدن عفونت، باشد.
آیا پروتزهای پستان دایمی هستند و تا آخر باقی می مانند؟
پروتزهای
سینه دائمی نیستند و در اغلب موارد پس از طی شدن عمر متوسط آنها که بین 10
تا 15 سال است نیاز به تعویض با پروتز جدید دارند.
برخی خانم ها نگران هستند که عمل جراحی کوچک یا بزرگ کردن پستان، باعث سرطان پستان شود؟
خوشبختانه
این جراحی ها باعث ابتلا به سرطان نخواهند شد و مطالعه های فراوانی عدم
ارتباط اعمال جراحی زیبایی با سرطان پستان را اثبات کرده است اما هر خانمی
ممکن است در آینده به سرطان پستان مبتلا شود و تشخیص زودرس و درمان سریع،
کلید اصلی موفقیت در درمان این سرطان است.
اگر بیماری که مبتلا به سرطان
پستان می شود، سابقه عمل جراحی زبیایی در گذشته داشته باشد، تشخیص سریع تا
حدی مشکل می شود و روش های کمک تشخیصی مانند ماموگرافی و سونوگرافی کمتر
در این بیماران کمک کننده هستند چون در نسج سینه جوشگاه یا اسکار ایجاد می
شود و این نسج جوشگاهی در سونوگرافی و ماموگرافی قابل افتراق از ضایعات
سرطانی نیست. گرچه گاهی انجام ام آر آی در تشخیص کمک می کند اما در نهایت
ممکن است که به نمونه برداری یا عمل جراحی نیاز باشد که مستلزم صرف هزینه و
وقت نیز است.
آیا فردی که پروتز گذاشته است می تواند در آینده بچه دار شود و به او شیر بدهد؟
بله،
برای بچه دارشدن و شیردادن منع مطلقی وجود ندارد اما برخی خانم ها به
دنبال گذاشتن پروتز برای جلوگیری از تغییرات ناشی از شیردهی در پستان مانند
افتادگی، ترجیح می دهند به کودکشان شیر ندهند.
آیا مقادیر بسیار کم ژل که از منافذ ریز در جدار پروتز نشت می کند، می تواند وارد شیر شود و به شیرخوار آسیب برساند؟
این مساله در مطالعه های انجام شده ثابت نشده است و در عین حال در پروتز های جدید احتمال ایجاد منافذ و نشت ژل کاهش می یابد و مطالعه های بیشتری نیز در حال انجام هستند.
خارش سر علاوه بر این که می تواند بسیار آزاردهنده باشد گاهی منجر به ایجاد مشکلات فراوانی می شود. به لحاظ اجتماعی نیز چندان خوشایند نیست که فرد در مقابل دیگران سرش را بخاراند و به دلیل همین خارش همیشه روی لباس و به خصوص شانه ها برفک های ریز دیده می شود و در نتیجه لباس های فرد را نامرتب جلوه می دهد. اگر از خارش پوست کف سر شکایت دارید و به دنبال علت و درمان خارش هستید، این مطلب برای شماست.
بعضی بیماری ها باعث افزایش خارش می شود
برخی بیماری های داخلی نیز
سبب خارش های پوستی می شود. از آن جمله می توان به کم خونی، فقر آهن، کم
کاری یا پرکاری غدد تیروئید، انگل های روده ای، اختلالات کبدی و کلیوی
اشاره کرد که سبب افزایش مواد زائد دفعی در خون و رسوب آن ها در پوست و در نتیجه خارش پوست می شود. علاوه بر موارد یاد شده بیماران دیابتی در ناحیه سر خارش احساس می کنند و در افراد مبتلا به بیماری های روانی مثل افسردگی، اضطراب و اسکیزوفرنی خارش های عمومی در پوست دیده می شود.
نکته: بعضی وقت ها رنگ مو و ژل که حاوی مواد شیمیایی هستند می تواند خارش سر ایجاد کند. پیش از مصرف، ابتدا آن ها را آزمایش کنید.
شست و شوی زیاد خارش می آورد؟
اگر خارش سر شما به
خاطر شوره باشد می تواند علل متعددی داشته باشد، مثلا این که شما چند وقت
به چند وقت عادت دارید سرتان را بشویید. شستن کم موها می تواند باعث افزایش
چربی و سلول مرده کف سر و در نتیجه به وجود آمدن برفک های شوره ای شود. از
طرف دیگر شستن زیاد می تواند خارش سر را به وجود بیاورد چون تمام چربی های
محافظت کننده پوست کف سر شسته می شود. هوای سرد و خیلی خشک هوای داخل اتاق
نیز می تواند باعث خشکی پوست شود. استرس نیز می تواند
روی شوره تاثیر بگذارد، در واقع استرس باعث به وجود آمدن حالت هایی چون
التهابات به صورت سبوره می شود و در نتیجه آن برفک هایی سفید یا قهوه ای-
زرد روی پوست کف سر ایجاد می شود و در نهایت خارش سر اتفاق می افتد.
فر کردن خارش سر می آورد؟
درصورتی که مبتلا به
پسوریازیس پوست سر هستید باید از شامپوهای مخصوص که در برداشتن پوست سر و
رفع التهاب آن موثر است استفاده شود. گاهی لازم است از کورتن
های موضعی مثل لوسیون بتامتازون یا هیدروکورتیزون استفاده شود که باید طبق
نظر پزشک باشد. علاوه بر این بعضی از رنگ مو ها می توانند باعث بروز خارش
پوست سر شوند و باید اول تست شوند. فر کردن موها نیز می تواند به دلیل مواد
شیمیایی فر حساسیت شدید روی پوست سر ایجاد کند اگر بعد از فر کردن موها تا
48 ساعت دچار خارش پوست سر شدید، به مادهٔ موجود در داروی فر حساسیت
دارید، چون این ماده شیمیایی تا چند بار شستن سر روی مو باقی می ماند.
چگونه خارش سر را درمان کنید؟
راه حل مناسبی که
بتواند خارش سر را التیام دهد کاملا وابسته به علتی است که خارش را به وجود
آورده است. نخستین قدم برای مبارزه با خارش سر استفاده از راه حل های
خانگی چون شامپو مناسب و... است. برای جلوگیری از پوسته شدن و خشک شدن پوست
سر که باعث خارش می شود، باید شامپوی دارای PH متناسب مصرف کنید. PH شامپو
باید بین 5/4 و 5/5 باشد، معمولا می توانید PH شامپو را روی برچسبش
بخوانید. گاهی همین عوض کردن شامپو می تواند بسیار موثر باشد، اما موردهایی
هستند که به این راحتی ها از بین نمی روند و بهتر است برای درمان به پزشک
مراجعه شود. مثلا عفونت های قارچی حتما به درمان های
پزشکی نیاز دارد. درمان این عفونت ها بیشتر از 6 هفته طول می کشد و احتیاج
به ضدقارچ های موضعی یا خوراکی دارد اما مشکلی مثل شپش به راحتی در خانه
درمان می شود و شامپوهایی که موادی چون هگزا کلرید گاما بنزن یا پرمترین
دارند می توانند شپش ها را بکشند.
درمان های خانگی بهبود خارش سر
- - درصورت خشک بودن پوست سر، کمی روغن ولرم از جمله روغن زیتون به پوست سر بمالید و بگذارید یک شب کامل روی موها بماند یا این که چند ساعت قبل از حمام کردن لایه ای از سس مایونز به موها بمالید.
- یک سهم گیاه هاماملیس را با 2 سهم آب معدنی مخلوط و مو و پوست سر را خوب خیس کنید و ماساژ دهید و پس از چند دقیقه بشویید.
- جوش شیرین را در آن حل کنید و به طور مستقیم روی پوست سر بمالید و پس از چند دقیقه با آب بشویید.
- ژل گیاه آلوورا را به کف سر بمالید و پس از 15 دقیقه با شامپو بشویید.
- چای بابونه نیز خارش سر را تسکین می بخشد.
در صورت استفاده از درمان های فوق اگر مشکل برطرف نشد بهتر است به متخصص پوست مراجعه شود.
ژل های مو باعث خارش می شوند؟
اگر برفک های ریز
شوره های سر را روی موها و لباس تان دیده اید، اول باید سعی کنید علت را
پیدا کنید، مثلا ممکن است پوست شما به رنگ موی تان یا محصول آرایشی خاصی که
برای موهای تان استفاده می کنید حساسیت داشته باشد، اگر علت این باشد به
راحتی برطرف می شود کافی است مصرف آن محصول خاص را قطع کنید. ممکن است شوره
شما به خاطر شستن زیاد یا کم به وجود آمده باشد، در این صورت تنها چیزی که
شما نیاز دارید یک تغییر کوچک در عادت های شست وشوی تان است. اگر شوره شما
به دلیل حساسیت پوستی نباشد استفاده از یک شامپو ضد شوره می تواند بسیار
موثر باشد، البته باید بدانید شامپوهای ضد شوره انواع متفاوتی دارند و شما
باید با توجه به نوع شوره سر خود یکی از آن ها را انتخاب کنید.

اگر به دنبال یک دوربین نازک و کوچک می گردید، کانن SD4000 IS انتخاب خوبی خواهد بود. با دوربین های کوچک نباید به دنبال عکس های شاهکاری باشید، اما این دوربین در نور پایین، عکس های مناسبی می گیرد و امکان ضبط ویدیویی 720P را هم دارد. حتی اگر یک شلوار جین به پا داشته باشید، به راحتی در جیب تان جا می شود. تنها کافی است 225 دلار ناقابل هزینه کنید.

سونی سایبر شات DSC - HX9V اول از همه 350 دلار از جیب شما کم می کند. ولی کاملا شما را راضی نگه می دارد. علی رغم اینکه درون سنسور کوچکش 16.2 مگاپیکسل گیرنده نوری را جای داده است، تصاویر بسیار خوبی را در نور کم ثبت می کند که در میان دوربین های فشرده ببین و بگیر کمتر دیده می شود. امکان ضبط ویدیویی 1080p تا سرعت 60 فریم بر ثانیه را دارد. همانند اغلب دوربین های سونی، این دوبین قابلیت عکسبرداری خودکار پانوراما و سه بعدی را در اختیارتان می گذارد. نور پس زمینه را تا حد زیادی اصلاح می کند. با لنز مجهز به لرزه گیر دامنه زوم وسیعی (از 24 تا 384 میلیمتر) را در اختیارتان می گذارد. و در انتها اینکه با یک دوربین کوچک عالی سر و کار دارید.

المپوس XZ - 1 لنز پرسرعت و با دامنه زوم وسیع 28 تا 112 میلیمتر را در اختیارتان می گذارد تا بتوانید عکس های خوبی با عمق کم و یا در نور محیطی ضعیف داشته باشید. این قابلیت را حتی در دوربین های DSLR زیادی هم نمی توانید بیابید. کیفیت عکس در مقایسه با دیگر همرده هایش خوب و راضی کننده است. در واقع برای داشتن چنین لنز با زوم بالا و انعطاف پذیری، انتخاب مناسب دیگری در محدوده قیمت 400 دلار نخواهید داشت.

اگر پول بیشتری دارید، می توانید دوربین بزرگتر کانن G12 را بخرید. سری جی کانن همیشه عکس های با کیفیت مطلوب و قابل توجهی می گیرند. ولی با پرداخت 500 دلار شاید بتوانید دوربین های بهتری را در گروه EVIL بیابید. اما اگر علاقه ای به دوربین های با لنز قابل تعویض ندارید، این گزینه از بهترین انتخاب ها در میان دوربین های ببین و بگیر است.
در کل دوربین های ببین و بگیر کوچک در برابر اسمارت فون ها بازنده اند و دوربین های ببین و بگیر بزرگ جثه در برابر EVILها (electronic viewfinder with interchangeable lenses) حرفی برای گفتن ندارند. این روزها دلایل کافی برای خرید دوربین های ببین و بگیر کمتر و کمتر می شوند. اما اگر مطمئنید که برای شما کارایی مناسب را دارد، در خرید آن شک نکنید.
چه غذایی، چه روشی؟
هوای فریزر به گوشت نخورد
این مواد را فقط چند روز
می توانید در یخچال نگه دارید. برای نگهداری بلند مدت باید آن ها را در
فریزر و در کیسه فریزر بگذارید. هوای کیسه را کاملا خالی کنید و در آن را
محکم ببندید. اگر هوای فریزر به گوشت بخورد، به اصطلاح آن را می سوزاند و
خراب می کند. دمای فریزر برای نگهداری گوشت باید منفی 81 درجه سانتی گراد باشد. در این دما می توانید تا 6 ماه گوشت را نگه دارید. البته هر چقدر این زمان کمتر باشد به نفع شماست.
شیر را در بطری پلاستیکی نگه ندارید
لبنیات را با
توجه به تاریخ انقضای آن ها در یخچال نگه دارید. فقط توجه کنید که ظرف شیر
را بیشتر از یک بار عوض نکنید چون باعث فاسد شدن آن می شود. هیچ وقت شیر را
در بطری های پلاستیکی نگه ندارید. سعی کنید در ظرفی که ماده لبنی در آن
است، بسته باشد. پنیر را به همان مقداری که مصرف می شود بردارید و بقیه را
کاملا در پلاستیک بپیچید تا تازه بماند.
گازی که سبزی ها تولید می کنند
میوه ها و سبزی ها
گازهای مختلفی تولید می کنند. این گازها می توانند روی میوه های مختلف
تاثیرات مختلفی داشته باشند پس به جای اینکه همه آن ها را در کشوی مخصوص
بریزید، آن ها را جدا بسته بندی کنید و در یخچال بگذارید. میوه ها را قبل
از گذاشتن در یخچال نشویید چون رطوبت، آن ها را سریع تر خراب می کند. اگر
می خواهید این کار را بکنید باید اجازه دهید تا میوه ها کاملا خشک شوند و
بعد آن ها را در یخچال نگه دارید. آن ها را در یک کیسه کاملا دربسته
نگذارید. بهتر است از کیسه هایی استفاده کنید که سوراخ کوچکی داشته و میوه
ها در آن ها با هوای بیرون تبادل کمی داشته باشند.
با غذاهای باقیمانده چه کنید؟
باقیمانده غذاها را
در ظروف کوچک دربسته بریزید تا هم زود سرد شوند و هم با هوای یخچال در تماس
نباشند. سرد شدن سریع باعث می شود باکتری های مضر اجازه فعالیت نداشته
باشند. فقط مواظب باشید ظرف داغ را در یخچال نگذارید چون امکان دارد یخچال
تان را خراب کند. سعی کنید برنج و خورش را جداگانه در یخچال بگذارید. زمان
گرم کردن این دو با هم یکی نیست و هنگام گرم کردن به مشکل برخواهید خورد و
برنج تان موقع گرم کردن خمیر خواهد شد. علاوه بر همه این ها یادتان باشد که
یخچال را بیش از اندازه پر نکنید. پر بودن یخچال باعث می شود هوا به راحتی
در آن حرکت نکند و یخچال شما بازدهی لازم را برای خنک نگهداشتن مواد غذایی
نداشته باشد.
چربی های خانه را تفکیک کنید
وقتی صحبت از چربی و
نحوه مصرف آن در رژیم غذایی می شود بدون شک شما به عنوان مصرف کننده گیج می
شوید و نمی دانید چه باید بخورید. موضوعی که ابتدا باید بدانید این است که
چربی در مقایسه با پروتئین و کربوهیدرات کالری بیشتری دارد. بنابراین اگر
اعضای خانواده کمی چاق هستند و می خواهید وزن آن ها را کم کنید باید میزان
مصرف چربی را محدود کنید. البته همه چربی ها به یک میزان بدن را تحت تاثیر قرار نمی دهند و در این میان اسیدهای چرب اشباع نشده تک حلقوی و چند حلقوی چربی های خوبی هستند که در مغزها و روغن های سبزی ها و روغن ماهی وجود دارند. این چربی ها سطح کلسترول خون را بالا نمی برند و ریسک بیماری های قلبی را کاهش می دهند.
بر اساس تحقیقات انجام شده خوردن غذاهای دریایی حاوی اسیدهای چرب امگا 3 مانند ماهی، دو بار در هفته خطر مشکلات قلبی را کاهش می دهد. اسیدهای چرب ترانس به عنوان چربی های بد شناخته می شوند که در لبنیات، روغن خرما و نارگیل وجود دارند. هر چه بیشتر از آن ها میل کنید بیشتر در خطر بیماری های قلبی قرار می گیرید. همچنین چربی های ترانس در چیپس و بسیاری از این قبیل محصولات یافت می شوند. سعی کنید در غذاهایی که می پزید بیشتر از چربی های خوب استفاده کنید.
یک مادر کدبانو شوید!
شما به عنوان یک خانم خانه دار باید با اصول اولیه تغذیه در آشپزخانه آشنا باشید.
تغذیه سالم اعضای خانواده یکی از وظایف مادر خانه است. در زندگی ما عواملی که باعث می شوند درست غذا نخوریم و غذاهایی که می خوریم به اندازه کافی در رشد و سلامت به ما کمک نکنند، زیاد هستند. فست فود ها، برنامه نامناسب غذایی و حذف سبزی و میوه از رژیم های غذایی، سلامت ما و خانواده مان را تهدید می کنند. کنترل این عوامل مضر کار زیاد سختی نیست. شما به عنوان مادر خانواده می توانید با شناخت روش های درست تغذیه ای، برنامه ریزی غذایی خانواده را کمی تغییر دهید. اگر این نکات را بدانید می توانید با رعایت آنها خانواده سالم تری داشته باشید.
از این قانون چشم پوشی کنید
برای بعضی از خانم های
خانه دار پخت غذا هنری است که برای آن وقت می گذارند، در عوض برای برخی
دیگر وسیله ای مانند مایکروفر یک نجات دهنده محسوب می شود چون وقت کافی
برای تهیه غذا ندارند. نکته مهم اینجاست که شما باید سلامت ترین راه تهیه
غذا را پیدا کرده و بعد دست به کار شوید. اگر شما از آن دسته افرادی هستید
که دوست دارید شام را سر صبر میل کنید و عجله ای برای اتمام سریع وعده
غذایی تان ندارید از قانونی که می گوید: «بهتر است تعداد وعده های غذایی
تان را زیاد و مقدارش را کم کنید»، چشم پوشی کنید. اگر قرار است موقع شام
خوردن حسابی از خجالت شکم تان دربیایید، بی خیال اسنک ها در طول روز شوید.
اگر خانواده تان را خوب می شناسید و می دانید سر کار یا مدرسه ولع زیادی
برای خوردن شیرینی دارند، بهتر است یک اغذیه سالم با آن ها همراه کنید. یک
ساندویچ کوچک پنیر و خیار، یک ظرف کوچک کوکتل میوه یا بیسکویت های خانگی کم
شیرین که دستور آنها را بارها در صفحات آشپزی همین مجله دیده اید، می
تواند جایگزین خوبی برای اسنک های مضر آماده باشد. یادتان باشد اگر نمی
توانید در برابر غذاهای آماده و فست فود مقاومت کنید، مستقیم سراغ پرس کامل
غذا نروید؛ بهتر است کمی از غذا را برداشته و از محل دور شوید! پروفسور
برایان ونسیک، استاد تغذیه دانشگاه کورنل می گوید: «تغییرات کوچک مطمئنا
شما را ناراحت نمی کند اما حتما بر حال و روز سلامت تغذیه ای شما تاثیر می
گذارد. خوردن 200 کالری کمتر در روز به معنی کاستن 10 کیلوگرم از وزن در
سال است.»
چگونه کمتر گوشت بخورید؟
در رژیم غذایی سالم باید
به مغزها، دانه های حبوبات و البته میوه و سبزی بیشتر توجه کنید تا گوشت.
ما ایرانی ها عادت کرده ایم بیشتر از هر ماده دیگر گوشت و هیدرات کربن مثل
نان و برنج مصرف کنیم. تمامی مغزها حاوی فیبر فراوانی هستند که به دستگاه گوارش کمک می کنند و به این ترتیب شما احساس سیری بیشتری می کنید. این مغزها ویتامین B زیادی هم دارند که انرژی را زیاد کرده و به متابولیسم کمک می کنند. مغزها و دانه ها حاوی مواد مغذی همچون ویتامین E
هستند که در تخم آفتابگردان و بادام وجود دارد. بنشن ها شامل لوبیا، عدس و
بادام زمینی هم فیبر، پروتئین، آهن، فولات و سایر مواد مغذی را تولید می
کنند. جایگزین کردن گوشت با بنشن به عنوان منبع پروتئین استراتژی بسیار
خوبی برای کاستن از جذب چربی های اشباع است. گنجاندن این غذاها در رژیم
روزانه ساده تر از آن است که فکرش را بکنید. یک قوطی لوبیا یا نخود را باز
کنید و به سوپ، چیلی یا پاستا اضافه کنید. سعی کنید یک کاسه غله برای
صبحانه تهیه کنید، 50 گرم دانه تخم آفتابگردان روی سالاد بریزید یا 60 گرم
بادام برای صبحانه تهیه کنید. در این صورت شما جزو معدود خانواده هایی
خواهید بود که ویتامین E مورد نیاز روزانه شان را دریافت می کنند. نگران
نباشید، شما اگر هر روز گوشت نخورید بیمار نخواهید شد. با این تغییر کوچک
در رژیم غذایی می توانید غذاهای متنوع تری درست کنید.
با این دستور العمل میوه و سبزی بخورید
راحت ترین
جمله ای که می توان گفت این است که «بیشتر سبزی بخورید» اما نکته اینجاست
که اعضای خانواده چندان علاقه ای به اسفناج و کلم بروکلی و سبزی های دیگر
ندارند. این جا هنر شما باید خودش را نشان دهد. با کمی توجه در تهیه غذا و
صرف کمی وقت و سلیقه می توان خوراکی های خوشمزه ای با سبزی ها درست کرد یا
سبزی ها را در ترکیب غذاهای مورد علاقه خانواده گنجاند، مثلا حتما فرزندان
شما بدون اینکه بهانه بگیرند، با خوشحالی یک پیتزای بزرگ سبزی ها که شما در
خانه درست کرده اید را خواهند خورد. سعی کنید هفته ای 2 بار برای شام یک
بشقاب از سبزی های پخته آماده کنید. برای لذیذ درست کردن این غذا باید کمی
وقت بگذارید. حتی می توانید سبزی های پخته را لای ساندویچ بگذارید و با این
روش ها به برنامه غذایی خانواده اضافه کنید.
مارگو ووتن، مدیر یک مرکز تغذیه می گوید: «مردم وقتی می خواهند آشپزی کنند به دستور پخت توجه خاصی نشان می دهند و سعی می کنند غذای خوشمزه ای تهیه کنند اما هنگام سرو غذا طبق معمول همیشه یک دسته کلم بروکلی بخار پز کنار ظرف غذا می گذارند و آن را سرو می کنند که این واقعا اشتها را کور می کند. در صورتی که شما باید به تمام سبزی ها توجه یکسان داشته باشید. مثلا می توانید کلم بروکلی را آغشته به خردل کنید یا اسفناج پخته را با سس و پودر سیر و ادویه سرو کنید.»
شما می توانید از باقی مانده سبزی وعده های غذایی، غذاهای دیگری برای وعده های بعدی تهیه کنید. به عنوان مثال می توانید سبزی هایی که شب گذشته کنار غذا گذاشته اید و مصرف نشده را برای درست کردن املت صبحانه استفاده کنید یا آن را با روغن زیتون در ساندویچ بریزید و به عنوان پیش غذا میل کنید. مزیت دیگر توجه به سبزی ها این است که می توانید در عین حال که کالری دریافتی تان را ثابت نگه می دارید، حجم وعده غذایی تان را افزایش دهید. مردم در طول روز بیشتر تمایل به خوردن غذاهایی با حجم یکسان دارند نه کالری یکسان. با اضافه کردن سبزی ها و میوه های آبدار و جانشین کردن آن در دستور غذایی، می توانید با کالری کمتر وعده غذایی سالم تری داشته باشید. ضمن آنکه با این کار فکر می کنید که به اندازه معمول همیشه غذا خورده اید.
برچسب غذاهای آماده را بخوانید
بیشتر متخصصان تغذیه
توصیه می کنند، زمانی که برای خرید به فروشگاه ها می روید، بهتر است بیشتر
از سبزی، میوه و ماهی تازه استفاده کنید تا غذاهای آماده ای که به صورت
بسته بندی به فروش می رسند. به یاد داشته باشید سه چهارم سدیم و بیشتر چربی
های بد و قندها از همین غذاها به بدن منتقل می شوند.
بهتر است چشمان تان را به روی حقه هایی که روی این برچسب ها مبنی بر کم چربی و کم قند بودن آنهاست، ببندید. به جای آن اول به کالری دقت کنید و بعد به چربی اشباع، چربی ترانس و البته سدیم. اگر اعداد به نظرتان معقول نیامد حتما به سراغ یک محصول سالم تر بروید.
کالری را بخورید، ننوشید
مایعات به اندازه غذا شما
را سیر نمی کنند. بیشتر مایعات، مواد مغذی مورد نیاز را ندارند. در حقیقت
تمام چیزی که شما لازم دارید آب است. پس نوشابه و آبمیوه های غیرطبیعی
نخرید. این مواد پر از قند و افزودنی های غیرمجاز هستند. علاوه بر این اگر
این نوشیدنی ها در یخچال باشند خانواده شما به اندازه کافی آب نمی خورند.
معایب صرف غذا در رستوران
در حالی که سعی می کنید
غذاهایی را که متخصصان تغذیه توصیه می کنند مصرف کنید، به مقدار کلی تغذیه
تان هم توجه کنید. برایان ونسک، استاد دانشگاه کورنل توضیح می دهد، افراد 3
اندازه سیری دارند که یکی از آن ها گرسنگی شدید است که در آن می توانیم به
مقدار زیاد بخوریم تا کاملا سیر شویم. بیشتر اوقات ما در حد میانه قرار
داریم یعنی نه گرسنه هستیم و نه سیر ولی اگر چیزی به ما تعارف شود آن را می
خوریم. به خصوص وقتی با خانواده جلوی تلویزیون نشسته ایم دوست داریم چیزی
بخوریم. برای این میان وعده ها و رفع این تمایل به غذا باید همیشه در خانه
میوه داشته باشید. یک ظرف میوه وسط میز هال همیشه جواب نخواهد داد. یک ربع
وقت بگذارید و میوه ها را پوست بکنید و خرد کنید. خانواده شما با میل
بیشتری این میوه ها را خواهند خورد و تمایل کمتری به خوردن چیپس و پفک نشان
خواهند داد.
اگر عادت به رستوران رفتن دارید می توانید تعداد غذاهای کمتری برای نفرات خانواده سفارش دهید و غذای تان را با یک نفر دیگر شریک شوید. زیرا پرس های غذایی پرحجمی در رستوران ها سرو می شود که سرشار از چربی و سدیم است. ووتن می گوید: «صرف غذا در رستوران باعث می شود یک سوم از کالری های لازم را نسوزانید.»
این نشست عصر روز چهارشنبه - 16 شهریور ماه - با حضور رسول صدرعاملی، فرج حیدری (مدیر فیلمبرداری) و جواد طوسی (منتقد) پس از نمایش فیلم آغاز شد.
رسول صدرعاملی در پاسخ به سوالی درباره ی موضوع فیلم با بیان اینکه فیلم را برای مخاطب خاص ساخته است ، ادامه داد: در «زندگی با چشمان بسته» می خواستم تحقیر شدگی نسل جوان را با نشان دادن روابط عاطفی و کدهای رفتاری که این نسل به همراه خود دارد ، نشان بدهم.
وی معتقد است: پایان بندی فیلم که شاید از دید برخی ها تلخ به نظر برسد ، در واقع گذار منطقی از سنت به مدنیت است و یک نوع واقع بینی نسبت به جامعه ای است که ما با آن رو به رو هستیم.

صدرعاملی همچنین با اشاره به مضامین فیلم های سه گانه اش «من ترانه 15 سال دارم»، «دختری با کفش های کتانی» و «دیشب بابات دیدم آیدا» ادامه داد: «زندگی با چشمان بسته» نیز در راستای همین سه فیلم قرار می گیرد که مضمون آن در اصل به موضوع تعصب و نگاه عوام به اتفاقات است که با پیش داوری خشک و بدون تامل همراه است.
این کارگردان سینما مطرح کرد: در حال حاضر نیز در شرایط فعلی ، سینما نیازمند پرداختن به چنین مضامینی است که حاصل اتفاقات دهه های قبل است.
صدرعاملی درباره ی حضور دوباره ترانه علیدوستی در فیلمش یادآور شد: یازده سال پیش در فیلم «من ترانه 15 سال دارم» با علیدوستی برای اولین بار کار کردم و بسیار مشتاق بودم در «زندگی با چشمان بسته » نیز او حضور داشته باشد.
به گفته وی، انتخاب حامد بهداد نیز به دلیل نزدیک بودن شخصیت اش با کارکتر فیلم بوده است.

کارگردان «زندگی با چشمان بسته» در بخش دیگری از این نشست درباره ی جمع آوری بیلبوردهای تبلیغاتی فیلمش توسط شهرداری گفت: افرادی که این کار را انجام دادند دچار سوء تفاهماتی شده اند که به عنوان مثال مطرح کردند، چرا شخصیت اصلی فیلم که یک زن هست دستانش باز است؟!
کسانی که در ژانر اجتماعی فعالیت می کند وظیفه اش نشان دادن سیاهی ها و بدی های جامعه است. من واقعا برای آقای قالیباف که شخصیت فرهنگی دارد متاسفم که اجازه داده است چنین اتفاقی بیفتد.
صدرعاملی از اکران نشدن فیلمش در شهرستانها گلایه کرد و گفت: من دلیلی این رفتار مسئولان را نمی فهم. حتی متاسفانه در تهران نیز برخی سینماها از این فیلم استقبال نکردند و زمانی که دلیلش را از آنها پرسیدم گفتند که بیشتر می خواهیم فیلم های طنز اکران کنیم.
کارگردان «زندگی با چشمان بسته» خاطرنشان کرد: برای صدور مجوز اکران مجبور به حذف هشت دقیقه از فیلم شدیم که همین موضوع باعث به وجود آمدن ابهام در روایت فیلم شده است.
در ادامه این نشست فرج حیدری ـ مدیر فیلمبرداری «زندگی با چشمان بسته» هم درباره ی همکاریش با رسول صدرعاملی گفت: آقای صدرعاملی یک کارگردان مشورت پذیری است و در هنگام تولید فیلم، تمام پیشنهادات را بررسی می کند، بنابراین کار کردن با او برای من لذت بخش است.
در این نشست ترانه علیدوستی و پولاد کیمیایی به دلیل مشغله کاری نتوانستند،حضور پیدا کنند.
با دیدن این منظره دلخراش یاد قولی که به پسرش داده بود افتاد: "پسرم هر اتفاقی برایت بیفتد من همیشه پیش تو خواهم بود" و اشک از چشمانش سرازیر شد.
با وجود توده آوار و انبوه ویرانی ها کمک به افراد زیر آوار ناممکن به نظر میرسید اما او هر لحظه تعهد خود به پسرش را به خاطر می آورد.
او دقیقا روی مسیری که هر صبح به همراه پسرش به سوی کلاس او می پیمودند تمرکز کرد و با به خاطر آوردن محل کلاس به آنجا شتافته و با عجله شروع به کندن کرد. دیگر والدین در حال ناله و زاری بودند و او را ملامت می کردند که کار بی فایده ای انجام میدهد. ماموران آتش نشانی و پلیس نیز سعی کردند او را منصرف کنند اما پاسخ او تنها یک جمله بود: آیا قصد کمک به مرا دارید یا باید تنها تلاش کنم؟؟؟
هشت ساعت به کندن ادامه داد. دوازده ساعت... بیست و چهار ساعت... سی و شش ساعت و بالاخره در سی و هشتمین ساعت سنگ بزرگی را عقب کشیده و صدای پسرش را شنید! فریاد زد پسرم! جواب شنید: پدر من اینجا هستم. پدر من به بچه ها گفتم نگران نباشید پدرم حتما ما را نجات خواهد داد. پدر شما به قولتان عمل کردید.
پدر پرسید: وضع آنجا چطور است؟؟
- ما 14 نفر هستیم ما زخمی گرسنه و تشنه ایم. وقتی ساختمان فرو ریخت یک قطعه مثلثی شکل ایجاد شد که باعث نجات ما شد.
- پسرم بیا بیرون.
- نه پدر، اجازه بدهید اول بقیه بیرون بیایند. من مطمئن هستم شما مرا بیرون می آورید و هر اتفاقی بیفتد به خاطر من آنجا خواهید ماند...
24آنلاین نوشت:ادغام وزارتخانههای مختلف با تمام نقاط قوت، یک نگرانی عمده را در میان صاحبنظران پدید آورده بود و آن ماموریت ویژه وزارتخانههای جدید با حرکت در مسیر قبلی بود! به طوری که بسیاری از مخالفان ادغام، نادیدهگرفتن ماموریتهای تازه با تداوم راه گذشته هر وزارتخانه و یا سنگینی بار یکی از ادغامیها بر دیگری را علت شکست این طرح عنوان میکردند.
وزارت جدید «صنعت، معدن و تجارت»، هم از این نگرانی در امان نبود؛ نگرانی که درباره ادغام دیگر دولت یعنی وزارت ورزش و جوانان نیز وجود دارد و مشخص است کفه ورزش به شدت نسبت به «جوانان» سنگینی خواهد کرد.
انتصاب وزیر سابق بازرگانی به سمت ریاست وزارتخانه جدید نیز مزید بر علت شد تا این نهاد ادغامی مملو از مدیرانی شود که قبلتر در وزارت بازرگانی با غضنفری همراه بودهاند.
حالا و پس از گذشت یک ماه از ادغام، حضور پررنگ مدیران سابق بازرگانی در مسئولیتهای گوناگون و میانی وزارت تازه راهاندازی شده صنعت، معدن و تجارت، نگرانی فعالان بخش صنعت کشور را برانگیخته. به طوری که بسیاری معتقدند حضور پررنگ مدیران سابق بازرگانی در سمتهایی چون قائم مقامی معاونتهای گوناگون، نگرانی خاصی را درباره حاکم شدن تفکر تجاری و کمرنگ شدن بخش تولید و نگاه صنعتی به وجود آورده است.
بنابراین گزارش، نگرانی اصلی برخی کارشناسان و صنعتگران درباره حاکم شدن نگاه تجاری در این وزارتخانه، رویکرد واردات قارچ گونه و همهجانبه ـ که نابودی بخش عظیم کشاورزی کشور را در پی داشته ـ بر بخش مهم صنعت است تا در همچنان به جای تولید به واردات و مونتاژ، آن هم محصولات درجه چندم چینی تکیه کنیم!
چندان که هماکنون برخی از صنایع پرآوازه و بزرگ کشور نیز با اخراج بخش قابل توجه نیروی کار خود، با بهره از برند تجاری خود به واردات و مونتاژ همان کالایی مشغولند که تا چندی پیش، آن را در کشور تولید میکردند! این در کنار تعطیلی برخی نهادهای تولیدی و کارگاههای کوچک خصوصی است که بعد از اجرایی شدن طرح هدفمندی یارانهها به شدت نیازمند حمایت دولتی بودهاند.
به هر ترتیب طبق برنامه پنجم توسعه، وزارتخانه جدید قرار است متولی تأمین کننده 40 درصد تولید ناخالص ملی کشور باشد که با شرایط فعلی بعید است به چنین چشماندازی نائل شود.
در این باره باید گفت که بهبود وضعیت بخش صنعت و معدن، فراهم کردن شرایط مناسب برای واحدهای تولیدی جهت گذار از تنگنای هدفمندی یارانهها، ایجاد ارتباط کارآمد با سیستم بانکی برای حل مشکل مالی بنگاههای صنعتی و معدنی و فراهم شدن فضای مناسب برای جذب سرمایهگذاری داخلی و خارجی، از موارد مهمی است که هرگز با تفکر تجاری محقق نمیشود و وزارت جدید باید با حفظ رویکرد تولیدی بهرهگیری از کارشناسان مرتبط بدان بپردازد.
این نگرانی در سایر ادغامها نیز حاکم است به طوری که وزارت ورزش و جوان، در سایه سنگین ورزش در حال حرکت است و مشخص نیست برنامه وزیر برای حوزه جوانان چیست و ایا اصلا برنامهای جز ورزش برای آنها در نظر دارد یا خیر.
| نظر |
|
.:: This Template By : web93.ir ::.