مرتضی صفوی گفت: پروتئین موجود در کله پاچه برای رشد و ترمیم بافتهای بدن بسیار مفید است.
مرتضی صفوی گفت: پروتئین موجود در کله پاچه برای رشد و ترمیم بافتهای بدن بسیار مفید است.
این متخصص تغذیه در گفت و گو با فارس افزود: کله پاچه یک غذای بسیار چرب و پرانرژی است و از پروتئین بالا و با کیفیتی برخوردار است.
این
متخصص تغذیه اضافه کرد: البته کله پاچه سرشار از کلسترول است. کلسترول یکی
از چربیهایی است که در رگ های خونی رسوب میکند و موجب گرفتگی آن میشود
و میتواند در دراز مدت موجب سکته مغزی و قلبی شود. مقدار کلسترول مغز گاو
و گوسفند بسیار زیاد است و مغز گاو حدود ۱۲۰ گرم وزن دارد که حدود ۲ هزار
میلیگرم کلسترول دارد و حدود ۱۳۰ کیلوکالری انرژی دارد.
وی اضافه
کرد: زبان گاو و گوسفند سرشار از ویتامینهای گروه B مخصوصاً ویتامین B۱۲
است و ۱۰۰ گرم زبان گوساله حدود ۱۳۰ کیلوکالری انرژی و ۱۰۰ گرم زبان گوسفند
حدود ۲۶۰ کیلو کالری انرژی دارد.
صفوی اضافه کرد: کله پاچه غذایی
بسیار سنگین است که میتواند موجب مشکلات گوارشی شود ؛ بهتر است کله پاچه
در وعده صبحانه استفاده شود و مصرف آن در وعده شام میتواند، موجب بیخوابی
و ناراحتیهای معده شود.
این متخصص تغذیه اضافه کرد: برخی افراد در کله
پزیها از کله میش یا بز استفاده میکنند که طعم نامطبوعی دارد و نسبت به
کله گوسفند ارزانتر است. باید برای خرید کلهپاچه از مکانهای مجاز
استفاده شود و هرگونه بوی غیرطبیعی و نامطبوع و تغییر رنگ میتواند نشان از
فاسد بودن کله پاچه باشد.