وی گفت: گشنیز گیاهی علفی، یک ساله و به رنگ سبز است که ارتفاع آن تا 80 سانتیمتر نیز می رسد؛ گشنیز و تخم آن در طب قدیم ایران سرد و خشک معرفی شده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان داشت: از گشنیز در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی بهداشتی استفاده می شود و نام علمی گیاه «CORIANDRUM SATIVVM» است.
صالحی سورمقی افزود: برگ و میوه گشنیز حاوی رایحه خوشبویی است که مقوی معده، ضداسپاسم، ضدنفخ، ضدمیکروب، ضد قارچ و تقویت کننده قوای جنسی است.
وی اضافه کرد: از دیگر خواص گشنیز می توان به هضم کننده غذا، ادرار آور، کاهش دهنده پرفشاری خون، آرام بخش و کاهش دهنده قند خون، خواب آور و مسکن اشاره کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: مصرف گشنیز همراه با غذا از ترش کردن معده جلوگیری می کند همچنین تشنگی را برطرف می کند.
صالحی سورمقی اظهار داشت: یکی از ترکیبات مهم رایحه گشنیز لینالول (LINALOOL) است که دارای بوی مطبوع بوده و در تهیه عطر و ادکلن از آن استفاده می شود.
.:: This Template By : web93.ir ::.