مواد لازم (برای 4 نفر)
ماهی درشت= 1 عدد
آب لیمو تازه= نیم پیمانه
روغن زیتون= نیم پیمانه
گشنیز =50 گرم
جعفری =50 گرم ن
عناع 50 گرم
زعفران 2/1= قاشق مربا خوری ن
نمک و فلفل سیاه
طرز تهیه:
تخم
داخل شکم ماهی را بعد از خالی کردن و شستن جدا می نماییم و با 2 تا 3 قاشق
سوپخوری پیاز کمی سرخ می کنیم بعد سبزی را بدقت تمیز و ریز خرد می کنیم و
با تخم ماهی مخلوط می کنیم و باز هم کمی سرخ می کنیم و کمی نمک و فلفل به
مایه می زنیم آنگاه گردو و زرشک را داخل این مایه میریزیم و ظرف را از روی
آتش بر می داریم (سپس شکم ماهی را چاک کوچکی میدهیم محتویات داخل آنرا خارج
کرده تمیز می شوییم ) و داخل شکم ماهی را با مایه فوق پر می کنیم بعد ته
سینی را کمی چرب می کنیم و ماهی را بهمان حالتی که در آب شنا می کند در
سینی قرار می دهیم و با حرارت 400 درجه در فر قرار میدهیم و بعد از یک ربع
بیرون می آوریم پوست آنرا می کنیم و روغن زیتون و آب لیمو و نمک و فلفل را
مخلوط میکنیم و به ماهی می زنیم و در حدود یکساعت ماهی را طبخ میکنیم وقتی
پخته و آماده شد ماهی را از فر خارج می کنیم و از سینی برمی داریم و در دیس
قرار می دهیم و اطراف آنرا با جعفری و حلقه های لیمو ترش تزیین می کنیم .
مقدء ?ری ا ز سس را روی ماهی میدهیم و بقیه را درسس خوری بر سر میز میبریم .
ماهی معموﻷ با سبزی پلو در روز اول عید در ایران صرف می شود:-)