مواد لازم:
گوشت چرخ کرده=۵۰۰ گرم
برنج=۱ پیمانه و نیم
تخم مرغ پخته خورد شده= ۲ عدد
سفیده تخم مرغ=۱ عدد
زرشک= ۳ قاشق سوپخوری
خیارشور نگینی خورد شده= ۱/۳ پیمانه
الو خراسان=به تعداد کوفته ها
گشنیز و جعفری خورد شده=۱ قاشق سوپخوری از هر کدوم
نمک،فلفل،زردچوبه،دارچین
رب گوجه= ۳ قاشق سوپخوری
پیاز سرخ شده= ۲ قاشق سوپخوری
گردو خورد شده= ۱/۳ پیمانه
لیمو تازه یا آبلیمو
طرز تهیه:
برنج رو بگذارید تا کاملا بپزه و آبش خشک بشه و تقریبا له بشه. حالا برنج
له شده رو با گوشت مخلوط کنید و ادویه و جعفری و گشنیز رو اضافه کنید و
کاملا ورز بدید تا مواد به خورد هم برن. حالا به اندازه یک نارنگی از مواد
بردارید تو دست کاملا ورز بدید و باز کنید و وسطش رو کامی به داخل فشار
بدید تا حالت ی کاسه کوچیک پیدا کنه حالا چند تکه تخم مرغ،۱ عدد الو،کمی
زرشک و خیارشور و پیاز سرخ شده و گردو داخل مواد گوشتی بریزید و لبه های
گوشت رو روی هم بیارید و کاملا کوفته ها رو ببندید و به صورت گرد در بیارید
و تو دستتون قدری بچرخونید تا کاملا گرد و یکدست بشه و مطمئن باشید که
مواد بیرون نزنه. همه کوفته ها رو درست کنید و تو سینی بچینید. داخل تابه
لبه داری روغن زیاد بریزید و بگذارید داغ بشه. ۱ عدد سفیده تخم مرغ رو
کاملا هم بزنید و کوفته ها رو یکی یکی داخل سفیده تخم مرغ بندازید تا کاملا
دورش آغشته به سفیده بشه و داخل تابه سرخ کنید. وقتی همه کوفته ها کاملا
سرخ شدن از تابه در بیارید و داخل ظرف بچینید. روغن تابه رو خالی کنید و
داخل همون تابه سس درست کنید.
تهیه سس:
کمی روغن زیتون داخل تابه بریزید و رب رو توش تفت بدید و نمک و فلفل اضافه
کنید و نصف لیوان آب بریزید و آب ۱ عدد لیمو تازه رو توش بریزید و پودر
ریحان و ارگانو اضافه کنید و بگذارید کمی بجوشه و غلیظ بشه. حالا کوفته ها
رو داخل سس بندازید تا سس به خورد کوفته ها بره.
نوش جان.