مواد لازم:
گوشت ماهيچه= 500 گرم
پياز خرد شده= 1 عدد
رب گوجه فرنگي=1 قاشق سوپ خوري
ادويه (نمک، فلفل و زردچوبه)= 1 قاشق چاي خوري
پياز خلال شده= 2 عدد
فلفل سياه= نصف قاشق چاي خوري
گرد ليمو عماني= نصف قاشق چاي خوري
دارچين= نصف قاشق چاي خوري
نمک=2 قاشق سوپ خوري
برنج= 3 پيمانه
رشته پلويي= 250 گرم
زعفران= 1 قاشق چاي خوري
سيب زميني حلقه شده= 1 قاشق سوپ خوري
گوجه فرنگي حلقه شده= 2 عدد
روغن= به مقدار لازم
طرز تهيه:
گوشت را خرد کرده و با پياز خرد شده به همراه 6 ليوان آب با حرارت ملايم به
مدت 2 الي 3 ساعت بپزيد. وقتي گوشت پخته شد؛ رب گوجه فرنگي، نمک، فلفل و
زردچوبه را اضافه نماييد. وقتي آب گوشت کمتر از 2 ليوان شده بود؛ گوشت را
از آب جدا کنيد. پياز خلال شده را در روغن سرخ کرده و گوشت پخته را به آن
اضافه کنيد و کمي تفت دهيد؛ سپس ادويه فلفل سياه، گرد ليمو، دارچين و نمک
را اضافه کرده و بگذاريد به مدت 7 دقيقه با حرارت ملايم تفت داده شود. در
يک قابلمه مناسب به اندازه ي دو سوم ظرفيت آب بريزيد و بگذاريد به جوش آيد.
2 قاشق سوپ خوري نمک به آب بيفزاييد. وقتي آب به جوش آمد، برنج و رشته را
اضافه کنيد و وقتي مغز برنج کمي نرم شد، 2 قاشق سوپ خوري روغن جهت شفاف تر
شدن برنج اضافه کنيد و سپس برنج را آبکش کنيد. قابلمه اي مناسب را انتخاب
کرده و در آن 2 قاشق سوپ خوري روغن و يک پيمانه آب بريزيد و بگذاريد با
حرارت زياد آب روغن داغ شود. بعد از داغ شدن آب روغن، به آن نصف قاشق چاي
خوري زعفران اضافه کنيد و سيب زميني حلقه شده را ته قابلمه بچينيد. يک سوم
برنج با رشته آبکش شده را روي سيب زميني بريزيد و سپس گوجه فرنگي حلقه شده و
گوشت تفت داده شده را روي برنج قرار دهيد و سپس بقيه ي برنج را روي آن
بريزيد. قابلمه را روي حرارت ملايم بگذاريد و بعد از بخار کردن برنج ، نصف
قاشق چاي خوري زعفران را با کمي آب روغن روي برنج بريزيد و بگذاريد برنج با
حرارت ملايم دم بکشد. اگر دوست داريد ته چين خوب بسته شود، آن را به مدت
يک ساعت و نيم روي حرارت ملايم قرار دهيد. بعد از دم کشيدن، ته چين را مي
توانيد مثل کيک برگردانيد يا در ظرفي کم عمق برنج با رشته را دريک رديف،
گوشت و سيب زميني را در رديف ديگر بريزيد.
نکته:
1- در کشور هاي خليج فارس اين غذا جهت جلوگيري از عطش با رشته پلو طبخ مي شود.