مواد لازم براي 4 نفر:
برنج=3 پيمانه
عدس=1/5 پيمانه
گوشت چرخ كرده= 800 گرم
پياز بزرگ= 2 عدد
تخم مرغ= 1 عدد
كشمش پلويي= 1 پيمانه
پسته و خلال بادام=هر کدام 1/2 پيمانه
زردچوبه= 1 قاشق غذا خوري
چاشني ليمو فلفل= به ميزان دلخواه
ادويه مخلوط= به ميزان دلخواه
ادويه دارچين= به ميزان دلخواه
كره= 100 گرم
زعفران، روغن و نمك= به مقدار لازم
طرز تهیه:
ابتدا عدس ها را تميز شسته و با آب و كمي نمك مي پزيم، سپس آنها را در يك
آبكش ريخته و كنار مي گذاريم. (توجه داشته باشيد كه عدس ها نبيد له شوند).
پياز ها را رنده كرده به گوشت چرخ كرده اضافه و با تخم مرغ و چاشني ليمو
فلفل و زردچوبه به خوبي مخلوط كرده و ورز مي دهيم تا مواد كمي به صورت
چسبناك در آيد.
سپس مواد را به صورت كوفته هاي خيلي كوچك در مي آوريم (كوفته قلقلي) و كوفته ها را در ماهيتابه با كمي روغن داغ سرخ مي نماييم.
در زماني كه كوفته ها در حال آماده شدن است در يك قابلمه بزرگ آب و مقداري
نمك ريخته و پس از جوش آمدن برنج را به آن اضافه كرده و مي گذاريم تا برنج
ها نرم شوند سپس در آبكش ريخته و كمي آب سرد روي آن مي ريزيم.
كشمش ها را نيز شسته با كره تفت مي دهيم. حال مواد آماده دم كردن است.
در يك قابلمه ي بزرگ كمي آب و روغن و دو كفگير برنج، يک کفگير عدس و مقداري
كوفته ريزه و كمي كشمش به اضافه ي ادويه ي مخلوط (پلويي) و دارچين و يك
قاشق غذا خوري زعفران آبكرده مي ريزيم و به همين ترتيب مواد را روي هم مي
ريزيم.
در انتها درب قابلمه را گذاشته و روي شعله با حرارت زياد قرار مي دهيم. پس
از 5 الي 7 دقيقه درب قابلمه را برداشته دم كني را مي گذاريم و شعله ي گاز
را كم كرده و به مدت 1 ساعت غذا را دم مي كنيم. براي تزئين غذا مي توانيد
در هنگام سرو، روي آن را با خلال پسته و بادام به شكل دلخواه تزئين نماييد.