مواد لازم:
گوشت بدون چربي دو بار چرخ شده= 750 گرم
كرفس خرد شده ريز= 2 پيمانه
آرد سوخاري= سه چهارم پيمانه
شير پاستوريزه= 1/5 پيمانه
تخم مرغ= 1 عدد
پياز سرخ شده ريز= 3 قاشق غذاخوري
سبزي هاي معطر (نعناع، ترخون، مرزه)= 1 پيمانه
رب گوجه فرنگي =2 قاشق غذاخوري
زعفران= 1 قاشق چاي خوري
دارچين= 1 قاشق مرباخوري
نمك و فلفل= به ميزان دل خواه
روغن مايع= 4 قاشق غذاخوري
طرز تهيه:
ابتدا آرد سوخاري را در شير سرد حل كرده و كنار مي گذاريم. سپس گوشت چرخ
شده را همراه با نمك، فلفل، دارچين، زعفران، پياز داغ، سبزي هاي معطر و تخم
مرغ خام خوب مخلوط مي كنيم. كرفس خرد شده ي ريز را با 2 قاشق غذاخوري روغن
مايع كمي تفت مي دهيم و به مواد گوشتي اضافه مي كنيم. مخلوط شير و آرد
سوخاري را نيز اضافه مي كنيم و خوب ورز مي دهيم. سپس در ته قالب مكعب
مستطيل به ابعاد 10× 30 سانتي متر، كاغذ روغني مي اندازيم و مايه ي متيلف
را به صورت يك جا در قالب ريخته و با دست مرطوب فشار مي دهيم تا به طور
كامل فشرده و بدون منفذ شود. بعد سطح آن را صاف كرده و رب گوجه فرنگي را،
با 2 قاشق غذاخوري روغن مايع باقي مانده مخلوط نموده و روي سطح گوشت مي
ماليم. درب ظرف را با كاغذ آلومينيوم مي بنديم و به مدت 5/1 ساعت در طبقه ي
دوم فر با حرارت 350 درجه ي فارنهايت يا 175درجه ي سانتي گراد، مي پزيم.
بايد توجه كنيم كه فر را از يك ربع قبل روشن كرده و پس از پخته شدن، سس
گوجه فرنگي را در ظرف مناسبي ريخته و متيلف را در ديس برمي گردانيم. آن گاه
با كارد تيز آن را برش داده و از سس باقي مانده، بر روي متيلف مي ريزيم و
اطراف آن را با هويج پخته شده، سيب زميني سرخ شده يا هر نوع سبزيجات فصل
پخته شده تزيين مي كنيم.