مواد لازم برای 6 نفر:
لوبیا چشم بلبلی= يك ليوان
یا نخود فرنگی
تازه تقریبا 3 برابر لوبیا چشم بلبلی ( چون لوبيا خشك است و پس از خيس
خوردن زياد ميشود همان يك ليوان كافي است .البته باز بستگي به دلخواه شماست
)
شوید تازه= نیم کیلو ( از شوید خشک هم میتوان استفاده کرد.)
برنج= 4 پیمانه
رب گوجه= 5 قاشق غذاخوري
زعفران آب کرده= كمي
گوشت قیمه ای= حدود 600 گرم
پیاز= دو عدد متوسط
نمک و فلفل=به میزان لازم
روغن=کمی
ساقه سیر تازه یا حبه سیر= چند عدد به دلخواه ( در آب خيسانده و پوست کنده و ریز یا رنده ميكنيم)
ادویه مخلوط و معطر=1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
1.لوبیا
را از یکی دو روز قبل خیس کنید و مرتب آب آنرا عوض کنید و با آب کم روی
شعله ملایم بپزید تا آب آن بخوردش برود .( یا نخود فرنگی را از غلاف جدا و
دانه کنید و بشویید و کنار بگذارید)
2.برنج را پاک کرده و از 2 ساعت قبل
با نمک خیس کنید . شوید را پاک کرده و چند بار داخل آب خیس کرده و آب آنرا
تعویض کنید و خوب بشویید و بگذارید آب آن برود و سپس خرد کنید . گوشت
گوساله بدون چربی را که مناسب قیمه باشد کوچک و به اندازه قیمه ای خرد کنید
و بشوييد .
3.پیازرا پوست کنده و در روغن تفت دهید و گوشت را اضافه
کرده و کمی مجددا تفت دهید تا رنگش عوض شود در همین حین کمی ادویه مخلوط و
زعفران و سپس رب گوجه را اضافه کنید و با کمی آب آنرا بپزید . گوشت قیمه
زودتر میپزد .
4. پس از پختن گوشت حالا لوبیا ی چشم بلبلی پخته شده ( یا
نخود فرنگی) را اضافه کنید و نمک و فلفل ( با چاشنی آبلیمو ) آنرا بچشید و
وقتی جوشید و آب آن کم شد خاموش کنید . رب آن را هم هرچه بيشتر بزنيد با
زعفران و شويد هماهنگي ايجاد كرده و خوش رنگتر ميشود .
(لوبیا که قبلا
پخته شده بود ولی نخود فرنگي ها را کمی بیشتر بجوشانید که درشت تر های آن
هم بپزند . این مخلوط لابلای برنج کشیده میشود و دم میشود .)
آب را بجوشانید و برنج را بریزید و بپزيد و سپس آبکش کنید . شوید و سیر را میتوانید
هم
در لحظه آخر به آب جوشان برنج اضافه کنید و هم میتوانید سیر و شوید را پس
از آبکش کردن برنج و هنگام کشیدن آن داخل قابلمه لایه به لایه همراه با
مواد پخته شده اضافه کنید .
کمی زعفران و روغن داغ همراه با کره یا روغن حیوانی هم برای کشیدن برنج لازم دارید .
اين غذا معمولا با انواع ترشيجات و نارنج تازه و يا سالاد شیرازی سرو ميشود .