گوشت چرخ کرده: 400 گرم
برنج: 450 گرم
عدس:200 گرم
کشمش پلويي: 100 گرم
پياز: يک عدد
زيره سياه: يک قاشق غذاخوري
پياز داغ: سه قاشق غذاخوري
زعفران حل شده: به مقدار لازم
نمک و زردچوبه و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهيه
ابتدا
برنج را خوب شسته، خيس مي کنيم و نمک مي زنيم و چند ساعت مي گذاريم بماند.
عدس را از قبل کمي خيس مي کنيم. سپس آب آن را خالي کرده و در ظرفي ريخته و
با يک ليوان آب تازه مي گذاريم بپزد تا آب آن کاملا خشک شود. پياز را
رنده کرده و با گوشت مخلوط مي کنيم و به آن نمک و زردچوبه و فلفل و کمي از
زيره سياه را اضافه کرده و خوب ورز مي دهيم. سپس از مخلوط گوشت به مقدار يک
فندق برمي داريم و در دست گرد مي کنيم تا به شکل کوفته ريزه (يا کوفته
قلقلي) درآيد. کمي روغن در تابه ريخته و با حرارت زياد کوفته ريزه ها را
سريع سرخ مي کنيم. کوفته ريزه ها را کم کم داخل تابه مي ريزيم، چون اگر همه
را با هم بريزيم، گوشت آب مي اندازد. کشمش ها را هم با پياز داغ کمي تفت
مي دهيم. وقتي که همه مواد آماده شد، کنار مي گذاريم. سپس برنج را آبکش مي
کنيم. ته قابلمه برنج، کمي روغن مي ريزيم و ته ديگ (مثل نان يا سيب زميني)
مي گذاريم. سپس مقداري از برنج را ريخته و روي آن کمي زعفران مي دهيم و کمي
از عدس، کوفته ريزه، کشمش و زيره مي ريزيم. همين کار را تکرار مي کنيم تا
همه مواد داخل قابلمه ريخته شوند. سپس برنج را دم مي کنيم. بعد از حدود 30 تا 40 دقيقه عدس پلو آماده است. روي آن روغن داغ مي دهيم و در ظرف مي کشيم.