سازمان دام
پزشکی کشور 18 توصیه بهداشتی جهت خرید و نگهداری ماهی قرمز در ایام نوروز را اعلام کرده است.
به گزارش مهر، 18توصیه بهداشتی سازمان دامپزشكی كشور به شرح زیر است :
- ماهی قرمز را از مراکز
معتبر و تحت نظارت و کنترل شهرداری و دام
پزشکی تهیه نمایید، از خرید ماهی از
فروشندگانی
که ماهیها را به صورت متراکم و درمحل و درشرایط نامناسب بهداشتی و زیستی
نگهداری می نمایند خودداری کنید، همچنین ماهی قرمز دارای ظاهر و تحرک مناسب
و شنای متعادل باشد.
- ازخرید ماهیانی که دارای علایمی همچون باله ها به صورت تاخورده و جمع شده
درآمده باشد، دراطراف دهان یا سطح بدن، لکه های پنبه مانند مشاهده شود،
روی سطح بدن، زخم یا لکه های سفید متمایل به خاکستری یا قرمزمشاهده شود و
یا آنکه بدن رنگ پریده و لکه لکه شده باشد، لبه باله ها خورده و ساییده شده
باشد، ماهی بی قرار بوده و بدون آنکه دریکجا قرارگیرد پیوسته بدن خود را
به اطراف بمالد،
چشم ها به صورت یکطرفه و یا دوطرفه بیرون زده باشد، پولکهای ماهی ریخته باشد، خودداری نمایید.
- درنگهداری طولانی مدت ماهیان قرمزبه طورمثال در
خانه
و کنارسفره های هفت سین مقدار آب مورد نیازهرقطعه ماهی انگشت قد، حداقل یک
لیترمنظور شود، ضمن اینکه یک تا دوباردرهفته آب ماهیان را تعویض کنید و از
شن و ماسه های رنگی و تیزجهت تزیین آکواریوم و تنگهای ماهیان استفاده
ننمایید.
- شستشوی دوره ای آکواریوم ها و ضدعفونی وگندزدایی آنها با محلولهای نمک
طعام(30 گرم در لیتربه مدت ده دقیقه)، ترکیبات آمونیوم 4 تایی به
مقدار1-1/0 گرم درلیترآب به مدت 1تا 15 دقیقه و یا ترکیبات یددار به
مقدار200 میلی گرم درلیتر آب به مدت 10 ثانیه، استفاده از دستکش به خصوص
برای
افراد حساس و دارای سوابق آلرژی ازدیگر توصیه های سازمان برای خرید و نگهداری ماهی قرمزدرایام نوروزاست.
- شستشوی کامل دستها با آب و صابون بعد ازهرباردست زدن به آب یا ماهیان زینتی، جلوگیری ازدست زدن
کودکان به ماهیان و
آموزش بهداشت فردی به آنها وعدم دستمالی
چشم، صورت و دهان بعد ازکاربا آکواریوم، نگهداری مناسب
غذاهای ماهیان آکواریومی درجاهای خنک و تاریک و خشک در ظروف کاملا بسته ورعایت تاریخ مصرف برای این مواد
غذایی توصیه شده است.
- ماهی قرمزباید با
غذاهای کم پروتئین و سرشارازکربوهیدرات
تغذیه شوند و بهتراست که
غذا درسطح آب شناور بماند، استفاده از
غذای آماده بهتراست و
غذادهی باید یک یا دوبار درروز و به اندازه ای باشد که درمدت یک تا دو دقیقه مصرف شود.
- رعایت دوره ای حداقل 2هفته ای قرنطینه ای برای ماهیان جدیدالورود دریک آکواریوم جداگانه،جداسازی تمامی موارد اختلال و
بیماری از سایرماهیان و طی دوره زمانی برای آنها، مراجعه به دام
پزشک در صورت بروزهر نوع علایم و ناراحتی درماهیان آکواریومی، مراجعه به
پزشک درصورت بروزهرنوع علایم و ناراحتی های
پوستی از سوی سازمان دام
پزشکی به مردم توصیه شده است.
- آب مورد استفاده برای این منظور باید بهداشتی بوده و درمورد آبهای شرب
شبکه آبرسانی شهری باید یا کلرزدایی شود و یا برای تعادل گازها و خروج
کلرقبل از مصرف حداقل به مدت 48 ساعت در ظروفی دهان گشاد نگهداری و ذخیره
شود.
- درصورت عزیمت به مسافرت و یا ترک منزل ماهیان را دراماکن محصورمجازمشخص
شده برای این منظور رهاسازی کرده و یا آن را به اقوام خود هدیه و یا به
آکواریوم دارها تحویل دهید همچنین از قراردادن آکواریوم ها و تنگهای ماهی
درجلوی نورمستقیم آفتاب، کنار شومینه ها و یا داخل آشپز
خانه خودداری كنید.