علی گورانی، کارشناس بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان این مطلب به فارس گفت: درون مایکروویو یک نوسان ساز و یک مولد موج قرار دارد.
این نوسان ساز امواج را با طول موج های کوتاه تولید می کند و در واقع این وسیله حدود ۳۰۰ مگاهرتز، یعنی ۳۰۰ میلیون بار در ثانیه نوسان ایجاد می کند که این امر باعث گرم شدن غذا می شود.
وی ادامه داد: وقتی که مولکول های مواد غذایی به خصوص موادی که امکان حرکتشان زیاد است مثل مولکول های آب، با سرعت ۳۰۰ میلیون بار در ثانیه به لرزش در می آیند و به هم ساییده می شوند و به دلیل این که میزان دفعات ساییدگی در ثانیه خیلی بالاست، ظرف مدت کوتاهی ایجاد حرارت کرده و غذا سریع گرم می شود.
گورانی با تأکید بر این که افراد در مواقع روشن بودن مایکروویو از این وسیله فاصله داشته باشند، افزود: بهتر است افراد کمتر از این وسیله استفاده کنند و در هنگام روشن بودن، رعایت فاصله یک متری توصیه می شود زیرا بعد از گذشت مدت زمانی از استفاده مایکروویو و براثر باز و بسته شدن های مکرر، شکاف هایی بین لولاها و لاستیک دور آن به وجود می آید که ممکن است نشت اشعه اتفاق بیفتد که این امر برای سلامتی مضر خواهد بود.
وی تصریح کرد: وسایل فلزی را درون مایکروویو نگذارند زیرا احتمال اصطکاک خیلی شدید و مختل شدن دستگاه و آسیب به ظرف و مواد غذایی را در پی خواهد داشت و توصیه می شود حتی المقدور درهای ظروفی را که درون مایکروویو قرار می دهند بردارند زیرا درهای بسته باعث تجمع بخار درون ظرف شده و در برخی موارد باعث ترکیدگی می شود.
.:: This Template By : web93.ir ::.