آخرین نیوز: دبیر انجمن تغذیه شهر از تولید آزمایشی نان سبوسدار بدون آرد برای اولین
بار در کشور خبر داد و گفت: مصرف نانهای سنتی به دلیل بالا بودن کربو
هیدرات باعث افزایش قندخون و چربی می شود.
دکتر سهیل سریزدی در
گفتگو با مهر به تولید این نان سبوسدار اشاره کرد و گفت: نانهایی که هم
اکنون مصرف می کنیم به دلیل اینکه نشاسته و کربوهیدرات بالایی دارند باعث
می شود که قند خون بالا رفته و تبدیل به چربی و چاقی شود. برای مقابله با
عارضه این قبیل نانها می بایست نوعی نان تهیه کنیم که نشاسته کمتری داشته
باشد.
این پزشک مشاور تغذیه افزود: میزان سبوس در تولید این نان را
با استفاده از سبوس گندم، برنج و جو بالا بردیم و به مرز 97 درصد سبوس
رساندیم.
سریزدی با تاکید بر اینکه مصرف این نان باعث سیری زودرس
شده و مانع از چاقی می شود، گفت: این نان سرشار از سبوس و فاقد آرد و
نشاسته بوده و به راحتی قابل بلع و هضم در دستگاه گوارش است.
دبیر
انجمن تغذیه شهر با اعلام اینکه نانهای سبوسدار موجود در بازار حداکثر 50
درصد سبوس دارند، افزود: وجود سبوس باعث می شود که جذب نشاسته به تاخیر
بیافتد و مانع از بالا رفتن ناگهانی قند خون شود.
وی تاکید کرد:
هرچه میزان سبوس و فیبر در نان بیشتر و مقدار آرد کمتر باشد ارزش غذایی آن
بویژه برای افراد چاق و بیماران دیابتی بیشتر می شود.
سریزدی با
اشاره به وجود 80 تا 120 کیلو کالری در این نان سبوسدار، افزود: مصرف این
نان برای مبتلایان به چاقی، دیابت و کسانی که مبتلا به یبوست هستند، توصیه
می شود.
وی با اعلام اینکه انجمن تغذیه شهر به دنبال اهداف تجاری
نیست و تولید این نان به صورت آزمایشی انجام شده است ادامه داد: با مصرف یک
کف دست از این نان، فرد به مدت چهار تا هشت ساعت احساس گرسنگی نخواهد کرد.