تا به حال مقالات علمی زیادی در مورد آثار زیانبار سیگار، هم برای افراد سیگاری و هم برای سیگاری های منفعل، یعنی کسانی که سیگار نمی کشند، اما دود سیگار دیگران را تنفس می کنند، منتشر شده است. در بین اخبار تازه مربوط به ضررهای سیگار، آسیب های ژنتیکی بیش از سایرین خودنمایی می کنند. در ذهن اغلب ما، تغییرات ژنتیکی یعنی یک فرایند بلندمدت، اما به اعتقاد محققین آمریکایی، تاثیر سیگار روی ژن های فرد، تنها به چند دقیقه زمان نیاز دارد.
به گزارش دیسکاوری، نتیجه مطالعات محققین آمریکایی نشان می دهد که در سیگار موادی به نام هیدروکربن های چندحلقه ای بودار یا به اختصار پی.ای.اچ وجود دارد که از مواد آلاینده به شمار می آیند. این مواد را در غذاهایی که در باربکیو می سوزند هم می توان یافت.
این گروه از محققین نوع خاصی از این مواد به نام فنانترن (که در دود سیگار هم موجود است) را در خون افراد سیگاری که برای این مطالعه داوطلب شده بودند دنبال کردند. فنانترن در خون ماده ای سمی می سازد که به زباله دی.ان.ای معروف است و می تواند باعث تخریب دی.ان.ای شود. دی.ان.ای دچار جهش شده و خطر ابتلا به سرطان افزایش می یابد.
آنچه محققین (و به طور حتم خوانندگان این گزارش) را حیرت زده می کند، سرعت این تاثیرگذاری است: افراد سیگاری تنها 15 تا 30 دقیقه بعد از این که سیگار کشیدن خود را تمام می کنند، دارای بیشترین مقدار از این ماده در بدن خود هستند.
این یافته می تواند در آموزش به افراد برای خودداری از آغاز به سیگار کشیدن بسیار باارزش باشد. شاید دانستن این که هر روز در حدود 3 هزار نفر در سراسر دنیا بر اثر ابتلا به سرطان ریه جان خود را از دست می دهند و 90 درصد از این مرگ ها در واقع با سیگار کشیدن در ارتباط است، نه تنها انگیزه خوبی برای پرهیز از سیگار باشد، بلکه برای خود سیگاری ها هم هشداری جدی به شمار آید.
بر اساس یافته های محققین، حتی اولین پک ها به سیگار، به معنای انتشار ماده ای درون خون است که به سرعت به ژن ها آسیب می زند. این تاثیر به اندازه تزریق مستقیم ماده به دورن جریان خون سریع است.
.:: This Template By : web93.ir ::.