شما در هر روز تعداد زیادی از افرادی که آدامس می خورند را می بینید. در هر جایی از جهان آدامس فروخته می شود. مردم در هر سنی برخی از بهترین لحظات زندگی شان را با خوردن آدامس می گذرانند.
آدامس تاریخچهً خیلی جالبی دارد و یکی از قدیمی ترین تنقلات معروف در جهان است.
آدامس توسط مردم جهان از سالها قبل در شکلها و طعمهای متنوع استفاده شده است. مصرف آدامس در هزاران سال قبل توسط باستان شناسان مرد و زن به ثبت رسیده، مرم قدیم آدامسهایی به شکل توده صمغ درخت کاج را می جویدند و لذت می بردند. اجداد ما مصارف مختلفی از صمغ درخت پیدا کرده بودند، آنها صمغ درخت را برای تمیز کردن دندانهایشان توسط جویدن توده هایی از صمغ درختان کاج و مالیدن آنها بر روی دندان و نیز به عنوان خنک کننده دهان استفاده می کردند و بعضی از صمغ ها برای سلامتی خوب بودند و برای اهداف مخصوصی به کار می رفتند و دیگر مصارف صمغ نیز وجود داشت که مردم از هزاران سال قبل در مورد آن اطلاع داشتند.
آدامس از نظر تجاری اولین بار در سال ۱۸۴۸ به فروش رفت یعنی موقعی که برادران Curtis ساکن Maine (ایالتی در انگلستان جدید، شمال شرق آمریکا) روی صمغ درخت کاج آزمایش کردند و یک (ماده) چسبنده ساختند و ماده لاستیک مانند را امتحان کردند و آن را برای جویدن جالب یافتند و گمان بردند که می تواند برای آنها پول ساز باشد.
این اولین مرتبه در تاریخ بود که آدامس از نظر تجاری فروخته شد. دو سال بعد با آزمایش موفق صمغ درخت کاج، صمغ را به آدامس تبدیل کردند و تولید اولین آدامس عمده صنعتی گیاهی را آغاز نمودند. به علاوه به آن طعم افزودند و پارافین را که احساس نرمی و لاستیکی بودن به آن می داد در آدامس وارد کردند. نخستین کارخانه تولید آدامس Curtis Chewing Gum Factory نامگذاری شد.
بعداز اوایل دهه۱۸۸۰ برادران Fleer ، Henry Fleer و Frank Fleer صمغ مورد استفاده در کارخانه را امتحان کردند که از درختان استوائی بدست آمده بود. آنها بر روی ماده گیاهی (CHICLE) کار کردند و مکعبهایی از مواد ساختند و مکعبها را با مواد شیرینی پوشاندند. آنها مواد ساخته شده را به نام Chiclets نامگذاری کردند.
به علاوه سعی کردند که آدامس بادکنکی بسازند اما آنها هرگز نتوانستند آن را به صورت تجاری در آورند. با گذشت مدتی، آزمایشهای زیادی برای به دست آوردن انواع مختلف آدامس در شکل معمولی یا بادکنکی انجام شده بود. مردم همچنین با ارائه راههای جدید در تولید بر جذب مشتریان بیشتر تلاش می کردند، مرحله بعد دادن شیرینی و طعم جدید به آدامس بود که سهم مهمی در پیروزی این خوراکی در تاریخ به خود اختصاص داد.

طعمهای زیادی در آدامس از شکل وانیلی معمولی تا طعم زغال کک وجود دارد. بسیاری از کارخانه جات میزان نرمی، شیرینی، طعمها و غیره در آدامس را به میل مشتری آماده می کنند.
امروزه آدامسهایی در انواع متفاوتی در بازار وجود دارد و مردم آنها را معمولأ برای اهداف دارویی می خورند و ترکیباتی که در آنها استفاده شده برای دندان مفید است. آدامسهایی وجود دارند که برای تنفس طراوت می آورند و برخی کارخانه ها پپسین (آنزیم زود هضم شیره معده ) را به آدامسهایشان وارد کرده اند که به محصولشان حالتی می دهد که تسکین درد و سوزش معده و غیره را تأمین می کند.
در آخر قابل ذکر است که کلمه آدامس از نام Thomas Adams گرفته شده زیرا وی در سال۱۸۷۱ یک ماشین برای کارخانه آدامس طراحی کرد و آن ماشین خودکاری بود که با انداختن پول در سوراخ آن جنس مورد نظر از آن خارج می شد. در سال ۱۸۸۸ اولین آدامس توسط آن ماشین در ایستگاه زیرزمینی شهر نیویورک فروخته شد.
.:: This Template By : web93.ir ::.