كافئين كه در چاي، قهوه، شكلات و نوشابههاي گازدار وجود دارد، سبب آزادشدن هورمون آدرنالين در بدن ميشود و استرس را افزايش ميدهد.به
گزارش سلامتيران دكتر پريسا ترابي، رييس سابق اداره بهبود تغذيه وزارت
بهداشت گفت: برخي غذاها و نوشيدنيها تحريكات قوي در بدن ايجاد ميكنند و
مستقيما سبب بروز استرس ميشوند. دكتر ترابي با بيان اينكه اين تحريكات در
درازمدت ميتواند عوارض نامطلوبي داشته باشد، ادامه داد: رژيم غذايي متعادل
و تمرين تنفس عميق، سادهترين و به صرفهترين روشهاي كنترل است. وي مواد
غذايي كه علايم و نشانههاي استرس را بدتر ميكند را اينگونه برشمرد: چاي،
قهوه، كاكائو و شكلات، نوشيدنيهاي حاوي جوش شيرين و نوشابههاي كولا،
غذاهاي آماده و هلههولهها، زرده تخممرغ، كره، پنير، ميگو و گوشت، روغن
نارگيل، بادام هندي و ساير مغزها و شكر. دكتر ترابي با بيان اينكه برخي از
مواد غذايي، عوامل تشديدكننده يا ايجادكننده حالاتي شبيه استرس هستند،
افزود: كافئين كه در چاي، قهوه، شكلات و نوشابههاي گازدار وجود دارد، سبب
آزادشدن هورمون آدرنالين در بدن ميشود و استرس را افزايش ميدهد. به گفته
دكتر ترابي، زماني كه اين ماده در حد متعادل مصرف شود، هوشياري افزايش
يافته و فعاليت قلب، سيستم عصبي و عضلات نيز بالا ميرود. رييس سابق اداره
بهبود تغذيه وزارت بهداشت با بيان اينكه مصرف بيش از اندازه كافئين اثري
مشابه استرس طولانيمدت در بدن ايجاد ميكند، اظهار داشت: به نظرميرسد
مصرف كافئين با افزايش كلسترول و فشارخون ارتباط دارد و اگر به مصرف زائد
اين ماده عادت كردهايد بايد مصرف آن را كاهش دهيد. دكتر ترابي غذاهاي
حيواني را از ديگر موادي ذكر كرد كه تشديدكننده استرس يا ايجادكننده حالاتي
شبيه استرس هستند و ادامه داد: افزايش ميزان پروتئين در غذاي مصرفي سبب
افزايش هيجان و استرس ميشود، بنابراين توصيه ميشود مصرف غذاهاي حيواني به
ويژه گوشت قرمز را كاهش دهيد.