انواع ته دیگ
همه ما معمولا دو سه مدل ته دیگ بیشتر نمی شناسیم. اما من به تازگی اکتشافاتی داشته ام! حتی به این موضوع هم می شود نگاه تخصصی داشت.
دقت
کنید که ته دیگ های تخصصی تر یک تیر و دو نشان است. هم مواد غذایی که به
نوعی غیرقابل استفاده شده اند را لذیذ و خوردنی می کند هم باعث می شود
برنجتان با ته دیگ شدن هدر نرود.
1- ته دیگ سادههر
برنجی که بار گذاشته اید بگذارید ته اش کمی بگیرد و طلایی رنگ شود.بنا به
روایاتی میزان مهارت آشپزی خانم خانه را می شود از رنگ ته دیگش تشخیص داد. (
راوی: مادر شوهرم) البته ته برنج معمولا می گیرد و این مدل ته دیگ هنر
نیست؛ اما پیش نیاز ته دیگ های دیگر است.
2- ته دیگ نانیراه
خوبی برای استفاده از نان های چندبار مصرف شده هست؛ نان هایی که چند بار
فریز کرده اید و یخشان باز شده و دوباره بسته شده. می شود با این کار، نانی
که همه به همدیگر پاسش می دادند را عامل مسابقه اهالی خانه برای بلعش
کرد.(ترجیحا سنگک و بربری نباشد)
3- ته دیگ کلماین
را اولین بار به دستپخت خودم خوردم. از مادرم که دستور طبخش را پرسیدم
گفتند من بعد از سی و چند سال زندگی تا حالا ته دیگ کلم درست نکرده ام!
ورقه های کلم را ته قابلمه ای که روغن پاشیده اید پخش کنید و از ته دیگتان
لذت ببرید. ورقه های کلم نازک هست. مواظب باشید نسوزد.
4- ته دیگ کاهواین را خودم تا حالا درست نکردم اما خورده ام. خوشمزه می شود. فکر کنید وقتی کاهو خشک شود و برنج هم به آن چسبیده باشد چه طعمی دارد!
5- ته دیگ بادمجاناین
یکی هم تجربه پختش را نداشتم اما چشیده ام.انتظار نداشته باشید بادمجانتان
سفت و ترد شود؛ اما به هر حال هرآنچه ته ِ دیگ باشد اسمش ته دیگ است چه
سفت و چه نرم.
6- ته دیگ سیب زمینینمیدانم چرا ته دیگ سیب زمینی را در نود درصد مواقع با ماکارونی می پزیم. کلا سعی کنید خلاقیت داشته باشید. حاکم آشپزخانه شمایید.
7- ته چینته
چین هم به نوعی ته دیگ هست. حالا یا کل غذایتان ته چین هست و لابلایش گوشت
قرمز، مرغ یا ماهی کار گذاشته اید یا اینکه فقط ته قابلمه را ته چین درست
کرده اید. برنج را که آبکشی کردید با ماست و زعفران و نمک و زرده تخم مرغ
مخلوط کرده و ته ظرف بریزید.( درخواستی زهرا اچ پی!)
8- ته دیگ نان باگتیا
همان نان ساندویچی خودمان. این ته دیگ هم خیلی خوشمزه می شود. هر دفعه که
خمیر داخل نان را در آوردید بگذارید خشک شود و به وقتش برای ته دیگ نان
باگت استفاده کنید. البته من امروز از نان ساندویچی خشک شده مان استفاده
کردم و خوب هم شد. نان را خرد کردم و رویش کمی آب پاشیدم تا خمیر مانند
شود. بعد کف قابلمه پهنش کردم.
شما هم ته دیگ های مختلفی از غذاهایی که رغبت به خوردنش زیاد نیست درست کنید و دستورش را به ما هم بدهید.
اینجاست که وقتی کف گیر به کف دیگ بخورد همه خوشحال می شوند!