بسياري از خانوادههاي ايراني بر اين باورند که تا ماهي تازه هست نبايد به سراغ ماهيهاي منجمدشده رفت و آنها را خريد زيرا اين نوع ماهيها نه خاصيت دارند و نه طعم. در اين باره بايد گفت، ماهيهايي كه از درياي جنوب ميآيند، طبق قوانين كشور ما بايد حتما فريز شده باشند مگر اينكه حملونقل آنها با سيستم هوايي انجام شود و برچسب تاريخ جديد را هم به پوشش ظروف حملشان متصل كرده باشند. ...
ماهي منجمد بايد به صورت منجمد نيز عرضه شود و محيطي كه براي فروش در آن گذاشته ميشود، بايد حتما به نحوي باشد كه از حالت انجماد خارج نشود. ماهي تازه يا ماهي شمال يا ماهي استخرهاي پرورشي، معمولا به صورت تازه عرضه ميشوند و منعي براي انجماد ماهيهاي شمال وجود ندارد ولي ماهيهاي جنوب حتما بايد منجمد باشند.
در مجموع توصيه ما ماهياي است كه بستهبندي شده و روي بستهبندي تمامي مشخصات ضروري درج شده باشد. كد بهداشتي دامپزشكي، تاريخ صيد، تاريخ انقضا، شركت توليدكننده و... از جمله مشخصاتي هستند كه بايد روي بستهبندي ذكر شده باشند. هر چه مشخصات شناسايي محصول بيشتر باشد، بهتر است و مصرف آن بيش از ماهيهاي ديگر توصيه ميشود.
توصيه ميكنم هنگام خريد ماهي چه ماهي شمال چه جنوب، علاوه بر اينكه به مشخصات درج شده روي بستهبندي دقت ميكنيد، اگر ماهي كامل است به مشخصات ظاهري ماهي هم توجه شود. بسياري از افراد، ماهي منجمد نميخرند چون تصور ميكنند هر گوشتي منجمد شود، مزه و طعم آن عوض ميشود در صورتي كه اگر انجماد درست و مراحل صيد تا انجماد به شكل صحيح صورت گرفته باشد، ديگر جايي براي اين تصورات نخواهد بود.
يادتان باشد، گوشتي كه خوب منجمد و به دقت از آن نگهداري شود و حمل و نقل مناسبي داشته باشد، كيفيتش پايين نميآيد. تنها تغيير چند درجهاي دما لازم است تا تازگي و لطافت محصول از بين برود.
در كل، انجماد يكي از بهترين روشها براي حفظ ارزش تغذيهاي موادغذايي است به شرطي كه تمامي مسايل در نگهداري و حمل و نقل آنها رعايت شود.
پس عادت به خوردن ماهيهاي منجمد نه تنها عادت به خوردن ماهيهاي کم ارزش به حساب نميآيد بلکه روشي است براي مصرف ماهيها با تمامي مواد مغذي که دارند. به اين ترتيب به توصيه مجامع تغذيهاي که همانا خوردن ماهي آن هم دو بار در هفته است، پايبند بودهايم و زمينه بروز بيماريهاي قلبي را در خانواده به حداقل ممکن رسانيدهايم.
.:: This Template By : web93.ir ::.