الکتروشوک
تعریف : از این دستگاه برای اعمال یک شوک الکتریکی قوی به بیمارانی که قلب آنها به هر دلیل از کار باز ایستاده است به کار می رود . شوک الکتریکی اعمال شده به قلب در برخی موارد باعث بازگشت ریتم قلبی به حالت اولیه میشود .
فیزیولوژی دستگاه : سلولهای درون ماهیچه قلبی جریان الکتروشیمیایی را به جهت ایجاد تحریکات الکتریکی برای ایجاد انقباض و انبساط مناسب برقرار می سازند . سلولهای ضربان ساز در قلب مرتبا توسط سازو کاری که در خودشان وجود دارد شارژ (باردار ) شده و با تخلیه این بار به روی دیگر سلولها باعث باردار شدن منظم آنها ودر نتیجه ایجاد جریان الکتریکی در مسیر ویژه ای درون ماهیچه قلب می شود . این الگوی الکتریکی منظم ، باعث ایجاد ضربانهای منظم قلبی و در نتیجه پمپاژ خون و ایجاد فشار مناسب خون در کلیه رگهای بدن می شود . وقتی که این الگوی الکتریکی به هم می خورد و یا زمانی که قلب از کار می ایستد ، برای شروع مجدد ضربان قلبی لازم است تا به نحوی ضربان مصنوعی برای قلب ایجاد کنیم .دفیبریلاتور با استفاده از یک خازن با ظرفیت بالا جهت ایجاد یک جریان قوی با توان 5 تا 400 ژول استفاده میکند . این انرژی توسط دو قطعه فلزی به نام الکترود که در دو طرف سینه بیمار قرار می گیرد بر روی عضله قلب تخلیه می شود .
بر اساس این مطالعه همانند دگمه بی صدا یا میوت بر روی كنترل تلویزیون، مغز ما صداهای ناخواسته را فیلتر میكند تا بتوانیم بر روی آنچه كه گوش میدهیم، تمركز كنیم. اما هنگامی كه گفتار شخص خود را دنبال میكنیم، به جای تنها یك دگمه میوت شبكهای از تنظیم كنندههای میزان صدا داریم كه میتواند به دلخواه صداهایی كه تولید میكنیم و میشنویم را خاموش و یا بلندتر كند.
دانشمندان عصب شناس دانشگاههای كالیفرنیا در بركلی و سان فرانسیسكو و نیز دانشگاه جانز هاپكینز علایم الكتریكی ساطع شده از مغز بیماران صرعی بستری در بیمارستان را ردیابی كردند. آنها دریافتند كه نورونها در یك قسمت از ساز و كار شنیداری این بیماران هنگامی كه آنها صحبت میكردند، كم سو میشدند در حالی كه نورونهای بخش دیگری روشن میشدند.
یافتههای آنها كه در شماره 8 دسامبر 2010 مجله اف نوروساینس چاپ شد، سرنخهای تازهای به دست میدهد كه ما چگونه علیرغم صداهای اطراف میتوانیم صدای خود را بشنویم و آنچه را كه میگوییم زیر نظر داشته باشیم. مطالعههای قبلی نشان دادهاند كه یك سامانه شنیداری انتخابی در میمونها وجود دارد كه میتواند فریادهای خودساخته آنها برای جفت گیری، غذا و اعلام خطر را تقویت كند، اما تا پیش از این مطالعه اخیر، روشن نبود كه سامانه شنیداری انسان چگونه سیم كشی شده است.
چای سبز با تحریک نوعی آنزیم، تری گلیسیرید اضافی بدن
را از بین میبرد و با این کار به از بین بردن چربیهای اضافی بدن کمک
شایانی میکند.
غذا (شامل قند و چربی) در کبد و روده کوچک، به
مادهای به نام تری گلیسیرید تبدیل میشود و سپس به جریان خون و پس از آن
به دیگر بافتهای بدن راه پیدا میکند.
تری گلیسیرید منبع انرژی
برای کلیه فعالیتهای فیزیکی محسوب میشود و برای بدن بسیار لازم و ضروری
است ولی مقدار بیش از حد آن مشکل ساز خواهد بود چرا که به چربی تبدیل
میشود و پس از آن چاقی به وجود میآید.
گروهی از دانشمندان ژاپنی با بهره گیری از تکنیک های مهندسی ژنتیک موشی ایجاد کردند که همانند پرندگان آواز می خواند.

دانشمندانی که این موش آوازخوان را ایجاد کرده اند امیدوارند به اطلاعات جدیدی درخصوص تکامل زبان دست یابند.
«آریکومی اوچیمورا» سرپرست این تیم تحقیقاتی اظهار داشت:«جهش های ژنتیکی نیرو محرکه تکامل هستند. ما یک موش اصلاح ژنتیکی شده ای در نسل های مختلف ایجاد کردیم. به تازگی بچه های یکی از این نسل ها متولد شدند. یک روز ما فهمیدیم که یکی از این موش ها مثل پرندگان آواز می خواند. این موش آوازخوان تصادفی متولد شد اما صفت آواز خواندن آن می تواند به نسل های بعدی نیز منتقل شود».
این دانشمند افزود:«من بسیار شگفت زده شدم چرا که انتظار داشتم این موش ها از نظر فیزیکی با موش های عادی تفاوت داشته باشند».
در این پروژه همچنین موش هایی ایجاد شدند که دست و پاها و دم کوتاهی شبیه دست و پا و دم سگ پا کوتاه نژاد «داچ شاند» دارند. درحال حاضر این دانشمندان بیش از 100 موش آوازخوان برای تحقیقات آینده در اختیار دارند.
این تیم کشف کرد موش های عادی که با موش های آوازخوان بزرگ می شوند جیغ های فراصوت کمتری نسبت به سایر موش ها منتشر می کنند. این بدان معنی است که متدهای برقراری ارتباط می توانند همانند یک گویش در گروه گسترده شوند.
یک داروی رژیمی که به افراد کمک میکند ظرف مدت 6 ماه دو سایز از اندازه لباسهای خود را کاهش دهند تا سه سال آینده عرضه خواهد شد.
روش
جدید که نتایج شگفتانگیزی به همراه دارد به زنان و مردانی که در کاهش وزن
مشکل دارند کمک میکند به راحتی نزدیک به 10 کیلوگرم از وزن خود را کم
کنند. به همین دلیل کارشناسان معتقدند این دارو دو برابر تمام محصولاتی که
در حال حاضر در داروخانهها عرضه میشوند در کاهش وزن افراد موثر است.
علاوه
بر آن با کمک این دارو میتوان فشار خون را کاهش داد و میزان کلسترولهای
مفید بدن را افزایش داد و حتی از ابتلا به آلزایمر پیشگیری کرد. نام این
دارو لیراگلوتاید است و قبلا برای درمان دیابت مورد استفاده قرار میگرفت.
اما
هماکنون شرکت سازنده آن در دانمارک تحقیقات گستردهای را روی 5 هزار زن و
مرد دچار اضافه وزن انجام داده است که قرار است تا سال 2013 ادامه پیدا
کند.
اگر نتایج این مطالعات رضایت بخش باشد به زودی پزشکان
میتوانند مصرف این دارو را به افراد دچار اضافه وزن توصیه کنند تا به طور
مرتب آن را استفاده کنند.
دانشمندان متوجه شدند افرادی که به طور
مرتب این دارو را مصرف کردهاند ظرف مدت 6 ماه توانستند حدود 10 کیلوگرم از
وزن خود را کاهش دهند. همچنین با مصرف این دارو دور کمر زنان به طور
متوسط 7.5 سانتیمتر کاهش پیدا کرد.
دانشمندان آزمایش این دارو را
18 ماه دیگر ادامه دادند و متوجه شدند زنانی که به طور مرتب این داروها را
مصرف کردهاند در این مدت وزنشان ثابت مانده است که نشان میدهد با کمک این
روش میتوان از افزایش وزن هم پیشگیری کرد.
لیراگلوتاید مشابه
انسولین عمل میکند و به مغز اعلام میکند که دست از غذا خوردن بکشد. اما
این دارو چند دقیقه بعد از مصرف در بدن تجزیه شده و از بین میرود. ولی با
مصرف این دارو این هورمون برای ساعتها در بدن باقی میماند که میتواند به
طور قابل توجهی مصرف کنندگان را از غذا خوردن بازدارد
به
نقل از بیبیسی، درحالیکه بیشتر آثار دیواری غارها طی دورههای صدساله
کمرنگ و ناپدید میشوند، آثار غار برادشاو (برگرفته از نام کاشف این غار
در قرن نوزدهم) با گذشت 40هزار سال همچنان براق و تازه باقی ماندهاند.
این رنگهای زیستی میتوانند مشکلاتی را که در
گذشته بر سر تعیین تاریخ آثار موجود بر روی سنگها وجود داشت، از بین
ببرند. محققان با مطالعه بر روی 80 نمونه از آثار این غار دریافتند در دو
نمونه از قدیمیترین این آثار به نامهای منگوله و کمربند، به جای رنگ از
موجودات زنده رنگی استفاده شده است.

محققان این مواد را رنگدانههای زنده خطاب میکنند و
آنها را استعارهای از این حقیقت میدانند که رنگدانههای اصلی با
رنگدانههایی متشکل از میکروارگانیزمها جایگزین شدهاند. به گفته محققان،
این ارگانیزمها زندهاند و میتوانند خود را طی صدها سال بازسازی و احیا
کنند و به این شکل، تازگی و شفافیت خود را حفظ میکنند.

از جمله این رنگدانههای زنده میتوان به قارچهای
سیاهی اشاره کرد که رشد آنها نسل در نسل به واسطه همنوعخواری اتفاق
میافتد، یعنی قارچهایی که تازه متولد میشوند، قارچهای پیشین را
میخوردند تا بتوانند نسل خود را ادامه دهند. این قارچهای سیاه که از
بدنهای زرد رنگ برخوردارند، به همراه باکتریهای سرخ رنگ، رنگهای اصلی
آثار دیواری غار را تشکیل دادهاند.
دانشمندان انگلیسی معتقدند با بررسی میزان چروکیدگی
مغز و حجم مایع مغزی نخاع میتوان آلزایمر را سالها قبل از بروز علائم
بالینی آن تشخیص داد و با درمانهای مناسب، از زوال عقل جلوگیری کرد.
درحال حاضر تنها در انگلیس بیش از 800هزار نفر مبتلا به آلزایمر زندگی میکنند. از این رو پژوهشگران به دنبال راهی برای درمان یا کند کردن روند پیشرفت بیماری هستند. اگرچه داروها و اسکنهای زیادی نامزد استفاده در درمان و یا کنترل آلزایمر هستند، اما به علت تشخیص بیماری در مراحل پیشرفته، پزشکان قادر به بررسی عملکرد داروها نیستند.
دکتر
جاناتان اسکات و همکارانش از مرکز تحقیقات نورولوژی دانشگاه لندن، بر این
باورند که میتوان علائم آزایمر را سالها قبل از بروز علائم بالینی آن
تشخیص داد.
این پژوهشگران دو فاکتور مهم را در تحقیقات خود مورد مطالعه قرار دادهاند؛ یکی میزان چروکیدگی مغز و کاهش پروتئین آمیلوئید و دیگری، بررسی CSF است که مایع مغز نخاع را در برمیگیرد. آنها معتقدند که در آلزایمر، حجم مغز کم شده و تولید آمیلوئید در مغز از حالت نرمال خود خارج می شود که در نتیجه به کاهش میزان این ماده در مایع نخاع منجر میشود.
گروه تحقیقاتی برای تایید ایده خود، 105 داوطلب سالم را بررسی کردند و با نمونهگیری از مایع نخاعی، میزان آمیلوئید موجود در CSF را بررسی کردند. علاوه بر آن، میزان چروکیدگی مغز این افراد نیز با استفاده از ام.آر.ای مشخص شد.
نتایج تحقیقات نشان داد افرادی که سطح آمیلوئید آنها 38 درصد کاهش یافته، دو برابر سریعتر از سایر افراد دچار چروکیدگی مغز می شوند و احتمال دارا بودن ژن APOE4 و سطح بالای پروتئینهای موثر در آلزایمر در این افراد 5 برابر سایرین است.
دانشمندان با استخراج توالی ژنوم بهترین انواع
توتفرنگی و کاکائو امیدوارند به زودی راز طعم بینظیر آنها را اشکار کرده
و با دستکاری ژنتیکی دیگر مواد غذایی، آنها را خوشمزهتر از قبل سازند.
اگر بعد از خوردن غذا احساس سیری میکنید، شاید با این کشف دانشمندان دوباره اشتهای خود را برای غذا خوردن به دست بیاورید.
به گزارش دیلیمیل، دانشمندان کد ژنتیکی بعضی از خوراکیهای مورد علاقه ما را رمزگشایی کرده و درتلاشند غذاها را بسیار خوشمزهتر از قبل کنند. آنان با کشف ترکیبات شیمیایی که طعم، بو و مواد مغذی غذاها را تشکیل میدهند؛ امیدوارند نسل جدیدی از ابرتوتفرنگیهای خوشمره و شکلاتهای خامهای و فوقالعاده را بسازند که طعم بینظیری به همراه دارند.
در یکی از این تحقیقات، دانشمندان نقشه کامل ژنتیکی توتفرنگیهای وحشی را رمزگشایی کردند تا بتوانند میوههای خوشمزهتری تولید کنند که علاوه بر طعم بهتر، در برابر عوامل بیماریزا نیز مقاومت بیشتری داشته باشند. در مرحله دوم آنها کد دیانای درختهای کاکائویی را که با کیفیتترین شکلاتهای جهان از آنها تهیه میشود، شناسایی و استخراج کردند.
تیمی متشکل از 38 سازمان از 10 کشور جهان توالی کامل ژنوم میوه توتفرنگی را استخراج و ژنهایی را که مسوول طعم، بو و مواد شامل ارزشهایی غذایی آن بودند، شناسایی کردند. جالب اینجاست که در توتفرنگی وحشی 35هزار ژن وجود دارد که دو و نیم برابر تعداد ژنهای موجود در بدن انسان است!
دکتر دن سارگنت از مرکز تحقیقاتی ایستمالینگ در این باره گفت: «استخراج توالی ژنوم توتفرنگی وحشی بسیار مهم است، چرا که این میوه ارتباط زیادی با غذاهای مهمی دارد که ما هر روز مصرف میکنیم. از آنجاکه کشاورزان قرنهاست از روشهایی مانند هیبریداسیون و ترکیب نژادی برای بهبود طعم و ارزش غذایی محصولات خود استفاده میکنند، ژنوم این محصولات بسیار پیچیده شده؛ اما ژنوم توتفرنگی وحشی به نسبت سادهتر و کوچکتر است و به این ترتیب دانشمدان میتوانند به طور کامل آن را رمزگشایی کرده و ژنهای موثر را شناسایی کنند».
![]()
مطالعات بعدی دانشمندان هم نشان داد درخت کریولو که بهترین شکلات جهان از محصول آن تهیه میشود، نزدیک به 29هزار ژن دارد. دانشمندان 18 موسسه ژنهای مسوول تولید آنتیاکسیدانها، رنگدانهها، بوها و طعمها را به همراه صدها ژن دیگر که در برابر بیماریها مقاومت ایجاد میکردند، شناسایی کردند. دانشمندان امیدوارند با اصلاح این ژنها، شکلاتهای با کیفیتتر و خوشمزهتر و حتی سالمتری نسبت به قبل تولید کنند.
البته با وجود آنکه این یافتهها میتواند به تولید غذاهای خوشمزهتر منجر شود، اما به هر حال تعداد میوهها و غذاهایی اصلاحشده ژنتیکی افزایش پیدا کرده و شاید این حرکت چندان به مذاق طرفداران غذاهایی که به شیوه سنتی تهیه میشوند خوش نیاید.

البته کارکرد اصلی این مکانیزم، کمک به نجات شما از گرسنگی احتمالی است، اما خب میتواند بیماریها و اختلالاتی را هم به همراه داشته باشد.
به گزارش دیسکاوری، محققین این دو دانشگاه در مطالعهای مشترک به این نتیجه رسیدهاند که سبک تغذیه پدرها روی ظهور ژنتیکی نسلهای آینده موثر است. مطالعات قبلی بر روی جامعه محدودی در سوئد نشان داده بود که کمبودهای رژیم غذایی دوران نوجوانی پدربزرگهای پدری، باعث میشود که نوههایشان با احتمال بیشتری به بیماریهایی از قبیل دیابت، چاقی مفرط و بیماریهای قلبی- عروقی مبتلا شوند. اما وجود عوامل مداخلهگر اقتصادی و اجتماعی فراوان، اجازه نمیداد که این نتیجه تعمیم پیدا کند.
محققین برای ایجاد امکان کنترل همه عوامل موثر احتمالی، به نحوی که تنها تاثیر رژیم غذایی بررسی شود، مطابق معمول از موشها استفاده کردند. آنها موشها را دو دسته کردند. نرهای گروه اول رژیم غذایی معمولی داشتند در حالی که رژیم غذایی نرهای گروه دوم فقر پروتئین داشت. مادههای هر دو گروه هم رژیم غذایی معمولی دریافت کردند.
نتیجه جالب توجه این بود که در بچهموشهای گروه اول، تفاوت بارزی در فعالیت ژنهای مسئول شکلگیری چربی دیده شد. در این گروه، در مقایسه با بچهموشهای گروه دوم، تشکیل چربی و کلسترول بالاتر بود. بنابراین، بدن موشهای تازه متولد شده در گروه اول، مستعد ذخیره انرژی بالاتری شده بود که چنان که گفته شد، میتواند مشکلات زیادی را به همراه داشته باشد.
به نظر میرسد مردها برای حفظ سلامتی نسلهای آینده هم که شده، بهتر است دقت بیشتری در انتخاب سبک تغذیه خود به خرج بدهند، به خصوص زمانی که دوران رشد خود را سپری میکنند.
استفاده مداوم از تلفن های همراه در دوره بارداری می تواند درآینده باعث بروزمشكلات رفتاری دركودكان شود.
به
گزارش شبكه ایران، دانشمندان با انجام تحقیقاتی روی 29هزار نوجوان متوجه
شدند احتمال بروز مشكلات رفتاری دركودكانی كه خودشان از 7سالگی شروع به
استفاده از تلفن همراه كنند باز هم بالاتر می رود.
كودكانی
كه در دوره رشد دررحم و سپس درسال های اولیه زندگی درمعرض تشعشعات تلفن
همراه قرارمی گرفتند با احتمال 50درصد بیشتر از كودكانی كه از این امواج به
دور بوده اند ناهنجاری های رفتاری از خود نشان می دادند.
این درحالی
است كه احتمال بروز این بدرفتاری ها دركودكانی كه فقط در دوره رشد در رحم
درمعرض این امواج قرارداشتند نزدیك به 30درصد و درافرادی كه فقط در چند سال
اول زندگی این امواج را دریافت می كردند 20درصد بیش از دیگران بود.
این
نتایج حاصل تحقیقاتی است كه توسط دانشمندان دانشگاه كالیفرنیا و دانشگاه
ساوث كالیفرنیا انجام شده و در نشریه سلامت جامعه و بیماری های همه گیر به
چاپ رسیده است.
این دومین باری است كه این گروه درمورد رابطه بین
استفاده از موبایل و اثرات آن روی كودكان پژوهش هایی را انجام می دهند.
درمطالعاتی كه قبلا توسط این گروه انجام شده بود نزدیك به 13هزار كودك شركت
داشتند.
در طول این تحقیقات دانشمندان از مادران خواستند رفتار فرزندان
خود را به دقت تحت نظر قراردهند و آن را ارزش گذاری كنند.سپس میزان
استفاده آنها از تلفن های همراه در دوره بارداری و سپس درسال های اولیه بعد
از تولد فرزندشان به دقت مورد بررسی قرارگرفت.
بعد از آنكه نتایج حاصل
از دو تحقیق دركنار هم قرارگرفت، دانشمندان متوجه شدند نزدیك به 10درصد
كودكان در زمان رشد دررحم مادر درمعرض تشعشعات تلفن های همراه قراردارند.
مادران این كودكان حداقل 4 بار در روز از تلفن همراه استفاده كرده بودند و
دراین بین نیمی از مادران اقرار كردند كه تلفن همراه آنها تقریبا همیشه
روشن و دركنار آنها بوده است.
نویسنده این تحقیق دراین باره گفت: این
مطالعات اثبات می كند كه استفاده از تلفن همراه در دوره بارداری باعث می
شود تا زمان رسیدن به سن 7سالگی كودكان از خود مشكلات رفتاری نشان دهند و
به این ترتیب مشخص می شود درمورد استفاده از فن آوری های نوین دراین دوره
باید تجدید نظرهای جدی صورت گیرد.
پروفسور دیوید اسپیگل هالتر از
دانشگاه كمبریج دراین باره گفت: مدتی است كه موبایل ها به طور گسترده در
سراسر جهان مورد استفاده قرارمی گیرند و به این ترتیب باید انتظار بروز
مشكلات بیشتری را در آینده در سطح جامعه داشته باشیم.
اما پروفسور
پاتریسیا مك كینی استاد بیماری های همه گیر دركودكان در دانشگاه لیدز دراین
باره نظر دیگری دارد. او معتقد است هنوز هیچ پایه علمی برای بررسی اثر
قرارگرفتن درمعرض تشعشعات تلفن همراه در زمانی كه جنین دررحم مادر درحال
رشد است، وجود ندارد. امواج حاصل از تلفن های همراه بیشتر در نواحی اطراف
سر متمركز هستند و ما هنوز به دلایلی دست پیدا نكردیم كه نشان دهد قسمت های
دیگر بدن مانند رحم یا شكم نیز تحت تاثیر این امواج قرارمی گیرد.
پروفسور
باوری چالیس مشاور ارشد دولتی در زمینه اثرات امواج تلفن های همراه معتقد
است كودكان نباید تا 12 سالگی از تلفن های همراه استفاده كنند. این در حالی
است كه بیش از نیمی از كودكان زیر 10سال دارای تلفن های همراه هستند و
متاسفانه بسیاری از آنها بیش از حد از این وسیله ارتباطی استفاده می كنند.
درماه
می سال جاری نیز یكی از بزرگترین مطالعات درمورد اثرات استفاده از تلفن
های همراه در سطح جهان انجام شد و طی آن دانشمندان اعلام كردند این وسیله
خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان مغز را افزایش نمی دهد.
هنوز هم دانشمندان به نتیجه قطعی دراین باره نرسیده اند و می توان گفت بحث در مورد خطرات استفاده از تلفن های همراه یكی ازموضوعات مبهم چند سال اخیر است.
.:: This Template By : web93.ir ::.