يكي از مواد غذايي تشكيلدهنده اين غذا، كشك است كه توصيه ميشود پاستوريزه باشد اما اگر از كشكهاي باز استفاده كرديد، قبل از اضافه كردن به آشتان آن را 20 دقيقه بجوشانيد. به اين ترتيب مطمئن خواهيد بود كه به عامل بيماريزايي آلوده نيست. در ضمن همدانيها به اين غذا، روغن حيواني يا به قول معروف روغن كرمانشاهي ميزنند و شما نيز در صورت تمايل ميتوانيد به جاي كره از اين روغن استفاده كنيد.
مـواد لازم (براي4 نفر)
بلغور گندم | 3 | ليوان | 720 | كيلوكالري |
كشك | 1 | ليوان | 55 | كيلوكالري |
پونه خشك | 4 | قاشق غذاخوري | 5 | كيلوكالري |
كره | 5 | قاشق غذاخوري | 450 | كيلوكالري |
نمك | به ميزان دلخواه | 0 | كيلوكالري |
طـرز تـهـيـه
ابتدا بلغور را با نمك، آب و كمي روغن (در صورت تمايل) بگذاريد تا پخته شود سپس كشك (البته از نوع پاستوريزه) را اضافه كنيد. در مراحل پاياني پونه را در كره تفت داده و در ساير محتويات بريزيد، بعد از گذشت چند دقيقه آش شما آماده خوردن خواهد بود. اين آش به سرعت آماده ميشود و شما ميتوانيد آن را براي روزهاي سرد زمستان سر سفره داشته باشيد.
اين غذا چند كالري دارد؟
در مجموع داراي 1200 كيلوكالري انرژي است. در صورتي كه اين حجم به 10 ملاقه تقسيم شود هر واحد داراي 120 كيلوكالري انرژي خواهد بود كه شما ميتوانيد آن را در انرژي دريافتي روزانهتان محاسبه كنيد.
گـنـدم و سـبـوس آن
اين غله پرمصرف علاوه بر انرژي، فيبر بالايي دارد. اما بيش از خود گندم سبوس آن داراي ارزش غذايي است به طوري كه عادت به خوردن اين قسمت از گندم به دليل داشتن ويتامين E از گرفتگي عروق جلوگيري ميكند. زيرا اين مقدار ويتامين E كه با خوردن سبوس گندم دريافت ميشود مانع از اكسيد شدن كلسترول بد موجود در خون ميشود و به اين ترتيب گرفتگي عروق كه به دنبال اين فرآيند به وجود ميآيد به حداقل ممكن ميرسد و نهايتا احتمال بروز بيماريهاي قلبي پايين ميآيد. به اين دليل است كه توصيه ميشود حتي اگر در تهيه غذايتان بايد از گندم پوست كنده استفاده كنيد به طور جداگانه به آن چند قاشق سبوس گندم نيز به صورت پودر شده بيفزاييد تا به اين ترتيب هم فيبر موجود در غذايتان بيشتر شود و هم املاح و ويتامينها.
كـشـك؛ مـنـبـع كـلـسـيـم
اين ماده غذايي در خانواده لبنيات جاي ميگيرد و از منابع مناسب كلسيم و فسفر محسوب ميشود و چون از ماست و دوغ به دست ميآيد ويتامينهاي گروه B را نيز به ميزان قابلملاحظهاي دارد. بنابراين كساني كه از شير و ماست به ميزان كافي استفاده نميكنند، ميتوانند اين ماده غذايي را به عنوان تامينكننده كلسيم در برنامه غذاييشان بگنجانند. البته برخي از كشكها نمك و چربي بالايي دارند و خوردنشان براي كساني كه به فشارخون مبتلا هستند يا از بيماريهاي قلبي رنج ميبرند توصيه نميشود. نكته ديگر درباره كشك شرايط نگهداري آن است؛ اينكه بايد بعد از باز كردن بستهبندياش آن را در يخچال گذاشت زيرا به سرعت ميتواند به انواع ميكروبهاي بيماريزا آلوده شود. يادتان باشد كه هر ليوان كشك به عنوان يك واحد شير و لبنيات به حساب ميآيد و تقريبا داراي 55 كيلوكالري انرژي است.
كـره بـا بـتـاكـاروتـن اضـافــه
كره از خانواده روغنهاي حيواني است يعني آنكه مملو از اسيدهاي چرب اشباع است اما اين به آن معنا نيست كه بايد آن را از برنامه غذايي روزانه حذف كرد بلكه بايد آن را به اندازه مورد استفاده قرار داد. فراموش نكنيد كه هر قاشق مرباخوري آن يك واحد چربي به حساب آيد و داراي 45 كيلوكالري انرژي است پس ميتواند به راحتي اضافه وزن به بار آورد. رنگ زرد اين روغن نيز به دليل وجود ويتامين A و پيشساز آن يعني بتاكاروتن است كه دريافت به اندازهشان به تقويت سيستم دفاعي بدن كمك ميكند زيرا اين ويتامين در توليد آنتيبادي توسط گلبولهاي سفيد و فعاليت سلولهاي T در دستگاه ايمني بدن دخالت دارد. به علاوه در رشد و ترميم استخواني موثر است و به انتقال آهن و توليد گلبولهاي قرمز كمك ميكند. پس كساني كه كمخوني دارند، دچار شكستگي استخوان هستند و به طور مكرر به سرماخوردگي يا بيماريهاي عفوني مبتلا ميشوند، اين روغن را در برنامه غذاييشان بگنجانند.
همراه اين غذا
با وجود آنكه اين غذا مملو از گندم، يكي از اعضاي خانواده غلات، است اما برخي از افراد تمايل دارند كه حتما آششان را با نان ميل كنند و در اين مورد توصيه ما نانهاي خشكي است كه هم نازكترند و هم قدرت سيركنندگي بالاتري دارند به خصوص اگر با آرد سبوسدار تهيه شده باشند.
اگر ديابت داريد
اولين نكته براي شما، به اندازه خوردن و نظم در وعدههاي غذايي است. نكته ديگر آن است كه گندم مورد استفادهتان را حتما با پوست در اين غذا بريزيد و تا جايي كه ميتوانيد ميزان روغن مصرفي را به حداقل ممكن برسانيد.
اگر فرزندتان لاغر است
اين غذا سبك است و كالري نسبتا مناسبي دارد. فقط هنگام سرو آن كره و البته مغز گردوي پودرشده را نيز در تهيه آن به كار ببريد. به اين ترتيب هم ارزش غذايي آن فزوني خواهد يافت و هم ميزان كالري موجود در آن.
اگر گياهخواريد
اين غذا معمولا گزينهاي مناسب و خوشمزه براي شماست اما ميتوانيد با اضافه كردن نسبت مساوي برنج به گندم و البته كشك به آن ميزان پروتئين دريافتيتان را البته در كنار كيفيت بالاتر ببريد زيرا غلات در كنار هم و البته با حبوبات (نظير عدس، لوبيا و ماش) بهترين تركيبهاي اسيدهايآمينه (واحدهاي تشكيلدهنده پروتئينها) را وارد بدن خواهند كرد.
تماشاي منظره تزريق به فرزند براي تمامي والدين ناخوشايند است اما برنامه واكسيناسيون به منظور پيشگيري از بيماريهاي خطرناك تهيه شده و مهمترين بخش تامين سلامت كودك را تشكيل ميدهد....
بعضي از بيماريها مانند فلج اطفال و ديفتري 100 سال پيش از اين بسيار شايع بودند ولي امروز به دليل واكسيناسيون به ندرت ديده ميشوند. مركز مبارزه با بيماريها در هر كشور، با توجه به سطح ايمني عمومي و بيماريهاي خطرناك شايع، برنامه واكسيناسيون خاصي را براي كودكان تنظيم ميكند.
در ايران هر كودك يك كارت مخصوص مراقبت كودك دارد كه در آن جدول واكسيناسيون، تغذيه و پايش رشد در نظر گرفته شده است. اگر فرزند شما اين كارت را ندارد، ميتوانيد با مراجعه به مراكز درماني آن را تهيه كنيد و هر بار كه براي واكسيناسيون ميرويد آن را همراه ببريد. در اينجا به شما 6 نكته را يادآوري ميكنيم كه در آمادهسازي كودك براي واكسيناسيون مفيد است.
مطمئن شويد فرزندتان بيمار نيست
آبريزش بيني، تب خفيف، اسهال و... اينها نشانههاي كوچك بيماري هستند كه باعث نميشوند فرزندتان را واكسينه نكنيد. با اين حال بهتر است چند روز قبل از روز واكسيناسيون فرزندتان را به متخصص اطفال نشان دهيد تا مطمئن شويد بيماري او جدي نيست. در چند مورد خاص واكسيناسيون انجام نميشود:
1 اگر فرزندتان مبتلا به آلرژي شديد يا ضايعات و عوارض مغزي عصبي باشد.
2 اگر كودك تب شديد دارد، تزريق واكسن سهگانه به تعويق ميافتد.
3 براي كودكاني كه سابقه بيماريهاي مزمن چركي، ناراحتيهاي عصبي، تشنج، ضايعات مغزي يا سابقه بيماريهاي عصبي دارند، تزريق سهگانه تجويز نميشود.
وقت قبلي بگيريد
اگر كودكتان خسته و كسل شود، در مقابل واكسن زدن مقاومت خواهد كرد. روز و ساعت واكسيناسيون را از قبل تعيين كنيد. به موقع آماده شويد تا خيلي براي رفتن عجله نداشته باشيد. بعد از تزريق هم خيلي عجله نكنيد. فرزند شما به آرامش و نوازش نياز دارد.
والدين همراه كودك باشند
واكسيناسيون براي كودكان خوب است و سيستم ايمني بدن آنها را قوي ميكند. نوزاداني كه واكسن ميزنند 2 برابر كمتر از سايرين در معرض مرگ ناگهاني قرار دارند. اگر شما مادر عزيز تحمل ديدن تزريق به فرزندتان را نداريد از پدر يا مادر و پدربزرگش بخواهيد براي تزريق وارد اتاق شوند. هرگز استرس خود را به فرزندتان منتقل نكنيد و او را نترسانيد.
درباره واكسن زدن برايش توضيح دهيد
حتي اگر كودك شما كوچك است، مطمئن باشيد تا حدي صحبتهاي شما را درك خواهد كرد. براي او توضيح دهيد كه قرار است چه اتفاقي بيفتد و چرا. حتي به او بگوييد ممكن است كمي دردآور باشد ولي شما آنجا هستيد و به او كمك خواهيد كرد. آرامش خود را حفظ كنيد و با صداي آرامتان به كودك اعتمادبهنفس و آرامش بدهيد.
از مسكن استفاده كنيد
براي كاهش درد و تب ميتوانيد از قبل به فرزندتان مسكن و استامينوفن بدهيد و 2 ساعت قبل از تزريق، از پماد يا اسپري بيحسي استفاده كنيد. البته ابتدا لازم است با پزشك مشورت كنيد.
اسباببازي فراموش نشود
وقتي براي واكسيناسيون ميرويد، اسباببازي مورد علاقه فرزندتان را هم برداريد. اگر فرزندتان با پستانك آرام ميشود، آن را هم برداريد. استفاده از آن، براي دقايقي كوتاه بلامانع است. بعد از تزريق به فرزندتان مقداري شير بدهيد. وقتي سينه در دهانش بگذاريد، آرام ميشود. مكيدن باعث ترشح هورمون آندروفين ميشود كه آرامكننده و تسكيندهنده درد است.
روي ميز آرايش هر خانمي، برسها و فرچههاي آرايشي قد و نيمقد به راحتي پيدا ميشوند و هر خانمي کاربرد هرکدام را ميداند. شما چند وقت به چند وقت اين فرچهها را عوض ميکنيد يا ميشوييد؟ اصلا به بهداشت و نگهداري اين فرچهها فکر کردهايد؟ در اين مطلب ما به شما ميگوييم که از اين فرچهها چگونه نگهداري و استفاده کنيد...
فرچه آرايشي خود را هفتهاي يك بار بشوييد. باكتريها و چربيها ميتوانند در آن رشد كنند و منجر به ايجاد جوش شوند. از صابونهاي نرم (داراي تركيبات آلي) و آب سرد براي شستن فرچههايتان استفاده كنيد و آنها را به دقت بشوييد.
اسفنجهاي آرايش را بعد از چند بار استفاده دور بريزيد تا از پخش شدن باكتريها جلوگيري كنيد. چند بار استفاده از اين اسفنجها آن را به منبعي براي پخش آلودگي تبديل ميکند.
قبل از استفاده از فرچه مخصوص رژگونه آن را حتما تميز کنيد و اضافات رژگونه را از لابهلاي موهاي آن بتکانيد. براي پخش رژگونه، روي استخوان گونه، از حرکتهاي نيمههلالي فرچه روي استخوان گونه استفاده کنيد. فراموش نکنيد که شما نبايد رژگونه را تا نزديکي پرههاي بيني پخش کنيد. براي آرايش روز از مقدار بسيار کمي رژگونه استفاده کنيد چون چربي روي پوست شما رنگ را به خود ميگيرد و آن را پررنگتر نشان ميدهد.
کيفيت فرچه و قلم موها در آرايش نقش مهمي دارد. از فرچههاي نرم و قابلانعطاف استفاده کنيد. فرچههاي سخت و سفت، آرايش را خراب خواهند کرد. از فرچههايي با اندازه متناسب با محل مورد نظر براي آرايش استفاده کنيد. قبل از زدن رنگ روي صورت حتما فرچه را تکان دهيد تا پودر اضافي روي آن بريزد. فرچه با تکانهاي صاف و يکنواخت به آرامي روي رنگ بکشيد. از سفت زدن و کشيدن فرچه روي پوست اجتناب کنيد.
در مسافرت فرچه آرايشي مسافرتي فراموش نشود. براي کيف لوازم آرايش سفري ميتوانيد از فرچههايي که دسته آن جمع ميشود استفاده کنيد.
سعي کنيد هيچگاه در ماشين يا اتوبوس آرايش نکنيد. اگر فرچه ريمل ناخودآگاه داخل چشم شما فرو برود ممکن است آسيبهاي جبرانناپذيري به قرنيه چشم وارد شود. ريمل از موادي درست ميشود که به راحتي به باکتري و انگل آلوده ميشوند و قطعا هيچکدام از ما پذيراي چنين ميهمانهاي ناخواندهاي در چشمان خود نيستيم. اجازه ندهيد کسي از وسايل آرايش مربوط به چشمان شما استفاده کند، زيرا مثلا هيچگاه نميتوانيد فرچه ريملي را که شخص ديگري از آن استفاده کرده بشوييد و تميز کنيد. خوب است ريمل خود را 4 ماه پس از باز شدن دور بيندازيد. اگر متوجه شديد که ريمل در حال خشک شدن است يا حجم آن بيش از اندازه سنگين شده باز هم نبايد از آن استفاده کنيد. ميتوانيد براي مدتي از مارکهاي مورد علاقه خود استفاده کنيد، اما براي تغيير رويه هم که شده سعي کنيد هر چند وقت يکبار آنها را عوض کنيد تا از مزاياي نمونههاي جديد نيز بهرمند شويد.
برسها که از فيبرهاي مصنوعي مانند نايلون ساخته ميشوند، باکتريها را در تارهاي خود به دام مياندازند. شستوشوي روزانه با آب و خشک کردن، برس را تميز نگه ميدارد. براي تميزکاري عميق، از اين ? روش استفاده کنيد.
1) برس را در آب ولرم قرار دهيد.
2) کمي شامپوي بچه را روي کف دست بريزيد و به آرامي به موها بماليد.
3) برس را با آب ولرم بشوييد.
4) به آرامي برس را تميز کنيد و بگذاريد خشک شود.
ترویج فرهنگ مصرفِ درست در زندگی روزمره با هدف صرفهجویی در مصارف انرژی، برخلاف ظاهر خشناش، در دوران زندگی ما و کسانی که قرار است بعد از ما در این سرزمین زندگی کنند، نوعی آرامش در پی خواهد داشت؛ یک نوع سرمایهگذاری بلندمدت برای اینکه بیشتر و راحتتر زندگی کنیم.پیچوخمها و دشواریهای زیادی در رسیدن به این آرامش وجود خواهد داشت که نیاز به مدیران خبره و برنامهریزیهای بلندمدت دارد ولی سهم ما به عنوان خانوادههایی که در ایران زندگی میکنیم، همراهی با پیشنهادات منطقی آنها، برای بهترزیستن است.وقتی صحبت از هدفمندی به میان میآید بحث صرفهجویی مطرح میشود. پرهیز از اسراف جزئی از آموزههای دینی بیشتر ماست و گذشته از آن، از جنبه انسانی نیز این امر بسیار مورد توجه است.
با
استفاده درست، طول عمر منابع انرژی زیاد میشود، آلودگی محیط زیست کمتر
میشود و ذخایر پولی جامعه هم افزایش مییابد و همه اینها به نفع افرادی
است که در جامعه زندگی میکنند.صرفهجویی به معنی چشمپوشی از مصرفهای
موردنیازمان نیست یا اینکه همه وسایل برقی و گازسوزمان را دور بریزیم!
بلکه مفهومش این است که از وسایل و امکانات موجود طوری بهره ببریم که چیزی
بیخودی هدر نرود! مثلا اگر آبگرمکن برقی هزینه بیشتری از آبگرمکن گازی
دارد، از آبگرمکن گازی استفاده کنیم.
اول توجه
راهکارهای
زیادی برای درست مصرف کردن و کم هزینهتر کردن مصارفمان وجود دارد که با
کمی دقت و توجه، هیچ فشاری متوجه خانوادهها نشود؛ مثلا توجه به این نکته
که در کشور ما چهار ساعت اولیه شب ساعات اوج بار مصرف در شبانهروز است،
سپس رعایت صرفهجویی لازم در این زمان به تولید برق کمک میکند و از طرف
دیگر هزینه مصرف برقمان هم کاهش مییابد. یا اینکه خانوادهها برای اینکه
ناگهان با مشکل قبضهای گزاف برق روبهرو نشوند، بهتر است رقمهای کنتور
برق مصرفیشان را که در قبض نوشته شده کنترل کنند و برای کاهش تدریجی
مصرفشان برنامهریزی کنند.یا حتی به رنگآمیزی دیوارها، سقف و پنجرهها،
مبلمان و پردهها توجه کنند چون رنگهای روشن و براق به بازتاب نور طبیعی
کمک میکند!
گاز هم یکی از انرژیهای پرمصرف در کشور ماست که بهویژه
در فصل سرما مصرف آن بیشتر هم میشود. مثلا استفاده از شومینه برای گرم
کردن منزل بههیچوجه مناسب نیست چون مصرف انرژی گاز را خیلی بیشتر از
بخاری و ... افزایش میدهد و بخش عمده حرارت از طریق لوله خارج میشود و
هدر میرود.کنترل شیرهای گاز و صرفهجویی آن هنگام پخت و پز نیز میتواند
به مدیریت مصرف گاز در خانوادهها کمک کند و خیلی راهکارهای دیگر برای
اینکه کمی از تنبلی خارج شویم، درست زندگی کنیم و مانند دیگر مردم دنیا،
به آیندگانمان هم فکر کنیم.
نگذارید نجومی شود!
این
شرایط را در آشپزخانه خود در نظر بگیرید؛ یخچال که همیشه روشن است،
مایکروویو در حال گرم کردن غذاست، چای ساز هم در حال دم کردن چای، پلوپز
شام آماده میکند، ماشین ظرفشویی ظرفهای دیروز را میشوید و ساندویچ ساز،
عصرانه فرزندتان را آماده میکند؛ همه اینها در کنار آن لوستری که پنج
لامپ برای روشنایی دارد.
اگر بخواهیم یک حساب و کتاب ساده انجام دهیم، این فرمول به دست میآید؛
7500
= 400+1400+2400+900+1200+700+500 وات برق، فقط برای چند ساعت در یک
آشپزخانه مصرف میشود، حالا حساب کنید بعد از طرح هدفمند کردن یارانهها،
متوسط قیمت برق به ازای هر کیلووات ساعت 45 تومان، قیمت هر متر مکعب آب
250 تومان و نرخ گاز خانگی 70 تومان به ازای هر مترمکعب است . البته این
نرخها متوسط قیمت است، در حالی که به نسبت میزان مصرف به صورت پلکانی و
تصاعدی قیمت هر کدام افزایش پیدامیکند، در مثال بالا فقط میزان مصرف برق
را در نظر گرفتیم و با همان حساب ساده ، در هر ساعت حداقل حدود 300 تومان
به فیش برق شما اضافه میشود. هزینه گاز و آب آشامیدنی را هم به آن اضافه
کنید.
همیشه حواستان به ساعت باشد!
صورت به عنوان جايگاه مهم در زندگي روزمره در بيان حالات و احساسات، نمايانگر درون افراد است. از طرفي علاوه بر اينكه خاستگاه اعضاي مهم همانند چشم و بيني و دهان است به دفعات زياد مورد بررسي شخص و ديگران قرار ميگيرد....
وضعيت صورت افراد به عنوان يك شاخص مهم در تعيين جنس، نژاد و سن سهم بسزايي دارد. به اين لحاظ است كه همه افراد از زمان بيداري تا موقع خواب و بعضي افراد حتي موقع خواب سعي در مراعات، حفاظت و به كار بردن وسايل و تمهيدات خاص براي تازه و زيباماندن آن دارند. يكي از اين مراقبتها و تمهيدات استفاده از جراحي زيبايي است. جراحي زيبايي نيز در انواع خود از انجام جراحي صرف (كشش صورت، ابرو، گونه و...)، تزريق مواد خاص همانند پركنندهها (چربي و...) تا فلجكنندهها (سم بوتولينيم) و گذاشتن پروتزهاي صورت متنوع است.
پروتزها هم جدا از اينكه ساخت چه شركت يا چه جنسي باشند همه نقش پركننده ثابت را بازي ميكنند و غيرقابل جذب هستند. خصوصيت ديگر آنها اين است كه در صورت عدم رضايت بيمار برخلاف مواد تزريقي، قابل خارج كردن هستند. شايعترين پروتز استفاده شده در صورت به ترتيب در ناحيه گلو، چانه، بيني و زواياي فك تحتاني است. پروتز ممكن است ندرتا در نواحي شقيقه (گيجگاه) يا پيشاني هم گذاشته شود. عموما پروتزهاي ناحيه صورت براي موارد زيبايي و برجسته كردن صورت به كار ميروند ولي موارد متعددي هم وجود دارد كه پروتز بعد از صدمات يا پركردن نواقص بعد از جراحي سرطان يا موارد نقائص مادرزادي يا عوارض جراحي زيبايي به كار برده ميشود.
ابعاد پروتز چقدر است؟
پروتز به كار برده شده در صورت براساس سن و جنس فرد و اندازه صورت (اندازهگيري زوايا و حجم صورت) و نقص و تمايل بيمار و استعداد بافت شخص متفاوت است. معمولا پروتزها در اندازههاي مختلف از نظر قطر و ابعاد وجود دارد و انتخاب پروتز براساس شرايط پيشگفت تعيين ميشود.
پروتز از كجا وارد صورت ميشود؟
تمام پروتزهاي سر و صورت با استفاده از برش جراحي، در اتاق عمل مجهز و شرايط استريل حداكثري، در صورت گذاشته ميشوند. پروتز چانه، گونه و زواياي فكي عمدتا از طريق برش داخل دهاني جاگذاري ميشوند. به ندرت ممكن است پروتز گونه همراه با شكاف جراحي زيبايي پلك تحتاني به كار رود. در چانه نيز علاوه بر روش داخل دهاني در صورت وجود اسكار در زير چانه يا احتمال لزوم برداشت چربي زير چانه ممكن است از برش همزمان زير چانه پروتز جاگذاري شود.
پروتز بيني هم وجود دارد؟
پروتز بيني در جراحي زيبايي اوليه جايگاهي ندارد ولي در مواردي كه جراحي زيبايي بيني دچار عارضه شده باشد و منابع غضروفي از شخص ناكافي باشد به ندرت كاربرد پيدا ميكند. اين پروتز عموما به عنوان يك جايگزين در صدمات وسيع استخواني بيني به كار ميرود.
پروتزها عفونت هم ميكنند؟
امكان عفونت در همه انواع پروتز به خصوص در اطراف دهان و بيني وجود دارد ولي اين خطر عمدتا محدود به 2 تا 3 هفته اول بعد از عمل است. در صورتي كه بيمار قبلا در ناحيه از پروتز يا مواد تزريقي غيراستاندارد همانند ژل استفاده كرده باشد يا در نواحي اطراف پروتز مواد جديد تزريق كند احتمال بروز عفونت بالا ميرود.
دوام پروتزها چقدر است؟
دوام و عمر پروتزها معمولا دائمي است ولي در موارد خاص جراح ممكن است مجبور به تخليه پروتز شود. اين موارد شامل اثر منفي روي محل جراحي، جابهجايي يا عفونت و عدم قرينگي يا عدم رضايت بيمار از محل پروتز يا شكل ظاهر آن است.
شرايط نگهداري چيست؟
در مورد نگهداري از پروتزهاي صورت و بيني معمولا نياز به شرايط خاصي نيست و پس از مدتي تقريبا شكل ناحيه مربوطه را به خود ميگيرد ولي در صورت نياز به جراحي بعدي روي صورت اعم از زيبايي يا غيرزيبايي بايد جراح از وجود پروتز مطلع شود.
ترشی خوردن همراه غذا یک عادت و سنت دیرینه ایرانی است که هرگز ترک نمیشود. تنوع غذایی همیشه باعث تحریک اشتها میشود؛ یعنی هر چه تعداد خوردنیها و آشامیدنیهایی که در معرض دید قرار میگیرند، بیشتر باشد، رغبت بیشتری به خوردن از همه آنها ایجاد میشود. تصور کنید یک نوع چلوخورش برایتان آماده کرده باشند. تا میزان معینی میتوانید از آن بخورید. چون بعد از مدت کوتاهی سیر و دلزده میشوید. اما وقتی دو نوع پلو و خورش، سه نوع غذای بدون برنج همراه با چند نوع نوشابه و دوغ مقابل شما بگذارند، طبیعی است دلزده نمیشوید و از هر کدام قدری میخورید.
همین
حجمهای کوچک غذا وقتی کنار هم جمع شوند مطمئنا بیش از مقدار عادی و نرمال
خواهند شد. ترشی دقیقا همین کار را با ذائقه میکند. تنوع مواد به کار
رفته در ترشی طعمهای مختلف میسازد؛ کلم، هویج، شلغم، فلفل، سیر، سیب
زمینی و بسیاری میوهها و سبزیهای دیگر. فرد ناخودآگاه برای چشیدن
دوباره این طعمها ناچار است غذای بیشتری بخورد. از طرفی خود ترشی هم
تنوع زیادی دارد. انواع و اقسام ترشیها با ترکیب مواد مختلف ساخته
میشوند که همگی غذا خوردن را دلپذیر تر از آن چه هست میکنند.
افزایش اشتها باعث بروز پدیده چاقی میشود. وقتی حجم زیادی از غذا که ممکن است حاوی نشاسته، قند، چربی و... باشد وارد بدن شود، ذخیره خواهد شد. چاقی راه را برای ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی هموار میکند. سنگینی بعداز پرخوری و ناراحتیهای معدوی که متعاقبا ایجاد میشود، اگر ادامه دار باشد، در طولانی مدت ممکن است مزمن شود.
تجمع فیبرها
از
آنجا که در تهیه ترشی از میوهها و سبزیجات مختلف استفاده میشود،
نمیتوان آن را به طور کل بد و مضر دانست. میدانیم که میوه و سبزی علاوه
بر خواص فوق العادهای که دارند، حاوی فیبر هستند. فیبرها منابع غذایی
بسیار ارزشمندی به شمار میروند که عمل سوخت و ساز را در بدن بهبود
میبخشند و از قبل آن منافع زیادی متوجه سلامتی میشود. از جمله کلسترول
خون را پایین میآورد و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را به میزان
قابل توجهی کاهش میدهند. اما به شرطی که در مراحل تهیه آن از سرکه، فلفل
و ادویه جات تند و نمک استفاده نشود. به جای این مواد که مصرف ترشی را مضر
میسازند، میتوان از آب کرفس استفاده کرد.
آب کرفس ضمن
اینکه مناسب ترشی انداختن است و همان کار سرکه را انجام میدهد، خالی از
ضرر و اتفاقا مفید است. خانمهای خانه دار با اطلاعات زیادی که از آشپزی
دارند، قطعا میتوانند راههای دیگری را که در عین خلاقانه بودن، سلامت هم
باشد، پیدا کنند و با مشورت با کارشناس تغذیه آن را جایگزین نمک و سرکه و
ادویه قرار بدهند.
نکته دیگری که در مراحل اولیه تهیه ترشی بسیار
مهم است و باید لحاظ شود، مساله شستوشوی سبزیجات است. همه میوهها و
سبزیجاتی که خریداری میشوند، باید به دقت و با مواد ضد عفونی کننده شسته
شوند. سبزیجاتی مثل کلم که حالت لایه لایه دارند باید با احتیاط بیشتری
تمیز شوند.
مراقب باشید
برای
بالا بردن ایمنی و بهداشت ترشی توصیه میشود آن را در ظروف تمیز شیشهای
نگهداری کنند و قاشقهای تمیز را برای برداشتن ترشی به کار ببرند. آن چه
معمول است، خانمهای خانه دار اغلب ترشیها را در دبههای پلاستیکی درست
میکنند که پیشنهاد میکنیم جای آن را با ظروف شفاف عوض کنند. پلاستیک از
موادی تشکیل شده است که در معرض حرارت تجزیه میشوند. بنابراین نباید ظروف
پلاستیکی را در معرض نور خورشید قرار داد. مضاف بر اینکه سرکه موجود در
ظرف، خود به تنهایی مضر تلقی میشود و ترکیب آن با حرارت، ترکیبات
شیمیاییای میسازند که سلامت را به مخاطره میاندازد.
بعضی افراد
مشکلات گوارشی دارند. ممکن است دچار التهاب معده یا روده باشند. این گروه،
اگر چه ترشی دوست دارند اما بعد از خوردن آن دچار ناراحتی میشوند و
ناچارند تحمل کنند. این گروه باید دقت بیشتری در انتخاب مواد خوراکی به
ویژه ترشی به عمل بیاورند. حتی با رعایت همه شرایط صحیح که برای ساخت
ترشی ذکر شد، راه بهتری برای بهره مندی از خواص سبزیجات وجود دارد؛ آن هم
مصرف سبزیجات تازه است.
بسياري از خانوادههاي ايراني بر اين باورند که تا ماهي تازه هست نبايد به سراغ ماهيهاي منجمدشده رفت و آنها را خريد زيرا اين نوع ماهيها نه خاصيت دارند و نه طعم. در اين باره بايد گفت، ماهيهايي كه از درياي جنوب ميآيند، طبق قوانين كشور ما بايد حتما فريز شده باشند مگر اينكه حملونقل آنها با سيستم هوايي انجام شود و برچسب تاريخ جديد را هم به پوشش ظروف حملشان متصل كرده باشند. ...
ماهي منجمد بايد به صورت منجمد نيز عرضه شود و محيطي كه براي فروش در آن گذاشته ميشود، بايد حتما به نحوي باشد كه از حالت انجماد خارج نشود. ماهي تازه يا ماهي شمال يا ماهي استخرهاي پرورشي، معمولا به صورت تازه عرضه ميشوند و منعي براي انجماد ماهيهاي شمال وجود ندارد ولي ماهيهاي جنوب حتما بايد منجمد باشند.
در مجموع توصيه ما ماهياي است كه بستهبندي شده و روي بستهبندي تمامي مشخصات ضروري درج شده باشد. كد بهداشتي دامپزشكي، تاريخ صيد، تاريخ انقضا، شركت توليدكننده و... از جمله مشخصاتي هستند كه بايد روي بستهبندي ذكر شده باشند. هر چه مشخصات شناسايي محصول بيشتر باشد، بهتر است و مصرف آن بيش از ماهيهاي ديگر توصيه ميشود.
توصيه ميكنم هنگام خريد ماهي چه ماهي شمال چه جنوب، علاوه بر اينكه به مشخصات درج شده روي بستهبندي دقت ميكنيد، اگر ماهي كامل است به مشخصات ظاهري ماهي هم توجه شود. بسياري از افراد، ماهي منجمد نميخرند چون تصور ميكنند هر گوشتي منجمد شود، مزه و طعم آن عوض ميشود در صورتي كه اگر انجماد درست و مراحل صيد تا انجماد به شكل صحيح صورت گرفته باشد، ديگر جايي براي اين تصورات نخواهد بود.
يادتان باشد، گوشتي كه خوب منجمد و به دقت از آن نگهداري شود و حمل و نقل مناسبي داشته باشد، كيفيتش پايين نميآيد. تنها تغيير چند درجهاي دما لازم است تا تازگي و لطافت محصول از بين برود.
در كل، انجماد يكي از بهترين روشها براي حفظ ارزش تغذيهاي موادغذايي است به شرطي كه تمامي مسايل در نگهداري و حمل و نقل آنها رعايت شود.
پس عادت به خوردن ماهيهاي منجمد نه تنها عادت به خوردن ماهيهاي کم ارزش به حساب نميآيد بلکه روشي است براي مصرف ماهيها با تمامي مواد مغذي که دارند. به اين ترتيب به توصيه مجامع تغذيهاي که همانا خوردن ماهي آن هم دو بار در هفته است، پايبند بودهايم و زمينه بروز بيماريهاي قلبي را در خانواده به حداقل ممکن رسانيدهايم.
آموزش تهیه ذرت مکزیکی
مواد لازم:
ذرت یا بلال چند عدد بسته به تعداد نفرات
مارگارین دو قاشق غذا خوری
سس سفید چند قاشق
آبلیمو به میزان دلخواه
پنیر پیتزا به مقدار دلخواه
قارچ به مقدار دلخواه
پودر آویشن دو قاشق چای خوری
فلفل سیاه یک سوم قاشق چای خوری
نمک به میزان لازم
چیپس خلالی براي تزئين
طرز تهیه :
پوست بلال ها رو جدا کنید و پرزها رو کاملاْ تمیز کنید . بلال رو در یک دست گرفته و با چاقو به شکل عمودی یک ردیف از بلال ها رو برش می زنيم. با انگشت شصت روی ردیف عمودی ِ بعدی فشار میدیم و به راحتی دونه های بلال رو جدا می کنیم.ذرت ها رو در بخارپز ریخته و بسته به نوع و جنس بلال ها صبر میکنیم تا دونه های ذرت کاملاْ مغز پخت بشن.در این فاصله کمی از پودر آویشن رو داخل سس مایونز ریخته و خوب هم میزنیم . نمک و فلفل و آبلیمو رو هم اضافه میکنیم و سس رو کنار میزاریم. قارچ ها رو ورقه اي خرد كنيد و بعد از پختن ذرتها بهش اضافه می کنیم و زمان میدیم تا قارچ ها هم مغز پخت بشه.مارگارین رو ریخته و ذرتها رو همراه با قارچ داخل ظرف میریزیم . پنیر پیتزا و سس رو همراه با پودر آویشن باقی مونده اضافه می کنیم و خوب هم میزنیم تا مواد به خورد هم برن.
بعد از بخارپز شدن ذرتها می تونید برای استفاده های بعدی اونها رو فریز کنید.دوستانی که بخارپز دم دست ندارند. یک ظرف روحی رو تا یک چهارم آب و چند قاشق آبلیمو پر کنند و یک سبد روحی که اندازه ی دهانه ی قابلمه باشه روی قابلمه قرار بدهند . ذرت ها رو داخل سبد ریخته و درب قابلمه رو روی سبد بگذارید و زمان بدید تا مواد بپزن.
نكات تغذيه :
به گفته دکتر کیمیاگر : “ذرت مکزیکی چند سالی است که در سبد غذایی مردم جای خود را باز کرده و مشتریان زیادی نیز دارد و بیشتر به عنوان یک میان وعده غذایی از آن استفاده می کنند. ذرت مکزیکی از نظر ما یک میان وعده مناسب است و اگر به شکل صحیح، تهیه و مصرف شود، می تواند جای مواد غذایی مضر مانند چیپس و پفک را بگیرد. در صورتی که این ماده غذایی بدون نمک یا خیلی کم نمک تهیه شود و به جای کره و روغن جامد به آن روغن مایع بیفزایند، بهتر است و دیگر ضرری برای سلامتی مصرف کننده نخواهد داشت.البته مصرف زیاد آن نیز می تواند مضر باشد، ولی مصرف کافی و بهداشتی می تواند این ماده غذایی را به یک تنقل خوب تبدیل کند.” این متخصص تغذیه خاطرنشان می کند: “با توجه به این که مصرف چیپس و پفک که برای سلامتی بسیار مضر هستند، زیاد شده، می توانیم با جایگزین کردن برخی تنقلات مناسب مانند همین ذرتها مانع به خطر افتادن سلامت مردم شویم.ذرت مکزیکی به دلیل حجم زیاد و وزن کمی که دارد مورد استقبال خانواده هاست. به همین دلیل باید کاری کنیم که این استقبال ها در جهت درستی هدایت شود و با سالم سازی آن، مانع به خطر افتادن سلامت مردم شویم.تنها موادی که در ذرت می تواند مضر باشد مصرف بالای نمک و روغن است و گرنه این میان وعده مورد تایید و توصیه ماست.برخی تنقلات مانند بیسکوییت و پفک حالت چسبندگی نیز دارد و می تواند برای مصرف کننده دردسرساز شود، ولی پاپ کرن این مشکلات را ندارد.”
.:: This Template By : web93.ir ::.