+ ۱۳۹۰/۰۳/۰۶
مواد لازم جهت پلو:
برنج = 6 پيمانه يا 1 كيلو
كلم خرد شده =1 كيلو
سبزي (شويد، تره، ترخان، ريحان) خرد شده =نيم كيلو
پياز  = 2عدد
روغن، نمك، فلفل و آبليمو  =به اندازه كافي
مواد لازم جهت كوفته ريزه:
گوشت چرخ كرده =300 گرم
آرد نخود چي =4 قاشق غذا خوري
پياز =1عدد
روغن، نمك، فلفل و زرد چوبه=به اندازه كافي
طرز تهيه:
برنج را با مقداري نمك چند ساعت قبل خيس مي كنيم، كلم ها را پوست كنده و به صورت خلال خرد و با  نمك و فلفل و زرد چوبه سرخ مي كنيم و در حين سرخ شدن  دو قاشق آبليمو به آن اضافه مي كنيم.
سبزي را پس از اينكه تميز كرديم شسته و خوب خرد مي كنيم
برنج را با نصف قاشق مربا خوري زرد چوبه مي جوشانيم،آبكش مي كنيم، سبزي و كلم سرخ شده را در صافي با برنج مخلوط مي كنيم و در قابلمه مي ريزيم و دم مي كنيم.
طرز تهيه كوفته ريزه:
پياز را روي گوشت چرخ كرده رنده مي كنيم. آرد نخودچي، نمك،فلفل و زرد چوبه را اضافه مي  كنيم و خوب ورز مي دهيم.و آنها را به صورت كوفته ريزه در مي آوريم و سرخ مي كنيم.. پياز را هم خرد و سرخ مي كنيم.
كوفته ها را وسط پلو مي گذاريم تا همراه پلو دم بكشد.وقتي پلو دم كشيد آن را در ديس مي كشيم و با پياز سرخ شده تزيين مي كنيم.
نكته1:براي اينكه پياز سرخ شده ترد و خوش رنگ شود پياز را كه خرد مي كنيم مقداري نمك به آن مي زنيم، بعد سرخ مي كنيم.
نكته2:مي توانيم از كلم سر(قمري) يا كلم برگ استفاده كنيم.
كاري از: مريم اسلامي نژاد
نويسنده كتاب طباخي مريم بانو


   
+ ۱۳۹۰/۰۳/۰۶
مواد لازم:
بادمجان= 4 عدد
گوشت= 200 گرم
پياز= 1عدد متوسط
پنير پيتزا= 100گرم
جعفري= 2 قاشق غذا خوري
رب گوجه= 2 قاشق غذا خوري
نمك و فلفل و ادويه= به اندازه كافي
گوجه فرنگي حلقه شده= 2عدد
طرز تهيه:
هر بادمجان را از بلندي به4 قسمت تقسيم مي كنبم به طوري كه 4 ورقه نازك از بادمجان داشته باشيم و با حرارت ملايم سرخ مي كنيم.
پياز را ريز خرد مي كنيم كمي تفت مي دهيم گوشت و ادويه و نمك و فلفل را اضافه مي كنيم كمي كه سرخ شده رب گوجه و سپس جعفري ريز خرد شده را اضافه مي‌كنيم ميگذاريم تا مواد خوب پخته و سرخ شود
2ورقه از بادمجان را به صورت بعلاوه مي گذاريم، مقداري گوشت وسط آن مي ريزيم كمي از پنير روي آن مي گذاريم ابتدا ورقه زيري بادمجان و بعد ورقه رويي بادمجان را روي گوشت مي آوريم يك خلال دندان وسط بادمجان مي زنيم و يك حلقه گوجه فرنگي وسط خلال فرو مي كنيم
تمام بادمجان ها را به همين شكل درست مي كنيم ظرفي را كه مي خواهيم خوراك را سرو كنيم چرب مي كنيم بادمجان ها را در آن مي چينيم و به مدت 15 تا 20 دقيقه با حرارت 160درجه در فر مي گذاريم، تا پنير ها آب شود و گوجه فرنگي ها پخته شود.
مي توانيم اين خوراك را روي گاز هم درست كنيم.


   
+ ۱۳۹۰/۰۳/۰۶
مواد لازم برای خمیر:
برنج خیس شده=3 لیوان
گوشت چرخ کرده=200 گرم
تره=200 گرم
پیاز متوسط=1 عدد
مواد لازم برای داخل چباب:
گوشت چرخ کرده=300 گرم
پیاز متوسط=4 عدد خلال شده
کشمش=1 لیوان
خلال بادام=2/1 لیوان
ادویه کاری،نمک و فلفل=به میزان لازم
مواد لازم برای سس چباب:
پیاز خلال شده=2عدد
تمر هندی آب کرده رقیق=4 لیوان
شکر=2 قاشق غذاخوری
ادویه کاری و فلفل قرمز=به میزان لازم
روغن مایع=کمی برای سرخ کردن
طرز تهیه خمیر چباب:
همه مواد را با هم چرخ می کنیم و زردچوبه،ادویه کاری و نمک را به آن اضافه می کنیم.سپس همه مواد را ورز می دهیم.
طرز تهیه مواد داخل چباب:
پیاز را سرخ کرده و گوشت را به آن اضافه می کنیم. سپس ادویه،نمک و فلفل را افزوده و خلال بادام را هم اضافه می کنیم. در آخر کشمش را می ریزیم. همه مواد را با هم به آرامی تفت می دهیم. سپس بعد از آماده شدن می گذاریم سرد شود.
طرز تهیه چباب:
کمی از خمیر را برداشته و روی دست پهن می کنیم. مقداری مایه گوشتی میان خمیر اضافه کرده و آن را به ضورت گلوله درمی آوریم. برای اینکه گلوله ها به دستمان نچسبد کمی آب بدستمان می زنیم. گلوله ها را به همین ترتیب درست می کنیم تا مایه گوشتی و خمیر تمام شود.
برای تهیه سس چباب:
ابتدا پیاز خلال شده را سرخ می کنیم و 4 لیوان آب تمر هندی را به آن اضافه می کنیم. چون آب تمر هندی شور است نیازی به نمک نیست. شکر را ریخته و ادویه کاری و فلفل قرمز را اضافه می کنیم. زمانی که سس را آماده کردیم روی حرارت گذاشته و به محض اینکه اولین جوش را زد گلوله ها را با احتیاط،طوری که به هم نچسبد در سس می چینیم و سپس با حرارت بسیار ملایم 45 دقیقه می گذاریم جا بیفتد.
نکته: این خوراک را در جنوب ایران به خصوص اقوام عرب در ماه رمضان مصرف می کنند.


   
+ ۱۳۹۰/۰۳/۰۶
مواد لازم :
برنج =1 كيلو
پسته تازه بدون پوست=نيم كيلو
شويد=نيم كيلو
گوشت يا مرغ =نيم كيلو
زعفران ساييده  =نصف قاشق چاي خوري
سيب زميني متوسط =2 عدد
نمك و روغن =به اندازه كافي
طرز تهيه:
برنج را با نمك خيس مي كنيم شويد را که تميز کرده و شسته ایم و خرد مي كنيم . مرغ يا گوشت را تكه تكه کرده و با پياز و ادويه می پزیم.
مغز پسته را نصف مي كنيم، و با برنج مي جوشانيم و آبكش مي كنيم براي ته ديگ سيب زميني ها را حلقه حلقه مي كنيم ته ظرف مي گذاريم بعد برنج ، پسته وشويد را مي ريزيم اين كار را تكرار مي كنيم تا مواد تمام شود زعفران را در آب حل کرده و روي برنج مي ريزيم و برنج را دم مي كنيم سپس پلو را در ذیس مي كشيم و گوشت يا مرغ را روي برنج مي گذاريم .


   
+ ۱۳۹۰/۰۳/۰۶
مواد لازم جهت 4 تا 6 نفر:
گوشت چرخ کرده= 400 گرم
 هویج رنده شده= 5عدد متوسط
 پیاز رنده شده= 1 عدد متوسط
 تره خرد شده= نصف پیمانه
آرد نخودچی= 4قاشق غذاخوری
گردو خرد شده= نصف پیمانه
تخم مرغ= 1عدد
نمک و زردچوبه دلخواه
 روغن کمی
مواد لازم جهت سس کوفته:
پیاز یک عدد کوچک خرد شده -گوشت چرخ کرده 100 گرم تره خرد شده یک سوم پیمانه-سرکه یک سوم استکان -شکر 3 قاشق غذاخوری -نمک و زردجوبه مقداری رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری- آردسفید1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه سس کوفته-
ابتداپیاز خرد شده را در کمی روغن تفت داده و گوشت و نمک و زردجوبه و تره و آخر هم رب را نیز اضافه تفت می دهیم آرد را نیز آخرین لحظه اضافه می کنیم و مقدار 3 لیوان آب اضافه می کنیم و می گذاریم سس غلیظ و مواد آن پخته شود.یک ساعت که گذشت می توانید سرکه و شکر را (تاحد ترش و شیرین شدن) اضافه تا بجوشد.


طرز تهیه کوفته
ابتدا گوشت و هویج و پیاز را مخلوط سپس نمک و زردچوبه و گردو و تره را نیز اضافه و آرد نخودچی را همراه تخم مرغ خوب باهم مخلوط می کنیم تا خوب مخلوط شود.بعداز مایه برداشته و به شکل گرد شکل می دهیم و در روغن داغ سرخ کرده و کنار می گذاریم.
هنگامیکه مایه سس غلیظ و آب آن به نصف اولیه رسید کوفته ها رااضافه و حدود نیم ساعت می گذاریم در سس بپزد.این غذا به دلیل داشتن مواد مغذی مثل گردو بسیار مقوی می باشد.
نوش جان


   
+ ۱۳۹۰/۰۳/۰۶
مواد لازم برای 6 تا 8 نفر:
برنج=یک کیلو
نخود سبز=2 کیلو
گوشت مغز ران=750 گرم
رب گوجه فرنگی=2 قاشق سوپخوری
ادویه=یک تا دو قاشق سوپخوری
روغن=200 گرم یا یک پیمانه
پیاز سرخ کرده=2 تا 3 قاشق سوپخوری
طرز تهیه:
گوشت را قیمه ای خرد می نماییم و می شوییم با پیاز سرخ کرده کمی سرخ می کنیم. 2 تا 3 لیوان آب می ریزیم می گذاریم قیمه بپزد،بعد نخود را از پوست درمی آوریم در قیمه می ریزیم می گذاریم چند جوش بزند و نخود هم بپزد. رب گوجه فرنگی را با کمی نمک و فلفل و ادویه داخل آن می ریزیم می گذاریم آهسته بجوشد و جا بیفتد بطوریکه بعد از آماده شدن بیش از نصف لیوان آب نداشته باشد و برنج را آبکش می کنیم، قیمه و نخود آماده شده را لای پلو می گذاریم و مثل قیمه پلو آنرا دم می کنیم.. ممکن است این پلو را در ظرف های کوچک نسوز به تعداد نفرات تهیه کرد. در اینصورت یک شیشه کوچک ماست را با 3 عدد زرده تخم مرغ و کمی زعفران حل شده در آبجوش و 100 گرم روغن مخلوط می نماییم و ته ظرفها می ریزیم و برنج و سایر مواد را به تساوی در ظرفها می ریزیم و ظرفها را کف فری که با 350 درجه گرم کرده ایم قرار می دهیم و یک سینی در ظرفها می گذاریم و به مدت یکساعت و نیم دم می کنیم تا ته ظرفها طلایی شود و بعد آنها را در دیس گردی برمی گردانیم و فاصله بین پلوها را نخود سبز پخته شده می ریزیم.


   
+ ۱۳۹۰/۰۳/۰۶
مواد لازم برای خمیر راویولی:
تخم مرغ(3 عدد زرده و یک سفیده)=3 عدد
شیر=2 تا 3 قاشق سوپخوری
روغن آب شده یا روغن زیتون=2 قاشق سوپخوری
آرد بمقداری که مایه خمیر شود و به دست نچسبد=یک پیمانه و نیم تا 2 پیمانه
سس سفید یا سس گوجه فرنگی=2 پیمانه
نمک=1 قاشق چایخوری
طرز تهیه خمیر:
تخم مرغ و شیر و نمک و روغن را مخلوط می کنیم و کم کم آرد می ریزیم و بهم می زنیم تا مایه خمیر شود بطوریکه بدست نچسبد و زیاد هم سفت نشود. روی خمیر را می پوشانیم تا یکی دو ساعت بماند و خمیر کمی ور بیاید. بعد راویولی را بطریق ذیر آماده می کنیم:
مواد لازم برای مایه گوشتی:
گوشت چرخ شده=نیم کیلو
پیاز رنده شده=2 تا 3 قاشق سوپخوری
جعفری خرد شده=یک تا دو قاشق سوپخوری
نمک و فلفل=بمقدار کم
طرز تهیه:
تمام این مواد را با هم مخلوط می کنیم و کمی مالش می دهیم و با این مایه کوفته ریزه درست می کنیم. ممکن است کوفته ها را کمی در روغن سرخ کرد یا همانطور خام بکار برد. روی میز را کمی آرد می پاشیم و مقداری از خمیر را برمی داریم و روی میز بشکل مستطیل باز می کنیم و روی نصف خمیر را خانه های چهارگوش می کشیم و روی هر خانه را یک عدد کوفته ریزه قرار می دهیم و نصف دیگر لواش را روی آن می آوریم و با دست اطراف کوفته ها را کمی فشار می دهیم بطوریکه هر دو خمیر بهم بچسبند و کوفته ها بین دو خمیر قرار بگیرند،بعد خمیر را چهارگوش چهارگوش می بریم،در اینصورت لواشهای کوچکی که در وسط آن گوشت(کوفته ریزه)وجود دارد بدست می آید؛باید دقت کرد اطراف خمیر کاملا بهم چسبیده باشد،بعد ظرفی را آب می کنیم و کمی نمک در آب می ریزیم و روی آتش می گذاریم تا جوش بیاید،نانها را در آب جوش می اندازیم تا چند جوش بزند و خمیر پخته شود،بعد آنها را در صافی می ریزیم تا آب آن برود. یک ظرف نسوز را آماده می کنیم. ته ظرف را کمی سس سفید می ریزیم و روی سس سفید را مقداری راوبولی آماده شده می ریزیم؛باز روی راویولی را کمی سس سفید می ریزیم و کمی پنیر رنده شده می پاشیم؛باز کمی راویولی و سس سفید و پنیر و بهمین طریق تا تمام مواد تمام شود. روی ظرف را مقداری پنیر می پاشیم و ظرف را در فر با حرارت ملایم یکربع تا بیست دقیقه می گذاریم و این غذا را با همین ظرف نسوز سر میز می بریم. ممکن است بجای سس سفید،سس قرمز بکار برد و بجای کوفته ریزه گوشت قیمه ای پخته شده مصرف کرد.
ممکن است بعد از اینکه راویولی را آماده کردیم بدون جوشانیدن در آب، در روغن سرخ کنیم.در این صورت سس سفید لازم ندارد و بلافاصله پس از سرخ شدن سر میز می بریم.


   
+ ۱۳۹۰/۰۳/۰۶
مواد لازم:
بلغور خیس شده=2 لیوان
گوشت چرخ کرده=350 گرم
پیاز متوسط=4 عدد
خلال بادام=1 استکان
گردوی پودر شده=1 استکان
کشمش پلویی=1 استکان
نمک،فلفل،زردچوبه و ادویه=بمیزان لازم
گرد لیمو عمانی=1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
ابتدا 150 گرم از گوشت چرخ کرده را با بلغور خیس شده و یک عدد پیاز کوچک با هم چرخ می کنیم. نمک و زردچوبه را هم اضافه می کنیم و ورز می دهیم. سپس سه عدد پیاز متوسط را خلال می کنیم و 200 گرم از گوشت باقیمانده را همراه با پیاز تفت می دهیم. بعد از اینکه گوشت و پیاز خوب تفت داده شد،خلال بادام ، گرد لیمو عمانی و
گردو را به آن اضافه می کنیم. سپس نمک،فلفل و ادویه را بمیزان لازم اضافه می کنیم. در آخر کشمش شسته شده را با آن می افزاییم. مواد داخل کبه آماده است.
طرز پیچیدن کبه:
از خمیر کبه به اندازه یک گردو برمیداریم. آن را پهن می کنیم و سپس روی آن را از مواد داخل کبه پر می کنیم. و روی مواد را با خمیر می پوشانیم و کبه را در دست گرد می کنیم. سپس کبه های آماده شده را در روغن سرخ می کنیم.


   
+ ۱۳۹۰/۰۳/۰۶
مواد لازم:
گوشت مغزران بي استخوان گوسفندي= نيم کيلو
سبزي شامل: جعفري، تره، گشنيز، نعناع و ترخان= 750گرم
تخم مرغ =4-3 عدد
پياز متوسط= 2عدد
ما ست= 1قاشق سوپخوري
جوش شيرين=1 قاشق چايخوري
نمک و فلفل=به مقدار کافي
طرزتهيه:
گوشت را با پياز و 2 ليوان آب مي گذاريم با شعله ملايم پخته شود. سبزي خرد شده را به گوشت تقريباً پخته اضافه مي کنيم تا سبزي همراه با گوشت پخته و آب آنها کشيده شود. مخلوط گوشت و سبزي را پس از کمي خنک شدن چرخ مي کنيم. سپس تخم مرغ ، ماست ، جوش شيرين ، نمک و فلفل را به مايه گوشت اضافه کرده و مايه شامي را خوب ورز مي دهيم تا مايه خاصيت چسبندگي پيدا کند. بعد خمير را به شکل گلوله هاي کوچک در آورده ، سپس آنها را در کف دست پهن کرده و در روغن تقريباً زياد سرخ مي کنيم و در ديس مي چينيم و دور ديس را با گوجه فرنگي و سبزيجات تزيين مي کنيم.


   
+ ۱۳۹۰/۰۳/۰۶
مواد لازم:
خمير نان= نيم كيلوگرم
گوشت گوسفند چرخ شده= 300گرم
پياز خرد شده= 2عدد متوسط
گوجه فرنگي- پوست كنده ريز خرد شده= 3عدد متوسط
رب گوجه فرنگي =2قاشق غذا خوري
كدو -ريز خرد شده= 2عدد
گشنيز- ريز خرد شده =1قاشق غذا خوري
جعفري- ريز خرد شده =1قاشق غذا خوري
بادام زميني بو داده= 4قاشق غذا خوري
دارچين= 1قاشق چايخوري
زيره= 2قاشق چايخوري
فلفل سياه =2قاشق چايخوري
آب =يك و نيم پيمانه
روغن زيتون براي سرخ كردن= به ميزان لازم
طرز تهيه:
روغن را در ظرف گرم مي كنيم پياز را اضافه و سرخ مي كنيم گوشت، نمك، زيره، فلفل و دارچين را اضافه و خوب مخلوط مي كنيم تاپخته شود سپس كدو را به آن اضافه مي كنيم و مي گذاريم تا نرم شود گوجه را اضافه مي كنيم وقتي پخت رب گوجه و آب را مخلوط و با سبزي خرد شده به مايه گوشت اضافه مي كنيم حرارت را كم مي كنيم تا خوب پخته و آب آن تمام شود.مايه را ازروي حرارت بر مي داريم مي گذاريم تا سرد شود.
فر را گرم مي كنيم.ته سيني فر را چرب مي كنيم.
خمير را قسمت مي كنيم هر قسمت را به شكل دايره با وردنه پهن مي كنيم مقداري از مايه گوشتي روي خمير مي ريزيم اما نبايد از مايه زياد روي خمير ريخته شود چون بعد از پخت نانها نرم مي شود. نانها را در سيني چرب شده مي گذاريم و در فر قرار مي دهيم تا برشته شود، بعد از اينكه از فر بيرون آورديم براي تزيين چند دانه بادام زميني بو داده روي خوراك قرار مي دهيم.
نکته:نان این خوراک باید کاملا ترد و برشته شود


   

درباره وبلاگ

کافه فان / Cafefun.ir
سایت اطلاعات عمومی و دانستنی ها

موضوعات

تبليغات

.:: This Template By : web93.ir ::.

برچسب ها: اطلاعات عمومی ، آموزش ، موفقیت ، ازدواج ، دانستنی ، گیاهان دارویی ، تعبیر خواب ، خانه داری ، سخن بزرگان ، دانلود ، بازیگران ، روانشناسی ، فال ، اس ام اس جدید ، دکتر شریعتی ، شاعران ، آموزش یوگا ، کودکان ، تکنولوژی و فن آوری ، دانلود ، تحقیق ، مقاله ، پایان نامه ، احادیث ، شعر ، رمان ، عکس ، قرآن ، ادعیه ، دکوراسیون ، سرگرمی ، اعتیاد ، کامپیوتر ، ترفند ، ورزش ، کد آهنگ ، مقالات مهندسی ، طنز ، دانلود کتاب ، پزشکی ، سلامت ، برنامه اندروید ، زنان ، آشپزی ، تاریخ ، داستان کوتاه ، مدل لباس ، مدل مانتو ، مدل آرایش